15 noi comedii până la finalul anului

de Cinemagia în 20 Oct 2015
Să alungăm vremea urâtă de afară cu o trecere în revistă a comediilor care ne așteaptă pe marile ecrane până la finalul anului

O oră de liniște, 16 octombrie

Foarte pasionat de jazz, Michel (Christian Clavier) găseşte un album rar pe care visează să-l asculte în linişte în sufragerie. Dar întreaga lume pare să conspire împotriva lui: soţia se apucă să-i depene ultimele sale revelaţii, fiul se întoarce pe neaşteptate, unul din prieteni îi bate la uşă, toate astea în timp ce mama îl tot sună pe mobil. Ca să nu mai punem la socoteală că este şi „Ziua Vecinilor” azi! Manipulator, mincinos, Michel vrea linişte cu orice preţ. Dar oare mai este posibil azi să ai ora ta de linişte?

Nuntă în Toscana, 23 octombrie

Acţiunea filmului este plasată în Toscana. Tânăra și frumoasa olandeză Sanne (Sophie van Oers) trăiește în Italia, unde – împreună cu părinții ei – administrează Villa Matrimonio, un magnific conac din inima Toscanei, locul ideal pentru nunți de vis. Sanne organizează nunțile altora, deși căsătoria ei a eșuat. Când Sanne îl întâlnește pe Jeroen (Jan Kooijman), un avocat specializat în divorțuri, dar care nu crede în dragoste, nu putem decât să ne întrebăm dacă vor primi încă o șansă în viață, sau vor continua doar să asiste la căsătoriile altora.

Momentele romantice abundă în film, precum frișca pe torturile de nuntă, imaginile de basm și muzica lui André Rieu te fac să visezi, iar perspectiva ca un cuplu de spectatori români chiar să ajungă în Toscana, cu un bilet la film, fac din această producție o premieră mult-așteptată Așadar, cu un singur bilet cumpărat la „Nuntă în Toscana”, pe parcursul primei luni de la premiera în cinematografe, un fericit cinefil va câștiga două nopți de cazare în stil toscan, într-un oraș din apropierea Florenței (Italia), cu mic dejun inclus și o ceremonie de nuntă simbolică sau o nuntă de... „bronz”, „argint” ori... „aur” (reînnoirea jurămintelor de nuntă).

Premiul se poate revendica până la finalul anului, iar deplasarea în Toscana se poate face la o dată aleasă de câștigător, până pe 31 decembrie 2016, cu excepția lunii august. Mai multe detalii despre concurs, aici. Premiul 2, oferit tot prin tragere la sorți, constă într-un weekend pentru două persoane la Pensiunea „La Toscana Rustica” din Județul Gorj.

Hotel Transilvania 2, 30 octombrie

Castelul lui Drac este gata pentru o nouă comedie de aventuri cu monştri în filmul de animaţie al Sony Pictures Animation, Hotel Transylvania 2!  Condiţiile par a se înbunătăţi la Hotel Transylvania...  Regulile rigide ale lui Dracula, care nu permiteau decât monştrilor accesul în hotel, au devenit mai maleabile, deschizând porţile vizitatorilor obişnuiţi. Dar, ascunzându-se în sicrie întunecoase, Drac se frământă din cauza faptului că adorabilul său nepot, Dennis, nu prea dovedeşte a avea calităţi de vampir, deşi, prin naştere, el este pe jumătate om şi pe jumătate vampir.

Microbe et Gasoil, 13 noiembrie

Michel Gondry ne propune povestea a doi prieteni cre se îmbarcă într-o călătorie de-a lungul Franței, cu un vehicul pe care l-au construit ei înșiși.

Goosebumps: Îţi facem părul măciucă, 13 noiembrie

Adolescentului Zach (Dylan Minnette) nu-i convine deloc că trebuie să se mute într-un orăşel neştiut de nimeni, dar regretele îi cam trec când îi atrage atenţia frumoasa Hannah, vecina de alături. Doar că Zach descoperă curând că tatăl ei este nimeni altul decât celebrul autor R.L. Stine, adulat datorită seriei sale Goosebumps. În curând tânărul îşi explică şi comportamentul extrem de bizar al lui Stine: monştrii care i-au făcut celebre cărţile sunt reali, iar Stine îşi protejează cititorii ţinându-i ferecaţi în cărţile sale! Dar când creaturile de coşmar sunt eliberate din greşeală, ţine doar de scriitor, de Zach şi Hannah să-i oprească înainte de a face prăpăd în jur.

Testamentul nou nouţ, din 20 noiembrie

Le tout nouveau testament/Testamentul nou nouț, va avea premiera în cinematografe pe 20 noiembrie. În aceasta senzațională comedie belgiană, Dumnezeu există și trăiește la Bruxelles cu fiica lui. El ne controlează viețile printr-un calculator și se bucură din când în când de câte un pahar, ca noi toți. Producția reprezintă o satiră puternică asupra societății contemporane, Testamentul nou nouț este curajos, amuzant și original. După premiera de la Cannes, filmul e într-un tur de forță al festivalurilor și a câștigat deja premiul publicului la Festivalul Biografilm și la Festivalul Internațional de Film din Norvegia. Tot pe 20 noiembrie e programată și comedia Papa ou maman.

Haos de Crăciun, din 27 noiembrie

Amanda Seyfried, Diane Keaton, Ed Helms, John Goodman, Olivia Wilde se îmbarcă pentru o călătorie în care nu „ordinea” e cuvântul-cheie. Când patru generații ale clanului Cooper se reunesc pentru celebrarea anuală a Ajunul Crăciunului, o serie devizitatori neașteptaţi și evenimente improbabile transformă noaptea într–un haos, ceea ce îi duce spre o redescoperire surprinzătoare a legăturilor de familie și a spiritului sărbătorii.

Bunul Dinozaur, din 27 noiembrie

După ce un eveniment traumatic tulbură un Apatosaurus plin de viaţă pe nume Arlo, acesta porneşte într-o călătorie remarcabilă, câştigând un companion surprinzător de-a lungul drumului - un băieţel. A 15-a producţie animată marca Pixar, avandu-l ca regizor pe Bob Peterson (Up, Finding Nemo) şi producător pe John Walker (The incredibles, The Iron Giant), are ca subiect era dinozaurilor privită dintr-o altă perspectivă. Asteroidul ce se presupune a fi lovit Pământul, ducând la dispariţia dinozaurilor, ocoleşte planeta, iar giganţii cu sânge rece continuă să trăiască.

La Rançon de Gloire/Prețul gloriei este o comedie franțuzească ce va avea premiera în cinematografe pe data de 4 decembrie 2015. Doi prieteni se decid să fure trupul lui Charlie Chaplin, imediat după moartea acestuia, pentru recompensă. Aventurile prin care trec personajele, gândite și la nivel de text, și la nivel de regie de Xavier Beauvois, i-au adus acestuia o nominalizare la Leul de Aur în cadrul festivalului de la Veneția.

Data de 11 decembrie aduce la cinema mai multe comedii - All Gone South,  Lolo, The Night Before,  cu Anthony Mackie, Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Chic!, iar pe 25 decembrie copiii sunt invitați la The Peanuts Movie.

Queen and Country/Pentru țară și regină va avea premiera în cinematografe la începutul lui 2016. În vârstă de 9 ani, Bill Rohan se bucură de distrugerea școlii sale de către o bombă Luftwaffe. După aproape o decadă, Bill își începe antrenamentul, în timpul Războiului din Coreea. Lui Bill i se alătură un coleg de armată scandalagiu, Percy. Nu ajung niciodată lângă Coreea, însă ambii se antrenează într-o bătălie constantă cu superiorii snobi de la bază și ies în oraș în căutare de iubire. O prezență remarcată în festivaluri, filmul a obținut premiul pentru cel mai bun soundtrack la premiile televiziunii și filmului irlandez. Filmul este prezent în competiția oficială de lungmetraj a festivalului Comedy Cluj.

Exploreaza subiecte similare:

Une heure de tranquillité, Toscaanse bruiloft, Hotel Transylvania 2, Microbe et Gasoil, Goosebumps, Le tout nouveau testament, Love the Coopers, The Good Dinosaur, La rançon de la gloire, Queen and Country, The Peanuts Movie, The Night Before

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells