15 lucruri mai puțin știute despre Alien

de Cristina Grigore în 30 Apr 2017
Filmul lui Ridley Scott din 1979 a rămas în inima fanilor un clasic de referință al subgenului horror SF

Ridley Scott a lansat în 1979 una dintre cele mai de succes francize SF din toate timpurile cu Alien, un terifiant SF rămas drept o creație de referință în istoria filmului. Mai multe continuări au menținut în memoria fanilor seria, de-a lungul timpului; cea mai recentă peliculă legată de aceasta este prequel-ul lui Scott din 2012, Prometheus.

Cineastul a revenit cu o abordare incitantă a întâlnirii dintre omenire și rasa de xenomorfi, despre care vom afla mai multe în Alien: Covenant (filmul care a pus, indefinit, pe tușă, un sequel direct al lui Aliens pregătit de Neill Blomkamp). Cum însă Scott și-a gândit noile producţii din serie astfel încât toate „drumurile” (trimiterile) să ducă la primul Alien, am pus filmul pe lista „de revăzut” şi i-am alăturat, ca preludiu, câteva informații inedite de producţie.

 

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Alien, Prometheus, Alien: Covenant, Neill Blomkamp, Dan O'Bannon, John Carpenter, Dark Star, Derek Vanlint, Tom Skerritt, John Hurt, Veronica Cartwright, The Texas Chain Saw Massacre, Star Wars: Episode IV - A New Hope, 2001: A Space Odyssey, Ron Cobb, Bolaji Badejo, Yaphet Kotto, Joseph Conrad, The Duellists, Meryl Streep, Harrison Ford

Alte știri din cinema

Răufăcătoarea Nightshade va fi cu siguranţă în „Black Panther”

Pe lângă Kilmonger şi Nightshade, îl vom vedea şi pe M'Baku, alias Man-Ape în rol de răufăcător în noul film „Black Panther”

Franciza horror Saw revine cu „Jigsaw”

Seria de filme de mare succes a fost aparent încheiată în 2010

Succesul lui „Wonder Woman” reaprinde dicuţiile despre salariul mic al lui Gal Gadot

Salariul de șase cifre al actriţei este cu mult în urma onorariului primit de colegii actori care joacă supereroi

Romanul grafic „Watchmen”, pregătit pentru micul ecran

„Watchmen” de la DC ar putea deveni seial HBO scris de co-scenaristul „Lost: Naufragiaţii”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dimz pe 30 aprilie 2017 15:59
In sfarsit un articol interesant
Eufimia pe 1 mai 2017 01:37
Intr-adevar, foarte interesante informatiile. Am vazut recent un documentar behind the scenes/making of si am aflat ca drumul catre realizarea acestei capodopere a fost destul de anevoios, cu toate c-a meritat. Presiuni din partea casei de productie, nedreptati asupra actorilor si nu numai. M-a uimit sa aflu ca palma primita de Ripley de la Lambert a fost de fapt reala si oarecum incurajata de Scott (pentru o reactie cat mai autentica). Si ce sa mai spunem de scena cu chestburster-ul, la care reactia actorilor, se stie, la fel, e una reala, ei avand ca indiciu doar scenariul, fara sa realizeze exact cum se va transpune in imagini.
Una peste alta, mai tot ce tine de universul Alien e fascinant si sper ca acest lucru sa fie confirmat si de Alien: Covenant. Abia astept!!! :D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback