14 filme cu Kate Winslet - GALERIE FOTO

de Răzvan Boboc în 16 Mar 2010
14 filme cu Kate Winslet - GALERIE FOTO

Kate Winslet este una dintre cele mai apreciate şi mai bine plătite actriţe britanice ale momentului. S-a născut pe 5 octombrie 1975 în Reading, Anglia, într-o familie de actori.

La 19 ani a debutat în serialul de televiziune Shrinks, după care a apărut în mai multe episoade ale serialului SF Dark Season, o producţie BBC.

Primul rol într-un film pentru marile ecrane îl obţine în 1994. Este vorba de Heavenly Creatures, regizat de Peter Jackson, care a fost nominalizat şi la Oscar pentru scenariu.

Cinemagia vă prezintă astăzi 14 dintre cele mai importante roluri din cariera lui Winslet care au plasat-o în prima linie a celor mai bune actriţe din lume.

Sense and Sensibility (1995) -  este una dintre cele mai reuşite ecranizări ale romanului clasic al lui Jane Austen. Winslet joacă alături de Emma Thompson, Alan Rickman şi Hugh Grant. Pelicula, regizată de Ang Lee, spune povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor (Thompson) şi pasionata Marianne (Winslet), ale căror şanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei. Acest rol îi aduce lui Winslet prima nominalizare la Oscar, la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar. În acel an, statueta a fost luată de Mira Sorvino pentru rolul din Mighty Aphrodite.



Jude (1996) - Winslet mai primeşte un rol într-o ecranizare a unui roman celebru. De data aceasta este vorba de romanul lui Thomas Hardy. Jude (Christopher Eccleston) şi Sue (Kate Winslet) nu au noroc în dragoste, ca şi cum un blestem ar plana deasupra lor. Cu toate că sunt veri, cei doi se indrăgostesc unul de celălalt şi renunţă la cei cu care sunt căsătoriţi legal, pentru a trăi împreună. Societatea îi respinge şi sunt forţaţi să trăiască într-o sărăcie lucie. Lungmetrajul a fost realizat de Michael Winterbottom.



Hamlet (1996) - Winslet interpretează în Hamlet-ul regizat de Kenneth Branagh rolul Ophelia. Criticii au apreciat prestaţia actriţei şi au spus că este fascinantă în acest rol. În acelaşi timp, Kenneth Branagh este un Hamlet complex, când indecent de uman, când incredibil de diabolic, egalând prestaţiile lui Lawrence Olivier şi a lui Mel Gibson din alte două ecranizări celebre. Distribuţia filmului este una foarte valoroasă: Julie Christie, Billy Crystal, Robin Williams, Gerard Depardieu, Jack Lemmon şi Charlton Heston. Filmul a avut patru nominalizări la Oscar.



Titanic (1997) - Acesta este unul dintre cele mai importante roluri din cariera actriţei. Povestea de dragoste dintre tânărul Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) şi Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) se petrece pe fondul tragediei celebrului vas Titanic care s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în 1912, după ce s-a izbit de un iceberg. Winslet a fost nominalizată la Oscar pentru acest rol, dar nici de data asta nu a avut noroc. În 1998, cea mai bună actriţă a fost desemnată Helen Hunt, pentru rolul din As Good as It Gets. Pe de altă parte, lungmetrajul Titanic, regizat de James Cameron, a obţinut alte 11 statuete Oscar.



Quills (2000) -  Winslet joacă în acest film despre Marchizul de Sade alături de Geoffrey Rush. Controversatul marchiz a suferit pentru ideile sale şi a fost victima filozofiei sale sadice. Filmul prezintă ultimii săi ani de viaţă, internat la azilul Charanton. În captivitate, Marchizul de Sade se împrieteneşte cu directorul azilului, Coulmier (Joaquin Phoenix) şi amândoi se îndrăgostesc de spălătoreasa stabilimentului, Madeleine (Kate Winslet). Filmul a primit trei nominalizări la Oscar.



Iris (2001) - Filmul prezintã două etape din viaţa scriitoarei Iris Murdoch, între 1950 şi 1999. Winslet este tânăra Iris, iar Judi Dench este Iris ajunsă la bătrâneţe. Povestea începe atunci când tânăra Iris se îndrăgosteşte de colegul ei, John Bailey. Cei doi îşi unesc destinele şi rămân împreună până la bătrâneţe când se confruntă cu faptul că Iris este răpusă de Alzheimer. A treia nominalizare a lui Winslet şi a treia ratare a premiului. A fost învinsă de Jennifer Connelly, pentru A Beautiful Mind.



The Life of David Gale (2003) - David Gale (Kevin Spacey) este un om care a încercat să trăiască dupa principiile lui bine stabilite. Dar printr-o ciudată răsturnare de situaţie ajunge în celula morţii, acuzat de violarea şi asasinarea colegei sale Constance Harraway. Cu numai trei zile înaintea execuţiei sale, Gale este de acord să-i acorde un interviu în exclusivitate reporterului Bitsey Bloom (Kate Winslet).



Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a şters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de "spălare" a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine. O nouă nominalizare a lui Winslet la Oscar, dar a fost anul în care premiul pentru cea mai bună actriţă a fost luat de Hilary Swank (Million Dollar Baby).  Eternal Sunshine of the Spotless Mind a luat Oscarul pentru scenariu original.



Finding Neverland (2004)
-  Povestea lui Peter Pan spusă mai frumos ca niciodată de regizorul Marc Forster. Kate Winslet joacă alături de Johnny Depp, Dustin Hoffman şi Julie Christie. Finding Neverland îmbină fantezia şi realitatea, privind cu aceeaşi detaşare dificultăţile şi durerile vieţii de adult, dar şi farmecul aparte şi inocenţa copilăreasca a băiatului care rămâne veşnic tânăr. Winslet a fost nominalizată la Premiile BAFTA pentru acest rol.



Little Children (2006) - Kate Winslet, Jennifer Connelly şi Patrick Wilson joacă în filmul regizat de Todd Field. Bazat pe romanul lui Tom Perrota, filmul se concentrează asupra câtorva persoane ale căror vieţi se intersectează în mod surprinzător şi potenţial periculos pe terenurile de joacă, în bazinele oraşului şi pe străzile unde locuieşte mica lor comunitate. Winslet este din nou nominalizată la Oscar şi din nou nu reuşeşte să ia premiul. Învingătoare a fost Helen Mirren pentru The Queen.



Flushed Away (2006) - În aceast film de animaţie, Roddy St. James (voce Hugh Jackman) este un şoricel răsfăţat care crede că poate să facă tot ce vrea el. Dar atunci când un şobolan de canalizare pe nume Sid (Shane Richie) apare, Roddy plănuieşte să scape de parazit atrăgându-l în toaleta şi scufundându-l. Planul lui Roddy eşuează când, din greşeală, el este cel luat de apă şi dus în lumea agitatã de dedesubt. Acolo o întâlneşte pe Rita (voce Kate Winslet), care cunoaşte foarte bine străzile şi care se află într-o misiune proprie.



The Holiday (2006)
- Două femei, Amanda (Cameron Diaz) şi Iris (Kate Winslet), plictisite de viaţile lor, se întâlnesc pe internet şi decid să facă schimb de case pentru sărbători. Cum una locuieşte în Statele Unite, iar cealaltă în Anglia, schimbarea e suficientă ca să le dea vieţile peste cap. Mai mult, Amanda şi Iris întâlnesc fiecare un bărbat (Jude Law şi Jack Black). O comedie romantică, regizată de Nancy Meyers, care a avut mare succes la public.



The Reader (2008) - Filmul este inspirat din romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent şi o femeie mai în vârstă. Cei doi încep o relaţie amoroasă, pasională şi intensă, care se termină brusc în momentul în care Hanna (Kate Winslet) dispare, fără nici o explicaţie, din viaţa tânărului. Kate Winslet face un rol excelent şi reuşeşte să obţină Oscarul pentru Cea mai bună actriţă. Rolul îi aduce, în acelaşi an, şi premiile BAFTA şi Globul de Aur.



Revolutionary Road (2008) -  Kate joacă din nou alături de Leonardo DiCaprio, pentru prima dată după Titanic. Ei sunt April şi Frank, un cuplu tânăr, ce-şi duce viaţa într-o suburbie, alături de cei doi copii ai lor. Sub aparenţa unei vieţi împlinite, April şi Frank ascund o mulţime de frustrări legate de relaţia şi carierele lor. Filmul a primit trei nominalizări la Oscar.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tuiila pe 16 martie 2010 06:45
Exceptional!!!! O actrita desavarsita. Din partea mea un 9 cu felicitari! Se vede clasa cu care sunt scoliti actorii britanici.
Rose pe 16 martie 2010 09:17
O actriţă deosebită, cu o personalitate puternică, capabilă să intrepreteze cu succes roluri diferite.
NasuR pe 16 martie 2010 09:51
Da
movie4 pe 16 martie 2010 09:52
o actrita de nota 10
ramonikramo pe 16 martie 2010 10:05
Imi place mult de ea.:X ZECE STELUTE!
copila_satanista pe 16 martie 2010 10:09
dap :) si mie-mi place destul de mult
anca_luna pe 16 martie 2010 10:56
O actrita profunda!
Din pacata am citit ieri un articol ca divorteaza dupa 7 ani de casatorie! (nu scria motivele) Ce trist ca viata personala nu merge la fel de Ok ca cea profesionala!

alphaville pe 16 martie 2010 12:11
Asa este, anca_luna. De multe ori actorii (sau starurile de obicei) nu au o viata amoroasa/personala atat de stabila precum cariera lor. Din motive lesne de inteles...

Kate Winslet este o actrita foarte talentata, in opinia mea. Sper sa mai fie roluri in care sa aiba asemenea prestatii ca in Titanic, si nu numai.

easimo pe 16 martie 2010 12:27
the best
alin.schiopu pe 16 martie 2010 12:34
E in top 5 actrite cred.... interpretarea din The Reader .. e punct de repede, termen de comparatie pt multe actrite.
alexcretu75 pe 16 martie 2010 14:26
Super actrita si multe premii sper sa mai ia.Eu ii urez noroc in cariera ei si deja are o cariera extraordinara.
angij pe 16 martie 2010 15:33
Cui nu'i place Kate Winslet?? ...adica comeon...Titanic alea alea.
COVRIGSORIN pe 16 martie 2010 15:39
super tare nota 10
denny_copilul pe 16 martie 2010 16:44
o actrita de prima clasa , exceptionala , nota 10 pentru ea
myra pe 16 martie 2010 17:20
una dintre putinele actrite talentate, valoroase ale noii generatii hollywoodiene
deea9595 pe 16 martie 2010 18:56
o actrita exceptionala
colinx pe 16 martie 2010 20:19
Kate Winslet va fi urmatoarea Meryl Streep...Este o actrita completa. Daca nu ma crede-ti comparati-i interpretarile din Sense and Sensibility, Finding Neverland, Titanic cu cele din Iris, Eternal Sunshine si The Reader. Este fabuloasa...asha ca sa nu aud vorbindu-se de rau despre ea in acest articol. PUNCT
maria l pe 16 martie 2010 20:50
este o actrita desavarsita,cum putine exista in noua generatie . are prestatii de nota 10 in toate filmele dupa parerea mea.
ionychy pe 16 martie 2010 21:48
cred ca e foarte talentata,iar rolurile pe care le alege,sunt foarte bune...cel putin,mie mi'au placut...cine nu a vazut-o in Titanic?ma refer la cinefili...si nu numai....si in majoritatea filmelor enumerate aici,mi'a placut. 10 din partea mea.
omserios pe 16 martie 2010 21:58
Singura actrita care se aproprie de Meryl Streep. Doar ca sunt aproape 30 de ani in avantajul lui Winslet.
mandark003 pe 16 martie 2010 23:17
titanic, titanic, titanic....
femeia joaca in Revolutionary Road si The Reader in acelasi an aproape!
sa lasam experientele ratate cu blockbusterele :))

daddyxtc pe 16 martie 2010 23:29
Mda, nimic de obiectat la parerile excelente despre aceasta actrita perfecta. Iar , in 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind ' pur si simplu te indragostesti de ea si de interpretarea ei. Bravo si nota 10 !
viorel pe 16 martie 2010 23:45
Este actrita mea preferata.Este unica.Cand va ajunge si in ROMANIA
trinitygold pe 17 martie 2010 09:01
Sa nu uitam de filmul Heavenly Creatures din 1994 unde la fel exceleaza si care este regizat de Peter Jackson (cel cu stapanul inelelor)
Vladut1994 pe 17 martie 2010 10:05
O actrita fabuloasa si un model perfect de femeie.Nota 10
claudiu-daniel-lugoj pe 17 martie 2010 11:38
Una din cele mai talentate actrite si una dintre cele mai frumoase,are foarte multe roluri bune,care a ajutato si pe ea sa creasca dar ce e al ei, este al ei.
Mariana_10.2009 pe 17 martie 2010 13:03
Este una din actritele mele preferate, frumoasa si talentata. E de nota 10 !
diana7 pe 17 martie 2010 15:03
Cea mai buna actrita , am vazut k a jucat in cateva fime cu Leonardo DiCaprio
Codrutz pe 18 martie 2010 13:37
GRESIT!!!

A luat Globul de Aur pentru REvolutionary Road. NU pentru The Reader! :)
Vorbiti aici cu cel mai mare fan Kate Winslet :P Nu am cum sa gresesc aici.

Andreea pe 20 martie 2010 19:48
O actrita foarte buna intr-adevatr, si foarte frumoasa.Cine sa nu o placa.Merita premiile luate.
omdestept pe 22 martie 2010 12:24
pt codruzt: a luat globul pentru ambele. Rol principal: Revolutionary Road si rol secundar: The Reader
DUCY pe 22 martie 2010 23:48
nu prea imi place ca tot apare goala in rest jos palaria in fata ei :)
mishu88 pe 28 martie 2010 13:10
Unul dintre cele mai frumoase articole de pe Cinemagia. BRAVO redactorilor!
ella pe 29 martie 2010 17:10
una dintre cele mai bune actrite .....nu inteleg de ce nu se casatoreste cu leonardo di caprio deoarece au format un cuplu minunat in titanic si mai ales ca ea a divortat acum.....ii voi da nota 10+
rrs85 pe 8 mai 2010 13:48
;)
Ammelie pe 10 mai 2010 17:44
Una dintre cele mai bune actrite contemporane, din punctul meu de vedere. Cel mai mult mi-a placut in Eternal Sunshine of the Spotless Mind, dar constat acum ca mai sunt destul filme cu ea pe care nu le-am vazut. Inca!
Dana pe 12 mai 2010 19:11
Recomand si filmul Iris sau filmul Hideous Kinky. Am vazut aproape tot ceea ce a "creat" este extraordinara. In plus am descoperit pe site-ul realizatorului tv Charlie Rose uite aici link-ul cu interviurile ei. http://www.charlierose.com/guest/view/227
e cu picioarele pe pamant. si e foarte tare cat munceste pentru fiecare rol. Si tot ceea ce face o face cu placere.

Tim3a12 pe 21 mai 2010 19:00
Kate este unde dintre cele mai frumoase actrite si nu numai.:x
O ador.:X

claudiu-daniel-lugoj pe 5 iunie 2010 18:41
Este cea mai buna actrita si cea mai frumoasa,este exceptionala in toate rolurile ei.
CullenA pe 28 iunie 2010 13:20
Imi place mult de ea si de talentul ei
alexcretu75 pe 14 iulie 2010 16:40
clar actrita de 10
CullenA pe 25 iulie 2010 11:39
frumoasa,desteapta si talentata,ce mai vre de la ea?
chriss kate pe 9 august 2010 21:21
este si va fi cea mai buna actrita din toate timpurile...respect winslet...love kate...:*
simona pe 13 octombrie 2010 22:25
este foarte talentata nota20 pentru titanic
sweetdya pe 3 noiembrie 2010 19:14
o mica prezicare "The Life of David Gale (2003)" nu e din 2003 ci din 2002
dany pe 4 ianuarie 2011 22:24
in titanic e frumoasa foc de la mine nota 10 :X:X:X
Rose pe 14 ianuarie 2011 20:38
mie imi place foarte mult Kate. sunt fana ei nr. 1!!!!!! nu inteleg dc nu se impaca cu Le-
onardo DiCaprio........................... formeaza un cuplu de nota 10!

Crist11 pe 30 iunie 2011 20:53
O super femeie...
anemarrie97 pe 28 iulie 2011 16:21
O foarte buna actrita; a avut un rol impresionant in 'The Reader'!
margott pe 7 mai 2012 20:50
Cred ca rolul cel mai important din filmografia ei e cel din Titanic.
justakid14 pe 28 iunie 2012 21:43
O actriţă desăvârşită care merită toate laudele din lume!
Eu o admir foarte mult şi am văzut aproape toate filmele în care a jucat şi vă spun clar : toate MERITĂ!

Theodor2011 pe 26 octombrie 2013 13:15
Una dintre putinele mele actrite preferate/favorite. O actrita frumoasa si talentata, devenita celebra dupa aparitia ei de mare efect din filmul Titanic, rol pt care a fost nominalizata la OSCAR. Din cele 14 filme selectate in acest articol in care a fost prezenta in distributiile lor, cel mai mult mi-a placut in Titanic si Quills
tatucu_alin pe 20 ianuarie 2015 21:55
Kate Winslet e o actrita extraordinara.Filmul meu preferat cu ea va ramane Titanic.
Ghemot pe 17 februarie 2015 22:34
În Titanic a făcut cel mai bun rol!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells