The Pride and the Passion

(1957)

Mândrie și pasiune

Poster The Pride and the Passion Postere The Pride and the Passion

Sinopsis The Pride and the Passion

Mai mult

"O poveste de dragoste. Dimensiuni epice. Unul dintre acele filme care are cate ceva pentru fiecare dintre noi" - Newsweek

Trupele lui Napoleon matura Europa, iar Spania este pe punctul de a capitula in fata necrutatoarei invazii. Un singur luptator a ramas sa le tina piept invadatorilor, impreuna cu neinfricata sa trupa de gherila. Cary Grant, Frank Sinatra si Sophia Loren sunt magistrali in acest film clasic de razboi "tensionant, captivant si plin de suspans" (The Hollywood Reporter).

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.7

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alex_il_fenomeno pe 06 Iulie 2011 12:43
un film remarcabil , din zilele de aur ale Hollywood-ului ! poveste foarte buna , accentuata de rivalitatea dintre cei doi barbati pentru femeie , distributie impresionanta , cu Sophia Loren, Frank Sinatra si Cary Grant drept protagonisti , tensiune moderata si mult , mult razboi ! cam asa ar putea fi definit aceasta reusita hollywoodiana , care a incantat numeroase generatii !
2 1
eduard_stratan pe 16 octombrie 2015 15:07
Remarcabil in acest film este nudul Sophiei Loren! Din pacate, anul fiind 1957, si cenzura fiind in toi, nu am vazut nimic, dar intentia conteaza! ( acest comentariu este un pamflet, si trebuie tratat ca atare!)
cosmin742000 pe 25 Iunie 2011 09:14
Un film care daca ar fi fost facut in zilele noastre de niste "maestrii" precum Spielberg sau Cameron , nu ar fi valorat nici cat o ceapa degerata , dar sigur ar fi avut o gramada de "fani" si un rating IMDb de cel putin 8. Ca sa nu mai zic , ca azi nici nu mai sunt actori , pe care eu i-as vedea in stare sa joace , credibil , in astfel de film , cu toate ca rolurile nu sunt deloc grele.
2 6
eduard_stratan pe 30 octombrie 2021 14:14
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
mihaelatb pe 11 Octombrie 2021 20:59
Era epoca filmelor istorice. Era epoca cand americanii se pricepeau la tot: de la Istoria Romei : Spartacus ( 1960), la cea a Egiptului antic : Cleopatra (1963) , De la ecranizarea diverselor pasaje din Biblie : The Ten Commandments (1956), la transpunerea pe ecran a clasicilor rusi : The Brothers Karamazov(1958) sau War and peace (1956).
Asa este si aici cand se transpune pe ecran o farama din razboiul napoleonian care a lăsat Spania ruinată economic, profund divizată și instabilă din punct de vedere politic.
Vedem desfasurari de figuranti ce inchipuiau o armata, dar totul cu un iz de fals, de studiou de filmare.
Cetatile Algado si Avila sunt atat de evident concepute in studio.incat se simte butaforia.
Cei trei protagonisti sunt jucati de trei actori care nu au reusit sa faca credibile personajele lor.
Nici Frank Sinatra , nici Sophia… citeşte

0 0
cezarika57 pe 21 Iulie 2018 16:48
La noi a rulat sub titlul "Tunul" acum foarte multi ani, pe vremea regretatului ciuruit. Imi amintesc ca a aproape o saptamana toti colegii din liceu am comentat pe marginea filmului.
0 0
Carcotas pe 12 Noiembrie 2020 11:59
Amor fatal
Melodrama cu incrancenare,iubire si joc al actorilor ca in filmele noastre cu comunisti.O gura de oxigen pentru nostalgici.
0 1
anna_ana pe 24 Iunie 2014 01:25
un film superb..............................................................
0 1
Rippa pe 10 Martie 2014 16:16
un film clasic....................................................................................
0 1

Spune-ţi părerea despre The Pride and the Passion

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Pride and the Passion
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells