Whatever Works

(2009)

Ce-o fi o fi...

Poster Whatever Works Postere Whatever Works

Sinopsis Whatever Works

Whatever Works

Woody Allen își termină "perioada londoneză" cu acest film în care Evan Rachel Wood este Melodie, tânăra și naiva soție a unui bărbat excentric, trecut de prima (ba chiar și de a doua) tinerețe (Larry David). Acesta, originar din Greenwich Village, ajunge să fie implicat într-o serie de povești de dragoste înainte de a da de Melodie și, trebuie să precizăm, părinții ei.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: caessar
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Produs de

Gravier Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Central Partnership

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

SUA

Box office Whatever Works

Weekend premieră (05.04.2010)
  • Loc 13
  • Spectatori 1.646
  • Încasări (RON) 22.972,00
Total
  • Spectatori 4.172
  • Încasări (RON) 63.539,00
  • Încasări (USD) 20.408,14

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
adelyky pe 13 Aprilie 2010 12:16
:)
Nu este filmul la care sa razi prea mult..este genul de film la care te uiti si fiecare replica te face sa zambesti si sa te gandesti.. Mi'a placut filmul si consider ca trebuie vazut :)
18 4
Carcotas pe 16 martie 2021 13:09
Scenariul este o debitare fluviu ,de cugetari brute, pe temele favorite ale regizorului. Daca faci "stop cadru"si incerci sa constientizezi ramai nedumerit. Finalul te lamureste : filmul a fost facut" la misto"fara speranta ca prea multi vor supravietui vizionarii. Totusi ,daca ai curaj,vei avea parte de prestatia buna a carismaticilor Boris,Melodie si Marietta,a unei imagini calde si ingrijite si a lipsei mutrei de motan jigarit si poticnit woodiene.
aedabnairam pe 10 Aprilie 2010 18:51
Un film excelent
Cand am intrat in sala, am crezut ca am gresit: aceasta era goala, iar filmul incepea peste un minut. M-am asezat si am gandit: "Trebuie sa fie un film foarte bun, altfel sala ar fi fost plina!". Si am avut dreptate. Pentru ca filmul iti arata cum este viata si putini remarca lucrul acesta. Mesajul lui este clar: sa iei din viata ceea ce ti se potriveste. Probabil ca veti intreba: si in ce consta potriveala, daca o tanara de 21 de ani se casatoreste cu un barbat de 60 sau mai mult?

Ar trebui sa aflati ca oamenii trec in viata prin momente foarte grele. Din mai multe motive: educatie, prejudecati, teama, rautatea celorlalti, etc. De regula ne eschivam si adoptam o atitudine defensiva. Suferinta care se amplifica iti arata ca nu esti pe drumul cel bun, adica pe cel ce ti se potriveste. Nu este nicio filozofie sa accepti cea ce viata iti ofera. Iar un batranel de 60 de ani,… citeşte

16 4
Ammelie pe 07 Aprilie 2010 12:25
Whatever Works
Woody Allen meets Larry David. Ce poate insemna asta? Ironie si auto-ironie, teorii cinice despre viata si dragoste, un strop de romantism neconventional, multe glume bune si replici de memorat. Personajul de savant nevrotic i se potriveste ca o manusa lui Larry David (mai ales partea cu 'nevrotic' :) ). In toate filmele lui Allen, pare foarte amuzant sa fii inadaptat social. :) Pentru fanii lui Larry David si pentru cei care au nevoie de o doza de Woody Allen at his best, e genial! 7.5/10
13 0
cezarika21 pe 19 Februarie 2014 18:23
Acceptă orice îţi oferă viaţa şi vei fi fericit
Ca şi majoritatea filmelor lui Woody Allen, "Whatever Works" tratează într-o notă ironică subiecte precum frica de moarte, lipsa de sens a existenţei, snobismul oamenilor avuţi, fanatismul religios, inutilitatea majorităţii relaţiilor sexuale, norocul şi superficialitatea majorităţii oamenilor reduşi la o viaţă dominată de nevoi primare tipic primitive (somn, mâncare, băutură şi sex). Filmul este format din dialoguri ironice, în care strălucesc replicile satirice rostite de Larry David, transformat în acest film într-un alter-ego al personajelor interpretate de Allen mai demult.

Filmul este per ansamblu destul de amuzant dacă îl priveşti doar ca o producţie de divertisment, contrar sfatului oferit la început de personajul principal. Din păcate, multitudinea de idei generoase ale lui Woody Allen se topesc într-un scenariu implauzibil tipic… citeşte

10 1
veronica210 pe 06 Aprilie 2010 20:13
"Ca sa stiti, asta nu e cel mai placut film al anului . Asa ca daca sunteti unul dintre idiotii care vor sa se simta bine,duceti-va sa va faceti un masaj la picioare. " :)))))) Imi place ca ne-a avertizat de la inceput ..ce pot sa zic..este un film cu replici nesimtite, sarcastice, ironice..Am ras la unele faze..m-a amuzat cum a spus spre final.. "sunt oameni care se uita la noi.. adica...au fost cand a inceput..nu stiu acum cati au mai ramas.." :))) ce mesaj vrea sa transmita acest film? ca destinul are simtul umorului..:P
10 2
dorina_sara pe 15 Aprilie 2010 18:53
MI-A PLACUT FILMUL...ARE UN UMOR UNIC, NU M-AM PLICTISIT LA EL SI CONSIDER CA MERITA VAZUT!:)
7 2
GabrielaSirbu pe 11 Aprilie 2010 16:27
In filmul asta se deruleaza firesc si fara artificii, viata si te simti, literalmente, bagat in seama. Este un film in care se vorbeste mult despre lucruri considerate tabu, lucruri pe care le gandim, majoritatea dintre noi, dar pe care nu le exprimam din ipocrizie.
Este un film incantator si-i dau stelute pt. "obligatoriu de vazut" pentru ca asa este, iar cei care-l vor vedea, sigur vor iesi din sala cu un mare zambet pe chip, il vor comenta indelung si-l vor recomanda - ca si mine - si altora.

7 2
qwerty_user pe 05 Aprilie 2010 11:29
10
un film excelent ! acelasi genial Larry David ! un must pentru iubitorii de gen ;)
5 2
AdrianPopescu pe 12 Ianuarie 2010 01:05
Genial!
O incursiune 'woodyana' in situatiile bizare caracteristice zilelor noastre! O adevarata lectie de ironie si cinism data de un 'geniu'! Esenta: cu putin noroc - Orice Functioneaza.
5 4
razsax pe 07 Aprilie 2010 07:29
De exceptie
Nu ai cum sa te plictisesti!
Situatiile sunt foarte bine abordate, iar Larry David e un actor desavarsit.

4 2
Nyame pe 31 Martie 2010 19:13
Super..
Este mai mult decat genial.. Larry David are un stil inconfundabil... E o comedie cu rasturnari de situatie incredibile.. Merita vazut...
4 4
septick pe 18 Septembrie 2010 18:24
Whatever Works
O comedie diferită, un concept diferit = Whatever Works

Boris Yellnikoff (Larry David) este un personaj în vârstă, din cale afară de antipatic, încrezut şi singuratic, care urăşte clişeele, filozofează mult şi prost şi crede că a fost foarte aproape de premiul Nobel. Crezând că este un geniu, ia peste picior pe toată lumea şi îi îndepărtează pe cei cu un intelect mai scăzut decât el.
Întâlnind o fată de 21 de ani, Melody, care şi-a părăsit căminul, o primeşte cu câteva incovenienţe la el în casă. Trec zile întregi, iar personajul nostru se mai îmbunează. Ajungând chiar să se mărite cu el, Melody afirmă de repetate ori că este mai mult decât fericită, deşi recunoaşte tot de atâtea ori că îi este mai mult asistentă medicală decât soţie. Mama sa, Marietta, o beţivă, o critică de nenumărate ori, deşi şi ea este… citeşte

3 0
the_one773 pe 21 Februarie 2010 01:55
genial
unde dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut, pur si simplu genial
3 4
aayana pe 12 Martie 2011 21:52
Categoria: De văzut de mai multe ori
Mai în glumă, mai în serios, subiecte precum perpetuarea inutilă a speciei, fanatismul, prejudecățile, dragostea și efemeritatea, sexul, fițele oamenilor cu bani, visele inocenților, teoria probabilității, sunt puse în mixer. Pe lângă asta, replici ironice, puțin verde în față, puțin public implicat în poveste și... orice funcționează. Din toate filmele lui Woody Allen văzute până acum, ăsta e preferatul meu. Larry David este genial și nu din cauza fizicii cuantice.
2 0
Yufeng pe 17 Aprilie 2010 15:42
Film foarte bun, umor de calitate, multe dialoguri "brici". Un Larry David în formă maximă, dar și o Evan Rachel Wood sclipitoare.
2 0

Spune-ţi părerea despre Whatever Works

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Whatever Works
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells