Moneyball

(2011)

Moneyball: Arta de a învinge

Poster Moneyball Postere Moneyball

Sinopsis Moneyball

Mai mult
Moneyball ro

Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarată - aceea a fostului jucător de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) - care, nereușind să fie cel mai bun pe teren conform propriei ștachete, renunță și devine manager al echipei Oakland Athletics. Însă în campionatul din 2002, Billy se confruntă cu o situație foarte problematică: cei mai buni jucători părăsesc echipa, atrași de salariile oferite de marile cluburi. Jucătorii care rămân sunt nevoiți să se mulțumească cu o treime din salariu.

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Vezi pe Netflix
6 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur
Vezi toate premiile
Brad Pitt Brad Pitt Billy Beane Robin Wright Robin Wright Sharon Jonah Hill Jonah Hill Peter Brand
Chris Pratt Chris Pratt Scott Hatteberg Philip Seymour Hoffman Philip Seymour Hoffman Art Howe Spike Jonze Spike Jonze
Tammy Blanchard Tammy Blanchard Elizabeth Hatteberg Adrian Bellani Adrian Bellani Carlos Peña Glenn Morshower Glenn Morshower Ron Hopkins
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Michael De Luca Productions

Distribuitorul international

Columbia Pictures

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Box office Moneyball

Weekend premieră (05.12.2011)
  • Loc 5
  • Spectatori 5.170
  • Încasări (RON) 101.755,00
Total
  • Spectatori 18.100
  • Încasări (RON) 321.369,00
  • Încasări (USD) 97.182,89

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
NOVEMBER pe 16 Noiembrie 2011 21:14
Yeeh
Fara sa fiu fan de baseball filmul m-a facut sa traiesc cu el sentimentele personajului principal!!! Scenariu minunat! SI Pitt poate ca a jucat un rol care il va aduce la nominarea oscarului cred,caci la niaba chiar a jucat bine!

Se arata ca daca vrei sa ajungi mai departe decit altii cred,trebuie sa schimbi radical totul pentru a gasi o alta cale prin care sa ajungi invincibil!

17 7
wildinthecountry pe 22 Decembrie 2011 18:35
x
Un film dezamagitor ,plictisitor ,prea lung.Brad Pitt nu merita nici nominalizat pt Globul de Aur .
Recomandat doar pt iubitorii de baseball ,ceea ce nu prea sunt !

11 30
viktor27oct pe 4 ianuarie 2012 15:26
Dupa cum l-am notat si eu "Momente bune, dar doar atat :4", ideea buna, dar consider eu ca nu a fost pusa in valoare...prin victoriile alea consecutive putea sa transmita mai multe emotii
MikkaelWolfganger pe 20 octombrie 2013 20:39
N-a luat de niciunele si e pacat.Mie mi-a placut foarte tare filmul, printre cele mai sensibile si mai reusite filme despre sport facute vreodata.
Octaz pe 16 Februarie 2012 01:54
Hai Brad!
Sincer, chiar imi doresc anul acesta, din tot sufletul ca Brad Pitt sa castige premiul Oscar. Este genul de actor care nu isi "bate joc de cariera" (precum altii pe care doresc sa nu ii nominalizez), se mentine constant la un nivel extraordinar, reusind sa scoata filme foarte bune si roluri exceptionale. Daca stau sa ma gandesc, in ultima vreme a scos numai roluri de Oscar, de la Benjamin Button incoace. Vom vedea. In ceea ce priveste filmul, da e un film emotionant, cu o poveste care nu plictiseste si te face sa simti aceleasi senzatii ca si cand ai fi un suporter al "Oakland" :)
8 5
dj_lucky_mix pe 26 Decembrie 2011 17:29
That's the reason why i love baseball
Un film de exceptie , cel putin mie mi-a placut foarte mult , probabil pentru ca sunt si jucator de baseball:) . Recomand tuturor acest film !
8 6
igaby19 pe 14 ianuarie 2012 02:08
unde anume joci baseball? sau locuiesti in state
Beastmaster pe 7 septembrie 2013 13:09
tare :))
robbiex2 pe 19 Decembrie 2011 21:56
Brad Pitt....aRT!
Un Brad Pitt intr`o forma de zile mari si o interpretare ca la carte = Moneyball
Este clar ca filmele care sunt inspirate dintr`o poveste reala merita apreciate si premiate ele cat si actorii!Filmul pune accent diferit pe acest sport si se muleaza acestui prezent amintind oarecum de criza banilor care ne tot macina!E mai mult despre cum un om poate sa vina cu o idee revolutionara si sa tina cu dintii de ea contrar a tot ce cred ceilaltiUn film biografic reusit cu o lectie importanta pentru viata de zi cu zi...despre cum se pot face lucruri eroice cu bani putini cu putina inteligenta dar cu multa ambitie.

8 6
mihaelatb pe 15 Decembrie 2011 00:52
este un film care mi-a placut si pe care l-as recomanda tuturor celor care aduc in discutie lipsa banilor ca sa justifice lipsa performantei. Este un film care aduce un omagiu-poate ca este prea mult spus-daruirii, inteligentei, rabdarii si convingerii pe care o ai in ideile tale. Nu stiu daca chiar merita sa concureze la Oscar, dar fiind vorba de baseball... Brad este potrivit in rol, nu pot spune ca este rolul vietii lui, dar joaca bine! Interesant este cum isi convinge antrenorul sa puna la prima baza jucatorul dorit de el. Metoda se poate aplica in orice alt domeniu, este o tactica manageriala utilizata de cei cu sange ( sau cojones, cum spun latinii).mai tare decat Pitt mi-a placut insa Jonah Hill.
7 4
lumivasile pe 5 ianuarie 2012 21:06
total de acord
vladn88 pe 18 Decembrie 2011 16:59
Filosofia după care s-a ghidat Brad Pitt, a.k.a. Bill Beane pentru a-şi forma o nouă echipă după ce pierduse campionatul, a fost una inovativă. Astfel că reuşise un record de victorii, însă a pierdut cel mai important meci, ultimul. Chiar dacă n-a reuşit să câştige campionatul, câţiva ani la rând, această filosofie după care se ghida el, împreună cu Peter Brent, colaboratorul său, a fost adoptată de către Boston Red Sox, care au reuşit să câştige World Series după doi ani.

În altă ordine de idei, se pot face lucruri mari şi cu bani puţini în sport ;-), sunt convins de asta şi am văzut cazuri şi la noi, în România.

6 4
patron_rares pe 23 Decembrie 2011 17:59
Pitt a facut jumatate din film:)
Filmul arata adevarata fata a sportului din zilele noastre,e perfect adevarat,de aceea spun ca acest film este foarte reusit:)nu mai spunem nimic de pitt,a jucat exceptional,toate fazele din acest film,sincer nu ma asteptam la pitt sa aibe un rol in asa film de sport,dar sa descurcat mai mult decat bine:)
5 4
sabinalin pe 12 Ianuarie 2012 06:42
Sa alegi inseamna ceva
Pentru romanul pasionat de sport baseball-ul are multe mistere si putine certitudini. N-ar trebui sa fie asa pentru ca, se spune, acest sport atat de indragit de americani are asemanari destul de importante cu oina, sportul nostru national. Sintagma "sport national" e in virtutea inertiei pentru ca, daca inainte de 1989 gaseam zilnic in "Sportul" articole destinate oinei, dupa caderea lui Ceausescu acestea au disparut cu desavarsire, mai tot romanasul inchinandu-se la zeul fotbal. Revenind la pelicula era de asteptat sa fie inca un film despre "american dream", despre eroul care trece prin momente grele pentru ca la final sa castige pe toata linia dar de asta data lucrurile nu stau asa pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Poate ca a venit vremea ca Brad Pitt sa castige un Oscar personal dar de asta data el nu impresioneaza asa cum a facut-o in "Legends of the fall" sau "Twelve… citeşte
5 5
psihologu pe 18 Decembrie 2011 09:55
baseball-ul reinventat de Brad Pitt
Moneyball: Arta de a invinge nu este un film traditional despre lumea sportului, ci este vorba despre razboiul dintre intuitie si statistica, cand vine vorba de alegeri in sport. Asa ca Bennet Miller a facut un film accesibil atat pentru fanii sportului, cat si pentru cei neavizati.
Brad Pitt este senzational si face rolul carierei sale in Moneyball: Arta de a invinge, un film emotionant si inteligent, care nu o sa va lase deloc indiferenti si care are toate sansele la Oscar in 2012... asa ca nu trebuie sa il ratati.

5 5
Devotion pe 16 Noiembrie 2011 16:53
Filmu este foarte bun,este in genul lui The Blind Side,dar nush daca o sa fie asa de apreciat ca acel film,un film care merita vazut
5 6
Marginal pe 17 Decembrie 2011 16:44
Un film interesant dpdv uman, al depasirii unor limite, al iesirii dintr-o paradigma imvechita. Daca sportul in cauza ar fi fost mai cunoscut in Ro poate ca as fi inteles mai mult din film.
4 1
Ovidiu239 pe 14 August 2013 17:16
Interesant
O drama buna, insa nu una care sa ma emotioneze sau sa-mi atinga latura sensibila, nici macar sa ma tina prea mult in suspans, dar filmul este bun fara indoiala, iar subiectul e destul de interesant si abordarea una pe masura. Brad Pitt a jucat bine, nu de Oscar, dar prestatia sa a fost una onorabila. Chiar daca nu prea ma pricep eu asa de bine la baseball, acest film mi-a placut.
4 4
Rasta_Man pe 4 septembrie 2013 21:34
Scupol acestei drame nu este sa te faca sa atingi o latura nostalgica a sensibilitatii tale ! Grija la gramatica !
Ovidiu239 pe 6 septembrie 2013 20:26
Bun, pana acum ai fost bun doar de gura, ai spus ca scriu cu greseli si nu mi-ai semnalat nici macar una, in vreme ce eu am descoperit o gramada de greseli la tine doar in aceste cateva replici ale tale.
zalexandra pe 30 Decembrie 2011 10:58
pierdere de timp
nu cred k noi poporul roman suntem in masura sa vorbim despre filmul acesta, actziunea este strict americana, habar nu avem noi despre baseball, cat despre interpretarea lui brad putem, care dupa parerea mea a fost dezastruoasa, mi s-a parut k nu a dat tot din el, a parut destul de plictisit de situatzie. nu intzeleg de ce toata lumea spune k este un film bun, este un film despre un sport, ce mare grozavie ar putea fi in el.
3 6
Qube86 pe 25 Noiembrie 2011 13:35
''Adapt or die''...
Distributie buna, poveste buna bazata pe intamplari reale, regizorul lui ''Capote''...Astea sunt ingredientele unui film care ar putea sa fie de colectie...Am incredere ca va iesi ceva bun daca actorii si regizorul au reusit sa fie pe aceeasi lungime de unda...
3 6
Qube86 pe 22 ianuarie 2012 02:36
In sfarsit un film care a reusit sa-mi rasplateasca increderea oferita...Brad Pitt, a reusit un rol foarte bun fara a umbrii in vreun fel restul distributiei...Mi-a placut de la inceput pana la sfarsit...Cantecelul performat de fetita lui Billy (Brad Pitt), este superb si pur, intocmai ca si filmul...Toate ingredientele pe care le zarisem inca de la anuntul filmului, au fost amestecate si preparate aproape intr-un mod perfect...''Moneyball'', chiar este un film ce nu trebuie ratat...

Spune-ţi părerea despre Moneyball

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells