Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 31 Aug 2010, 15:33   #161
Judex
Banned
 
Judex
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,986
Da, da, sigur, a format regizori care o injura permanent ca le-a bagat copiile standard in sertar sa-i impiedice sa mearga la festivaluri. Si daca-ti povestesc cum preda ea travelingul te pisi pe tine de ras!
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 15:34   #162
Lecart
Guru
 
Lecart
 
Join Date: Mar 2007
Location: Constanta
Posts: 323
Haha, imi imaginez un film pentru copii.. minimalist.
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 15:54   #163
Alice_Fluture
Guru
 
Alice_Fluture
 
Join Date: Aug 2003
Location: Home is where your heart is
Posts: 545
Cum e, cum e un film minimalist pt. copii?
Da' ce, la noi acum se face numa' mini?
__________________
Passion. No one wants to finance the film of a passionless individual. What most people want is to ride your passion. They want to feel that they're part of something magnificent and exciting. And if you're not passionate - fake it. - R. Avary
Alice_Fluture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 16:21   #164
teo_k3
Junior
 
teo_k3
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 42
Originally Posted by Abbas:

Multi sunt ca tine, teo_k3, asta-i marele necaz. Doar ca, din fericire, in arta nu democratia functioneaza, nu votul celor multi si prosti (adica usor de prostit) e decisiv.

Sa inteleg ca sute de doctori, ingineri, muncitori, studenti, ....... sunt prosti doar pentru ca nu au aceleasi preferinte cu tine.
Daca mie nu-mi place ciocolata neagra nu inseamna ca sunt prost.

Nu am pretins ca nu inteleg filmele romanesti, pretind doar ca nu imi plac. Vad sute de drame reale zi de zi (copii mutilati, fete minore gravide, betivi care agreseaza cadrele medicale, copii minori cu diverse boli, copii care nu vor mai avea nici o sansa la o viata normala)
De ce consideri ca sunt prost? Nu crezi ca m-am saturat de aceste drame? Nu crezi ca am dreptul sa prefer un anumit gen de film fara sa fiu facut prost?
Nu crezi ca am dreptul sa vad o comedie comerciala care sa ma scoata din "drama vazuta zi de zi prin spitale si la stiri"?????
teo_k3 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 16:59   #165
Abbas
Junior
 
Abbas
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 59
Nu, nu, nu, problema nu se pune asa, teo_k3. Nu privesc EU lumea de sus, n-am EU o problema cu "prostii" (foarte bine a explicat IPU faptul ca prost = simplu; am dat si eu de inteles acelasi lucru cand am spus: prosti = usor de prostit/pacalit), cata vreme n-au nici ei o problema cu mine. Dar TU ai venit aici cu o anume superioritate, spunandu-i mai intai lui Daniel sa nu bage in seama parerile "specialistilor" de pe forum. TU ai venit si ai facut-o pe desteptul, explicandu-ne practic ca noi, astilalti, n-avem nici o treaba cu filmul, ca filmul comercial rulz samd. Intelegi? TU esti ala. Iar eu chestia asta n-am putut s-o inghit.
E ca si cum as veni eu la tine la spital cu apendicita spre peritonita, tu mi-ai explica in deplina cunostinta de cauza ca numai cutitul ma mai scapa, iar eu te-as scuipa in cap si ti-as spune: Ia mai scuteste-ma, mie nu-mi place de halatele voastre albe si nici de fata ta, am eu un felcer in sat care imi da o licoare mai buna decat vodca si ma vindec imediat. Apoi as iesi pe usa razand de cat de nepriceput esti. Cine-ar avea dreptate, eu sau tu? Daca te gandesti bine, situatia e cam la fel. Nu m-ai privi cu dispret si-ai zice: ce dobitoc?!

Si-acum, sa te citam:

Originally Posted by teo_k3:
De ce consideri ca sunt prost? Nu crezi ca m-am saturat de aceste drame? Nu crezi ca am dreptul sa prefer un anumit gen de film fara sa fiu facut prost?
Nu crezi ca am dreptul sa vad o comedie comerciala care sa ma scoata din "drama vazuta zi de zi prin spitale si la stiri"?????

Nu, nu cred. Uite de ce: in urma cu aproape 2 milenii si-nca spre jumate, prin Grecia aia antica de care sigur ai auzit, un tip mai scolit a observat ca oamenii se duceau buluc la niste spectacole de teatru, unde vedeau tot felul de drame, ei le ziceau tragedii, care se petreceau si-n viata lor: razboaie, morti din te miri ce, asasinate politice etc. Si tipul acela mai scolit s-a intrebat: de ce dracu’ (sau de ce Hades?, ca sa fim in epoca) se duc aia sa vada tragedii mai abitir decat comedii? Si s-a pus tipul respectiv pe gandit. Dupa ce-a gandit, a scris o chestie numita Poetica, in care a spus asa: tragedia, fiind complexa, tulburatoare, e pentru spirite mari, pe cand comedia e pentru multimi. Cum in marile cetati existau la vremea aia multi filosofi care umblau liberi pe strazi, "predicand" oamenilor, a inteles tipul de care vorbim cum sta treaba: in cetati, oamenii de spirit erau mai multi, pentru ca avusesera acces la intelepciune.
Pe urma, a incercat sa inteleaga totusi de ce spiritele mari, luminate, prefera dramele, profunzimile, desi se confrunta cu ele zi de zi. Cam ca tine, asa, a gandit omul cu pricina: daca am drame peste tot in jurul meu, de ce sa ma mai duc la teatru sa le vad? Numai ca el, desi era si medic printre altele (in sensul ca se preocupa si de anatomie, la nivel filosofic), a stat si-a cugetat mai mult. Si dupa ce-a cugetat, a mai bagat doua concepte in Poetica lui: mimesis si catharsis. Citeste despre aceste doua concepte si o sa afli de ce a alege intre arta si "comercial", adica non-arta, nu e acelasi lucru cu a alege intre doua tipuri de ciocolata.
Evident, as putea sa-ti tin prelegeri despre ambele concepte, dar nu e locul si timpul. Iti mai spun doar ca functia catartica (aia eliberatoare de profunzimi, de dramele care s-au acumulat in interiorul tau) e esentiala in arta adevarata. Si de-aia cred si eu, precum acel tip despre care ti-am vorbit, ca arta si intelesurile ei profunde tin de superioritatea spiritului, pe cand celelalte tin de... n-are importanta ce.
Pe mine nu conteaza cum ma cheama, sunt Abbas aici. Pe omul ala de care ti-am vorbit il chema Aristotel. Si a fost genial.

Last edited by Abbas : 31 Aug 2010 at 17:18.
Abbas is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 17:28   #166
teo_k3
Junior
 
teo_k3
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 42
Originally Posted by Abbas:
Dar TU ai venit aici cu o anume superioritate, spunandu-i mai intai lui Daniel sa nu bage in seama parerile "specialistilor" de pe forum. TU ai venit si ai facut-o pe desteptul, explicandu-ne practic ca noi, astilalti, n-avem nici o treaba cu filmul, ca filmul comercial rulz samd.

Nu aveti treba cu filmul comercial , aveti treba doar cu filmul artistic care obtine premii pe la festivale. Fiecare film comercial sau artistic are rolul sau in cinematografie.


Originally Posted by Abbas:
iar eu te-as scuipa in cap si ti-as spune: Ia mai scuteste-ma
-- Aici esti chia chiar nesimtit. Nu-mi amintesc sa ma fi coborat la nivelul tau si sa te fi injurat.

Citez :
1 - Considera ca sunt un simplu spectator, considera ca nu am nici un background in scenaristica.
2 - Daniel, am citit scenariul tau. La partea “ artistica” nu ma pronunt, nu sunt expert. Sinopsisul e prost facut. Scenariu mi-a placut. Prima parte nu are nimic complicat de filmat. Scoate-l pe Raul din scenariu si vei avea o actiune liniara. Considera ca Daniel2 este fratele geaman care nu se intelege bine cu Cornelia. Renunta la partea a doua. Daca nu o sa-ti iasa filmulul o sa ramai cel putin cu o distractie cu prietenii. Sa nu fi dezamagit de rezultat. In felul asta o sa dai cu capul si poate o sa-ti dai seama mai bine unde ai gresit.


E dreptul meu sa am o parere buna sau proasta despre ceea ce-mi place sau nu. Daniel cred ca e baiat mare si poate sa gandeasca pentru el ce are de facut in continuare.

CItez:
3: Pentru a intra cu un scenariu in randurile scenaristiilor adevarati va trebui sa le urmezi sfatul unora de aici, nu este suficien doar sa ai idei.

Cred ca si partea asta ti-a scapat. Aici ma refeream la o parte dintre cei de aici care au backraund in scenaristica si care i-au dat mai multe sfaturi utile.
teo_k3 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 17:37   #167
dragonfly_drk
Guru
 
dragonfly_drk
 
Join Date: Aug 2010
Location: Cemetery
Posts: 2,940
sfaturile si ideile nu sunt de ajuns... ca sa iti fie citit scenariul ai nevoie de o recomandare...
pe care Daniel nu o are... asa ca va ramane la stadiul de a-si regiza si face el filmele, pana in momentul in care cineva il va observa si ii descopera talentul (asta in cazul in care e bun in ceea ce face)

si chiar daca m-am suparat pe Judex cand a spus ca primul lucru pe care trebuie sa il faci cand vrei sa fi scenarist sau sa regizezi filme este sa urmezi o scoala, acum imi dau seama ca are dreptate... doar ca scoala aia e de preferat sa nu o faci in Romania...

asa ca cel mai bine, pe langa sfaturile pe care le primesc toti useri de pe aici (nu numai Daniel), e sa faci o facultate de profil... ... apoi sa pui in practica sfaturile primite, sa te bagi in seama peste tot (in sensul bun, ca sa fi observat)... si abia apoi, cand lumea te cunoaste, sa incepi sa faci lucruri pe cont propriu... sau daca nu ai resurse pentru o scoala, e buna si varianta de a face filmulete si de a invata din propriile greseli...(chiar daca scoala banuiesc ca e mult mai ieftina decat un film... ) numai ca asa e mai riscant si exista o posibilitate mult mai mare sa pierzi investitia iar dupa cativa ani sa dai foc la filmele facute de tine si sa iti dai pumni in cap ca nu ai cu ce sa platesti chiria...
__________________
music is created by the space between the notes not the notes themselves.

Last edited by dragonfly_drk : 31 Aug 2010 at 17:41.
dragonfly_drk is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 17:45   #168
Abbas
Junior
 
Abbas
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 59
Originally Posted by teo_k3:
Aici esti chia chiar nesimtit. Nu-mi amintesc sa ma fi coborat la nivelul tau si sa te fi injurat.

Iarta-ma. Credeam ca am cu cine discuta. Reactia asta m-a lasat insa perplex. Pai, eu nu te injuram, omule, cream o situatie ipotetica, dadeam un exemplu: cum ai fi reactionat daca s-ar fi comportat cineva asa! De necrezut ce-ai putut tu pricepe. Sa rad? Nu-mi prea vine. E... rarisim felul tau de a intelege lumea, vorbele, oamenii, filmele.
Ramai deci cu ale tale. Te salut.

Last edited by Abbas : 31 Aug 2010 at 17:48.
Abbas is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 18:13   #169
Ipu
Discipolul Diavolului
 
Ipu
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,980
Abbas, cel mai probabil pe Teo l-a iritat tonul disprețuitor și nepotrivit atunci când interlocutorul este un adult instruit al expunerii despre Poetica lui Aristotel.

Teo, știi care e culmea? Culmea e că autorii ăștia de care ți se spune ție că sunt așa, „arthaus”, au făcut și ei destule filme comerciale: filmul de acțiune Marfa și banii al lui Puiu a făcut senzație tocmai pentru că a rupt-o cu stilul poetic, plin de simboluri, de tropi tradițional cinematografiei românești. La fel Occident, al lui Mungiu sau Furia, regizat de R. Muntean, au fost filme pentru public.
__________________
„Iubirea" e un cuvânt şi-atât. Există şi cuvinte care nu au un sens anume, ci reprezintă numai o alăturare de sunete.
Ipu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 19:09   #170
teo_k3
Junior
 
teo_k3
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 42
Originally Posted by Abbas:
Iarta-ma. Credeam ca am cu cine discuta. Reactia asta m-a lasat insa perplex. Pai, eu nu te injuram, omule, cream o situatie ipotetica, dadeam un exemplu:

Scuze, eram cu un "turmentat" la cabinet si am citit printre randuri, cred ca am prins ce nu trebuia din fraza. Am recitit fraza.

Pentru Ipu, nu inteleg cuvantul "arthaus".
Daca crezi ca acele filme merita vazute am sa incerc si eu sa le vad.
teo_k3 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 19:45   #171
Judex
Banned
 
Judex
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,986
Teo, cand ai terminat si unde?
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 20:32   #172
c.ghevara
Guru
 
c.ghevara
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 820
Teo_k3 dacă tot te-ai mai citat, tu, pe tine însuţi:

"1 - Considera ca sunt un simplu spectator, considera ca nu am nici un background in scenaristica.
2 - Daniel, am citit scenariul tau. La partea “ artistica” nu ma pronunt, nu sunt expert. Sinopsisul e prost facut. Scenariu mi-a placut. Prima parte nu are nimic complicat de filmat. Scoate-l pe Raul din scenariu si vei avea o actiune liniara. Considera ca Daniel2 este fratele geaman care nu se intelege bine cu Cornelia. Renunta la partea a doua. Daca nu o sa-ti iasa filmulul o sa ramai cel putin cu o distractie cu prietenii. Sa nu fi dezamagit de rezultat. In felul asta o sa dai cu capul si poate o sa-ti dai seama mai bine unde ai gresit
."


1. Eşti simplu cititor, nu simplu spectator. Discutăm de un scenariu, film nu e.

Am câteva întrebări...

2. Eşti sigur că ai citit scenariul?
Care e partea "artistică" a scenariului?
De ce consideri că sinopsisul e prost făcut? Ce nu e bine? Tu cum l-ai face ca să fie bine făcut?
De ce ţi-a plăcut scenariul lui Daniel?
Care e prima parte, care nu are nimic complicat de filmat? De ce partea a doua e mai complicat de filmat?
De ce va avea Daniel (autorul scenariului) o "acţiune liniară" dacă îl scoate pe Raul?
Cine va suferi operaţia estetică?
La ce cabinet eşti, de vine un "turmentat"? Stomatologic? Urgenţe medicale? Avocatură? de expert contabil?
Ultima întrebare e suplimentară, că poate îmi vine şi mie o idee de scenariu
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2010, 20:41   #173
Abbas
Junior
 
Abbas
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 59
Originally Posted by teo_k3:
Daca crezi ca acele filme merita vazute am sa incerc si eu sa le vad.

Uite, asta e o atitudine care deja te-ar putea diferentia. Incearca sa le vezi, e adevarat ca iti trebuie un anume "exercitiu de acomodare". Si nu numai pe alea. Eventual, pentru inceput. Ti-as recomanda, daca vei fi candva de-acord, cateva filme de arta adevarate, exceptionale (cel putin in opinia mea). Si o sa vezi atunci ca replica ta cu ciocolata o sa capete alte aspecte, astfel incat sa ai chef, macar din cand in cand, si de cate-o ciocolata neagra.
Abbas is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Sep 2010, 07:22   #174
Ipu
Discipolul Diavolului
 
Ipu
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,980
A, era vorba de „filmele de artă” (în lb. eng. „art[ ]house films”). Am prostul obicei de a scrie cuvintele cu etimologii străine (de cea latină) așa cum se citesc.
__________________
„Iubirea" e un cuvânt şi-atât. Există şi cuvinte care nu au un sens anume, ci reprezintă numai o alăturare de sunete.
Ipu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2010, 17:13   #175
teo_k3
Junior
 
teo_k3
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 42
Teo_k3 - Nu crezi ca am dreptul sa vad o comedie comerciala care sa ma scoata din "drama vazuta zi de zi prin spitale si la stiri"?????
Abbs : Nu, nu cred.

Vrei sa-mi ingradesti libertatea de a alege doar pentru ca tie iti plac filmele artistice ? Lumea evolueaza. Lumea trece de la traband la logan/mercedes doar de dragul confortului. Cred ca ar trebui sa evolueze si cinematografia. Nu sunt de acord ca trebuie sa facem filme de arta doar pentru dragul artei. Te bazezi pe istorie si crezi ca peste sute de ani lumea se va intoarce sa vada filmele artistice romanesti din ziua de azi ? Se vor intoarce, pentru Nea Marin, Liceenii, BD … . dar nu pentru toate .

1.
Am câteva întrebări...
2. Eşti sigur că ai citit scenariul?
Care e partea "artistică" a scenariului?
De ce consideri că sinopsisul e prost făcut? Ce nu e bine? Tu cum l-ai face ca să fie bine făcut?


Artistica – probabil omul asta a avut in minte toti actorii si a uitat sa-i prezinte. Actiune e povestita simplu, la fel ca Ursul pacalit de vulpe, fara nici o nuantare a evenimentelor. Probabil din momentul in care voia sa /joace/filmeze/regizeze filmul lui i sa parut normal, probabil daca as fi fost in cazul lui as fi facut si eu unele din greseli ca oricare alt incepator. Sun unii oameni care un au arta povestirii in sange. Am citit si alte sinopsisuri la filme. Acesta mi s-a parut ca nu este ……….. Un sinopsis trebuie sa te faca sa zici “wau” ce idee?

De ce ţi-a plăcut scenariul lui Daniel?
Pur si simplu pentru ca mi-a placut. Un scenariu nu poate sa placa la toata lumea. Mi-a placut ideea cu Raul, ideea partii a 2-a, trei Gemini implicati in furtul unor documente. In ce film ai mai vazut o astfel de idee? Poate o casa mare de productie va trece peste toate defectele artistice ale scenariului si va prelua ideea si o va mai complica putin, va schimba replici, locuri de filmat,……, cred ca ar iesi un film comercial bun. Daniel fiind la inceput de drum nu o sa-si permita sa se avante prea tare cu acest film. Va trebui sa se limiteze la cat crede ca este capabil sa realizeze, sau cel putin asa vad eu lucrurile.

Care e prima parte, care nu are nimic complicat de filmat? De ce partea a doua e mai complicat de filmat?
Daca vrei sa faci un film pentru Canne o sa-si dea seama ca este exagerat de complicat de facut indiferent cat de bun/prost ar fi scenariul. Daca vrea sa filmeze in cateva apartamente, beciuri, in jurul blocului si sa alerge putin pe strada, pe un pod, va fi suficient cineva care filmeaza la nunti cu un trepied. Probabil la montare o sa-si dea seama ca nu se leaga cadrele, ca nu poate sa faca tranzitiile cum trebuie, ca sfarsitul unui cadru se suprapune aiurea cu inceputul celuilalt.
Crezi ca cineva la 28 de ani mai are timp sa faca o facultate, sa se mute la Bucuresti ? Probabil Alex e fiul. Unui om cu familie nu prea o sa-i arda sa renunte la slujba si sa se mute la Bucuresti sa urmeze o scoala. Chiar el zicea intr-un post ca a facut scenariul pentru a fi filmat cu prietenii in functie de resursele pe care le avea. Daca el zice ca poate, de ce sa-l oprim ? Nu-i va fi mai usor sa invete filmand decat sa faca o facultate de specialitate ? Poate nu-si permite aceasta facultate.
Costurile de productie a filmului cred ca sunt : 2kg de faina, cativa litri de benzina/motorina, cateva haine murdare, detergenti de sters pe jos, Ketchup pentru rani si multa, multa munca.
Poate Alex nu e fiul sau, poate e doar un burlac singur care are timp de toate astea, nu am de unde sa stiu ? Pot doar sa presupun citind printre randuri.
Pentru partea a 2-a ai nevoie sa filmezi intr-o banca, sa blochezi o strada, sa ai uniforme de politie ……

De ce va avea Daniel (autorul scenariului) o "acţiune liniară" dacă îl scoate pe Raul?
Lineara – nu va complica filmul, nu va trebui sa stai pana la sfarsit ca sa intelegi filmul si sa te intrebi daca chiar l-ai inteles cu adevarat sau nu. Probabil pentru ca actiunea unui film nu este asa cum vrea spctatorul sau expertul, este asa cum o dicteaza creatorul, asa cum o cere piata/spectatorul.
Sa luam de ex, :
- J Bond. Acesta afla un nr de telefon si vrea sa vada cine a sunta. Ajunge la hotelul din zona caruia a fost dat telefonul, se UITA pe camerele de supraveghere si stupoare: Tipul a fost filmat de camera de supraveghere coborand din masina si vorbind la telefon.
- In Armaghedon - este pune o bomba atomica intr-un meteorit. Chiar crezi ca acesta se va sparge in doua si va ocoli pamantul sau, se va sparge in zeci de bucati iar unele vor ajunge cu o viteza mai mare pe pamant.
- ………………………

Cine va suferi operaţia estetică?
Raul a fost cel care trebuia sa sufere operatia estitica. Finalul probabil ar trebui schimbat. Poate ar trebui sa tai si intalnirea din parc de la final dintre cei doi gemeni, poate ar trebui sa lase doar imaginea Madalinei care gaseste banii « - Astia au chef de glume » sau ceva de genul. E alegerea lui. In felul acesta s-ar rezuma la un film cu o singura parte.

La ce cabinet eşti, de vine un "turmentat"? Stomatologic? Urgenţe medicale? Avocatură? de expert contabil?
Turmentat = betiv, cretin cu o plaga craniana,cu o radiografie de la antebratul stang care nici macar nu-i apartine, vine si-ti spune raspicat si nervos ca-l doare piciorul. Daca eram avocat poate-l sfatuiam sa-si ceara banii inapoi pentru radiografie si ii ceream sa-si faca una la cap.
Daca eram expert contabil ii spuneam ca a platit prea mult pe o radiografie luata probabil de la un cos de gunoi.

Am impresia ca unii s-au blocat la partea artistica. Poate eu sunt obijnuit ca indiferent de ce prostii sau ce limbaj foloseste cineva sa-l ascult pana la capat. Nu pot sa-i dau unui om un diagnostic doar pentru ca deschide gura 2 secunde. Daca la acel turmentat m-as fi uitat doar pe radiografie si i-as fi dat un dignaostic ar fi ajuns cu siguranta la un birou de avocatura.

Am ales medicina pentru ca este o ‘mostenire de familie’, am ales filmul pentru ca este o pasiune, din pacate este doar o pasiune de care nu mai am timp sa o aprofundez. Va trebui sa ma resemnez si sa citesc pe forumuri despre ele speranad ca cineva va face si un film romanesc pe placul meu si al miilor de spectatori.
teo_k3 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2010, 17:48   #176
Ipu
Discipolul Diavolului
 
Ipu
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,980
Teo, ai văzut multe filme românești produse în ultimii cinci ani?
__________________
„Iubirea" e un cuvânt şi-atât. Există şi cuvinte care nu au un sens anume, ci reprezintă numai o alăturare de sunete.
Ipu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2010, 17:48   #177
Abbas
Junior
 
Abbas
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 59
Originally Posted by teo_k3:
Teo_k3 - Nu crezi ca am dreptul sa vad o comedie comerciala care sa ma scoata din "drama vazuta zi de zi prin spitale si la stiri"?????
Abbs : Nu, nu cred.

Vrei sa-mi ingradesti libertatea de a alege doar pentru ca tie iti plac filmele artistice ? Lumea evolueaza. Lumea trece de la traband la logan/mercedes doar de dragul confortului. Cred ca ar trebui sa evolueze si cinematografia. Nu sunt de acord ca trebuie sa facem filme de arta doar pentru dragul artei. Te bazezi pe istorie si crezi ca peste sute de ani lumea se va intoarce sa vada filmele artistice romanesti din ziua de azi ? Se vor intoarce, pentru Nea Marin, Liceenii, BD … . dar nu pentru toate .

Esti un monument de... tot felul de epitete! Asta ai inteles tu din ce ti-am explicat? Ca istoria o sa revina? Cu unii oameni, mi-e tot mai clar, nu merita sa-ti pierzi vremea.
Altfel, parerea mea e ca esti si un mincinos. Cand ti-am dat exemplul cu apendicita spre peritonita, am creat, tocmai pentru a veadea cum reactionezi, si o situatie artificiala, imposibila, la care un medic adevarat ar fi ripostat! Omul din povestea mea se ridica, avand apendicita acuta, si iesea pe usa. Or, pe un medic o asemenea situatie l-ar fi zgariat pe creier. N-ar fi lasat imaginea necorectata! Uite deci ce cred eu despre tine: n-ai nici o legatura cu medicina! N-ai nici o legatura nici cu filmele! Esti penibil, astfel incat am incheiat orice discutie.
Regret ca mi-am pierdut timpul bagandu-te in seama.
Abbas is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2010, 19:04   #178
c.ghevara
Guru
 
c.ghevara
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 820
@teo_k3

Toate întrebările pe care ţi le pusesem aveau un rost. Urmăream să demonstrez ceva prin răspunsurile pe care urma să le dai. Am demonstrat.

Ultimele două întrebări erau puţin altfel... De aceea le comentez.

Întrebam cine va suferi operaţia estetică? Pentru că tu îi recomandai lui Daniel (autorul) să-l scoată din scenariu pe Raul.

Întrebam de cabinet... pentru că aveam convingerea că vei răspunde "medical". La experienţa mea de viaţă la cabinetele medicale pentru urgenţe, unde pot veni "turmentaţi" cu plăgi tăiate, topoare înfipte în tărtăcuţe, fracturi deschise şi alte chestii, medicii nu prea stau pe internet şi alocă forumului Cinemagia atâta timp (cât ai petrecut tu în ziua respectivă) comentariilor unui scenariu. În filmele mele nu prea... Poate în filmul tău
Cam aşa e şi cu un scenariu care nu "merge", nu "ţine", nu "se leagă". Dacă, totuşi, greşesc şi eşti medic, apăi vai de medicina şi de pacienţii noştri. Cel puţin, ai grijă să nu mânjeşti tastatura cu sânge! Ştii, nu e plăcut să ţi se lipească degetele de ea, şi colegii tăi de cabinet s-ar putea să se supere!

Last edited by c.ghevara : 02 Sep 2010 at 21:49.
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2010, 20:24   #179
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Drept sä spun, si mie mi-a sunat cam suspect momentul äla cu "Dom' doftor, fatä Piranda" - era gen "Vacanta mare", mai degrabä - nici pe departe "Moartea domnului Läzärescu", sau "Dr. House", ori "The Hospital"... Dar nu i-am dat atentie... Acum, observatiile voastre plaseazä într-adevär totul într-o perspectivä mai clarä.
Cel mai probabil, Teo e vreun elev de liceu pe undeva, sau student la cine stie ce facultate neacreditatä... Când a väzut cum ne-am pus toti pe el, s-a gândit sä-si salte putin prestigiul, si a inventat identitatea "medicului" - din päcate, nestiind cä e un domeniu mult prea complex pentru a-l simula credibil färä o documentare prealabilä laborioasä. N-ar fi exclus ca scenariul lui autobiografic sä fi fost scris de Daniel, în semn de recunostintä cä din capul locului i-a tinut partea.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2010, 21:10   #180
Ipu
Discipolul Diavolului
 
Ipu
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,980
Nu te amărî, Teo, așa sunt oamenii din meseria asta: suspicioși, răutăcioși și invidioși, pentru că arta asta a filmului e al naibii de costisitoare, iar competiția pentru resursele materiale se poartă pe viață și pe moarte. Nu pune la inimă.
De parcă cei ce nu sunt medici n-ar fi și ei tot oameni și n-ar merita și ei să fie respectați...
__________________
„Iubirea" e un cuvânt şi-atât. Există şi cuvinte care nu au un sens anume, ci reprezintă numai o alăturare de sunete.
Ipu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:03.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells