10 comedii pentru mari şi mici

de Ştefan Dobroiu în 23 Iun 2021
Adam Sandler, Andy Samberg, Melissa McCarthy şi Dave Bautista, în atenţie

De la ireverenţioasă la plină de acţiune, comedia are o mulţime de forme şi probabil că este cel mai îndrăgit gen (împreună cu filmul de animaţie) pentru a strânge în faţa ecranului mai multe generaţii ale unei familii.

Just Go with It/Nevastă de împrumut (2011)
Adam Sandler nu reuşeşte întotdeauna cu filmele sale, dar cronicile negative din presa americană parcă au făcut Just Go with It să ne fie mai simpatic. Ca de obicei în filmele lui Sandler, premisa este mai mult decât trăsnită: ca să-i crească şansele unei relaţii cu o tânără şi suberbă profesoară, un chirurg plastic (Sandler) îşi roagă asistenta (Jennifer Aniston) să pozeze în soţia dispusă să divorţeze şi să lase cale liberă profesoarei. Ca premisa să devină un adevărat butoi de pulbere, intră în scenă şi copiii asistentei, iar fericita "familie" ajunge să se "bucure" de un weekend exploziv în Hawaii.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Thunder Force/Forţa tunetului (2021)
Hollywood-ul are o problemă cu greutatea, în sensul că privilegiază actorii cu fizic perfect, lăsându-i pe cei supraponderali să îşi încerce puterile cu partiturile comice. Şi suntem siguri că Melissa McCarthy şi Octavia Spencer nu au nicio problemă cu asta! Cele două actriţe joacă în Thunder Force roluri de supereroine şi profită de ocazie pentru a ne spune că nu trebuie să ai o siluetă perfectă pentru a face bine în comunitate.
Filmul este disponibil pe Netflix.

My Spy/Profu' de spionaj (2020)
Dave Bautista a atins celebritatea globală datorită rolului său principal din franciza Gardienii galaxiei, dar fostul wrestler nu trebuie să meargă în spaţiu pentru a fi amuzant. Aici Bautista este JJ, un agent CIA a cărui bogată experienţă nu-i suficientă pentru a-l salva de prococitatea lui Sophie (Chloe Coleman), o fetiţă de doar nouă ani.
Când aceasta îl deconspiră şi practic îl şantajează să-i devină profesor de spionaj, JJ nu poate decât să accepte. Dar oare nu are şi el ceva de învăţat de la mica Sophie?
Filmul este disponibil pe Netflix.

What We Do in the Shadows/Ce facem în umbră (2019- )
Un serial mockumentar multipremiat, extrem de lăudat şi din nefericire în România mai puţin popular decât merită. În centrul atenţiei sunt trei vampiri, Nandor (Keyvan Novak), Laszlo (Matt Berry) şi Nadja (Natasia Demetriou), care locuiesc împreună de un secol. Cei trei sunt atât de neîndemânatici şi habarnişti (What We Do in the Shadow este în esenţă un The Office cu vampiri), încât te întrebi imediat cum de au supravieţuit până acum. Răspunsul este simplu: datorită fidelului lor slujitor, Guillermo (Harvey Guillén), gata de orice pentru a le obţine aprecierea...
Serialul este disponibil pe HBO GO.

Brooklyn Nine-Nine (2013- )
Unele episoade ale acestui megasucces NBC au rating-uri de 9,5 pe imdb şi merită aceste rating-uri cu prisosinţă. Ca şi Adam Sandler, Andy Samberg nu este pe gustul tuturor, dar rolul lui Jake Peralta, un poliţist inventiv dar imatur, i se potriveşte mănuşă. Împreună cu colegii săi, de la comandantul care respectă întotdeauna regulile la sergentul obsedat de sală şi inclasabila secretară, eroul va avea parte de o mulţime de provocări ce actualizează genul "comedie de birou".
Serialul este disponibil pe Netflix.

Stuber/Stuber: Detectiv de nevoie (2019)
Ne reîntoarcem la Dave Bautista şi la comedia de acţiune cu ajutorul unui duo amuzant: Bautista este un brutal poliţist din Los Angeles care, în goana sa după răufăcători, ajunge să facă echipă cu un blajin şi neîndemânatic şofer de uber, Stu (Kumail Nanjiani). Publicul s-ar putea identifica mai degrabă cu acesta din urmă (tot ce îşi doreşte e să primească rating de cinci stele de la toţi clienţii), amuzându-se copios când Stu iese complet din zona de confort pentru a ţine pasul cu poliţistul.
Filmul este disponibil pe HBO GO.

Două lozuri (2016)
Un film care poate nu mai are nevoie de nicio prezentare. Revizitare actualizată a premisei din schiţa omonimă a lui Caragiale, Două lozuri ne arată trei prieteni (Dorian Boguţă, Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol) din provincie aruncându-se în aventura vieţii când biletele la loterie cumpărate se dovedesc câştigătoare, dar nu mai sunt de găsit. Interpretările, replicile şi o campanie de promovare inspirată au făcut comedia să devină unul din extrem de puţinele filme româneşti profitabile din ultimele trei decenii.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Family Reunion/Familia McKellan (2019- )
După o carieră strălucită în competiţiile de fotbal american, Moz (Anthony Alabi) se mută împreună cu soţia, Cocoa, şi cei patru copii în casa părintească, unde totul se petrece după regulile bunicii M'Dear (Loretta Devine). Cele trei generaţii, fiecare cu perspectiva ei asupra vieţii, invită la o mulţime de conflicte amuzante, dar şi la explorarea unor problematici mai serioase, precum rasismul, pierderea unui membru al familiei sau înfruntarea unui agresor.
Serialul este disponibil pe Netflix.

Better Things/Lucruri mai bune (2016- )
După ce a colaborat multă vreme cu celebrul Louis C.K., actriţa, scenarista, producătoarea şi regizoarea Pamela Adlon străluceşte în Better Things, un serial inspirat de propria viaţă. Eroina este Sam, actriţă divorţată şi mamă a trei copii luată mereu pe nepregătite de multiple provocări profesionale şi familiale, în timp ce un nou dezastru sau o nouă criză pare să aştepte după colţ. Serialul a primit zeci de premii şi nenumărate elogii pentru explorarea relevantă a ideei de familie modernă.
Serialul este disponibil pe HBO GO.

Santa Clarita Diet (2017-2019)
Nu, nu reuşim să înţelegem de ce acest serial a fost anulat după trei sezoane excelente. Totul începe când Sheila (Drew Barrymore) simte senzaţii ciudate la un banal mic-dejun cu soţul Joel (Timothy Olyphant) şi fiica adolescentă. Ce nu ştie Sheila este că a devenit zombi şi că de acum înainte va trebui să consume carne de om ("dieta" titulară!) pentru a supravieţui. Modul cum o ajută familia lasă loc la o mulţime de situaţii amuzante (şi jucăuş-sângeroase), iar scenariul plusează cu unele din cele mai inteligente şi inventive schimburi de replici auzite vreodată într-un serial de comedie (neagră, uneori foarte neagră).
Serialul este disponibil pe Netflix.

Exploreaza subiecte similare:

Just Go With It, Thunder Force, My Spy, What We Do in the Shadows, Brooklyn Nine-Nine, Stuber, Două lozuri, Santa Clarita Diet , Family Reunion, Better Things

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells