10 remake-uri care sunt mai bune decât filmele originale

de Georgiana Dorobanțu în 31 Aug 2020
Unele filme sunt „clonate” atât de mult încât în cele din urmă uităm care au fost primele variante.

Studiourile își refac adesea propriile filme, dar un lucru este clar: cea mai bună variantă este cea pe care ne-o amintim cu toții, cu mici excepții, precum A Star is Born din 1954. De exemplu, Bram Stoker's Dracula, din 1992, este fără îndoială unul emblematic din lungul șir al filmelor despre faimosul Dracula. Iată zece remake-uri care sunt mai bune decât filmele originale:

A star is born (1954)

Unic printre remake-uri, versiunea originală a acestui film, realizată în anul 1937, nu se bazează pe un roman clasic precum cele mai multe remake-uri. Cu toate acestea, a fost refăcut de patru ori. Se pare că fiecare generație își dorește propria versiune. Ai putea crede că varianta lui Bradley Cooper este cea mai bună, însă criticii sunt de părerea că versiunea lui George Cukor din 1954, în care Judy Garland pur și simplu strălucește, este cel mai reușit remake al filmului A star is born.

The Man Who Knew Too Much (1956)

Câțiva regizori celebri au realizat propriile versiuni ale acestui film, însă experiența de peste 20 de ani la acea vreme l-a ajutat pe Alfred Hitchcock să obțină cea mai bună variantă a filmului original, lansat în 1934. Remake-ul din 1956, cu Jimmy Stewart și Doris Day în rolurile principale, include diferențe majore față de primul film.

An Affair to Remember (1957)

În 1939, Leo McCarey a realizat un film romantic despre doi artiști logodiți care se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt în timp ce traversează oceanul la bordul unei nave de pasageri. Singura problemă? Fiecare este logodit cu altcineva. McCarey și-a refăcut propriul film, cu Cary Grant și Deborah Kerr în rolurile principale, ceea ce a adus și mai mult farmec poveștii.

Scarface (1983)

Unul dintre cele mai populare filme din toate timpurile este un remake al producției cu același nume din anul 1932, semnată Howard Hawks. Versiunea inițială prezintă aceeași ascensiune violentă a unui gangster inspirat de Al Capone. Din cauza Codului Hays de la acea vreme, filmul trebuia să condamne explicit tot ceea ce era prezentat pe ecran, ceea ce i-a afectat mult calitatea. Versiunea lui Brian De Palma, cu Al Pacino în rol principal, s-a bucurat de un succes enorm.

Scent of a Woman (1992)

Profumo Di Donna este un film italian din anul 1974 regizat de Dino Risi. A câștigat câteva premii importante în Italia și a fost nominalizat la două Oscaruri, inclusiv Cel mai bun scenariu adaptat. Versiunea din 1992, cu Al Pacino în rol principal, a câștigat însă inima publicului. Regizat de Martin Brest, Scent of a Woman ne-a oferit o scenă faimoasă de tango și oportunitatea de a admira pentru prima dată talentul promițător al lui Philip Seymour Hoffman.

Bram Stoker's Dracula (1992)

Printre zecile de filme care spun povestea lui Dracula, varianta lui Francis Ford Coppola iese în evidență datorită faptului că transformă monstrul într-o ființă umană plină de pasiune. Bela Lugosi poate că a lansat faimosul personaj în industria filmului, dar Gary Oldman a dus la un alt nivel imaginea Contelui Dracula. Costumele scumpe și decorul atent construit au sporit fascinația publicului pentru acest personaj.

The Last of the Mohicans (1992)

Spre deosebire de alte adaptări ale unor romane celebre, versiune lui Michael Mann pentru Ultimul Mohican este mai mult o adaptare după filmul din 1936 a lui George B. Seitz decât după romanul lui James Fenimore Cooper. Daniel Day-Lewis a jucat în versiunea din anul 1992 și a reușit să ridice filmul de la statutul de western banal la cel de dramă romantică demnă de Oscar.

True Lies (1994)

True Lies este în mare parte opusul lui The man who knew too much, personajul principal fiind un om misterios care se străduiește să pară cât se poate de banal. Poate că francezii nu sunt de acord, dar remake-ul lui James Cameron după La Totale! este o variantă mult mai bună decât originalul, în ciuda faptului că include numeroase elemente specifice Hollywood-ului. Arnold Schwarzenegger și Jamie Lee Curtis reușesc să intre perfect în pielea unui agent secret, respectiv soția sa aparent neștiutoare, dar cu multe talente ascunse.

The Birdcage (1996)

La Cage aux Folles (1978), semnat de Edouard Molinaro, este un film foarte amuzant despre un cuplu conservator care întâlnește părinții gay ai iubitului fiicei lor. The Birdcage, cu Robin Williams, Nathan Lane, Hank Azaria, Gene Hackman și Dianne Wiest reușește să infuzeze povestea amuzantă cu o explozie de absurditate și un final plin de bucurie și iubire.

Chicago (2002)

Chicago al lui Rob Marshall a fost primul musical care a reușit să câștige Oscarul pentru cel mai bun film de la succesul lui Oliver! din 1968. Filmul este un remake după o versiune de film mut din anul 1927, inspirat de un popular spectacol de pe Broadway. Iar toate sunt bazate pe povestea adevărată a suspectei de crimă Beulah Annan, care a captat atenția presei în anul 1924, după ce și-a ucis amantul.

Exploreaza subiecte similare:

A Star Is Born, The Man Who Knew Too Much, An Affair to Remember, Scarface, Scent of a Woman, Making 'Bram Stoker's Dracula', The Last of the Mohicans, True Lies, The Birdcage, chicago, Bradley Cooper, Al PAcino, Robin Williams, Cary Grant, Deborah Kerr, Philip Seymour Hoffman

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells