20 de lucruri mai puțin știute despre Leonardo DiCaprio

de Georgiana Stanciu în 28 Aug 2020
În 2010, DiCaprio a donat 1.000.000 de dolari către Societatea de conservare a vieții sălbatice în cadrul summitului dedicat tigrilor din Rusia

De la prima apariție pe ecran în 1979, Leonardo DiCaprio și-a construit o carieră impresionantă în televiziune și film, ajungând să cunoască faima internațională după ce l-a interpretat pe Jack în Titanic.

Cariera de actor o începe în anul 1990. De atunci, el a primit numeroase aclamări critice pentru munca sa într-o gamă largă de genuri: Gangs of New York, The Aviator și The Revenant, cel din urmă aducându-i un premiu Oscar.

Leonardo DiCaprio nu este doar un actor de succes și producător de film, el este, de asemenea, un activist de mediu important. El a făcut câteva lucruri uimitoare pentru a promova un stil de viață ecologic. Este un om interesant, care este mult mai complex decât îți poți imagina.

Deși s-ar putea să simți că ai crescut alături de el, există anumite lucruri pe care publicul nu le cunoaște:

1. Leonardo DiCaprio nu a fost prima alegere pentru rolul lui Jack din Titanic, ci Matthew McConaughey. Dacă inițial producătorii îl doreau pe el, regizorul James Cameron a insistat pe Leonardo DiCaprio.

2. Prima apariție pe ecran a lui DiCaprio a fost în emisiunea pentru copii Romper Room, în anul 1979, dar a fost dat afară din cauza comportamentului său perturbator.

3. DiCaprio a fost numit după artistul Leonardo da Vinci, după ce mama sa însărcinată s-a întâmplat să stea în fața uneia dintre picturile sale în momentul în care l-a simțit pentru prima oară lovind.

4. Singur la părinți, Leonardo a fost crescut de o mamă singură, un secretar legal de origine germană.

5. Leonardo DiCaprio este înconjurat de fotomodele, dar nu a fost întotdeauna așa bine pentru el. În 2005, un model pe nume Aretha Wilson a aruncat cu o sticlă spartă asupra lui la o petrecere, rânindu-i fața. Ea a pledat vinovată în 2010 și a fost condamnată la doi ani de închisoare.

6. Când a debutat ca actor, i s-a sugerat să-și schimbe numele în Lenny Williams pentru a suna mai american. El a refuzat cu înțelepciune.

7. Deși acum este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, atunci când s-au întâlnit pentru prima dată în serialul The Basketball Diaries din 1995, Mark Wahlber și Leonardo DiCaprio nu s-au înțeles deloc.

8. La 19 ani, DiCaprio a fost cel al șaptelea cel mai tânăr actor care a fost nominalizat vreodată la Oscar pentru rolul său din What’s Eating Gilbert Grape în 1994. Cu toate acestea, a fost nevoie de aproape două decenii ca DiCaprio să obțină celebra statuetă de aur.

9. În 1998, DiCaprio a donat o cameră plină de calculatoare și echipamente bibliotecii Los Feliz, care a fost construită pe locul casei sale din copilărie.

10. Quentin Tarantino a dorit ca DiCaprio să joace rolul colonelului nazist Landa în Inglourious Basterds, însă DiCaprio a refuzat, iar rolul i-a revenit lui Christoph Waltz, care a câștigat primul său Oscar pentru interpretarea sa.

11. DiCaprio a fost instruit să tragă cu armă de Thell Reed, un expert în tragere rapidă, care i-a antrenat și pe Brad Pitt, Edward Norton, Val Kilmer și Russell Crowe.

12. DiCaprio a fost, de asemenea, luat în considerat pentru rolul de supererou titular în Spider-Man (2002). Rolul s-a dus, în schimb, prietenului său din copilărie, Tobey Maguire.

13. În timp ce filma Blood Diamond în Africa de Sud, DiCaprio a "adoptat" o fetiță sud-africană pe care a cunoscut-o la un orfelinat. El îi trimite un cec o dată pe lună și vorbește la telefon cu ea în mod regulat.

14. DiCaprio s-a întâlnit cu supermodelul Gisele Bundchen timp de trei ani, din 2002 până în 2005, forțându-l pe Tom Brady să câștige cinci inele Super Bowl pentru a o cuceri.

15. Pe lângă Bundchen, s-a zvonit că DiCaprio ar fi avut relații și cu Naomi Campbell, Helena Christensen, Bijou Phillips, Amber Valetta, Eva Herzigova, Bar Rafaeli, Anne Vyalitsyna, Mădălina Ghenea și Erin Heatherton.

16. Leonardo DiCaprio este una dintre numeroasele vedete care s-au înscris cu Virgin Galactic pentru o călătorie în spațiu. În 2013, un milionar rus a plătit 1,5 milioane de dolari pentru șansa de a merge cu el.

17. În 2010, DiCaprio a donat 1.000.000 de dolari către Societatea de conservare a vieții sălbatice în cadrul summitului dedicat tigrilor din Rusia. În ciuda întârzierilor multiple ale avionului, DiCaprio a insistat în realizarea evenimentului, ceea ce l-a determinat pe Vladimir Putin să-l descrie drept un "om adevărat".

18. DiCaprio deține două case în New York și una în Los Angeles. De asemenea, el a achiziționat o insulă de dimensiuni semnificative aflată chiar în largul coastei Belize, pe care intenționează să o transforme într-o stațiune de vacanță ecologică.

19. DiCaprio și-a încălcat jurământul de vegetarianism la filmările The Revenant după ce a luat o mușcătură de ficat de bizon crud. Pare la fel de dur ca personajul său.

20. A devenit o glumă virală faptul că Leo nu reușea să câștige un premiu Oscar. El a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor de trei ori, pentru rolurile din The Aviator, Blood Diamond și The Wolf of Wall Street, dar el a fost umilit de fiecare dată. În cele din urmă, în 2016, a fost nominalizat pentru rolul din The Revenant și a câștigat.

Foto: depositphotos

Sursă: factinate.com

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

leonardo dicaprio, titanic, Gangs of New York, The Aviator, The Revenant, Matthew McConaughey, Lenny Williams, James Cameron, What's Eating Gilbert Grape, Christoph Waltz, Brad Pitt, Edward Norton, Val Kilmer, Russell Crowe, spider-man, Blood Diamond, Gisele Bundchen, Tom Brady, Naomi Campbell, Helena Christensen, Bijou Phillips, Anne Vyalitsyna

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells