Hârtia va fi albastră

(2006)

Hârtia va fi albastră

Poster Hârtia va fi albastră Postere Hârtia va fi albastră

Sinopsis Hârtia va fi albastră

Mai mult
Hirtia va fi albastra

București, 22 spre 23 decembrie 1989.
Plutonul de intervenție motorizat, condus de locotenentul Neagu primește ordin de patrulare prin cartierele mărginașe. Stația radio a vehiculului funcționează intermitent, iar mesajele care se transmit între unitățile de blindate, emisia trunchiată a posturilor de radio și TV informează vag despre niște teroriști care atacă televiziunea națională și aruncă în confuzie membrii echipajului. Costi, unul dintre cei doi soldați în termen ai…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Dragoș Bucur Dragoș Bucur Dragoş Paul Ipate Paul Ipate Costi Andronescu Adi Carauleanu Adi Carauleanu locotenent Neagu
Ana Ularu Ana Ularu Angela Andi Vasluianu Andi Vasluianu Aurel Mimi Brănescu Mimi Brănescu locotenent Deleanu
Cuzin Toma Cuzin Toma soldat poartă TVR Constantin Diță Constantin Diță Panghe Mirela Oprişor Mirela Oprişor Dorina
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Paper Will Be Blue
  • Das Papier wird blau

Produs de

Multimedia Est, Antena 1, cu sprijinul CNC

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Transilvania Film

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Taguri

Box office Hârtia va fi albastră

Weekend premieră (09.10.2006)
  • Loc 7
  • Spectatori 1.707
  • Încasări (RON) 15.672,00
Total
  • Spectatori 6.475
  • Încasări (RON) 48.614,20
  • Încasări (USD) 17.418,67

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 01 Ianuarie 2011 18:02
Noi am tras în noi, după 22
Noi am tras în noi, după 22 - Hârtia va fi albastră

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
octombrie 2006

Nu exagerez. De la cinema Studio la Intercontinental, la fiecare intersecţie aveam senzaţia că se va trage în mine din maşinile care veneau, sau că se vor repezi să mă calce. Pe la Scala, intrând într-un bloc, m-am temut c-o să mă atace cineva din lift.

Puţine filme sau cărţi mi-au mai dat o asemenea stare de paranoia, de la Păsările lui Hitchcock încoace. Principalul motiv pentru care lui Muntean îi iese atât de bine pasienţa este faptul că tema noului său film, Hârtia va fi albastră, e tocmai acea incredibilă stare de năuceală ucigaşă care ne cuprinsese pe toţi timp de câteva zile în Decembrie - atâta cât a funcţionat sângeroasa mascaradă a "teroriştilor". Cei care am trăit acele momente la o vârstă… citeşte

7 3
stefan pe 17 Octombrie 2006 12:27
am retrait atmosfera aceea ciudata de nesiguranta, curiozitate, dorinta de bine dar si imbibata de teama creata de aiureala de informatii sau dezinformatii cu care eram bombardati.oare cine sunt cei care ne-au manipulat in zilele acelea ? vom sti vreodata ??
4 0
costash pe 01 August 2009 16:40
un film fara inceput si fara sfarsit..perdere de timp ..dar pt ca e romanesc trebuie catalogat drept bun
4 9
margott pe 03 Martie 2012 14:05
Inca unul din filmele lui Radu Muntean care m-a uns pe suflet. Are Radu Muntean un stil de a relata faptele ca si cum te-ar trage de mana din fata ecranului si te-ar introduce direct in mijlocul eroilor si a evenimentelor. Unul din cele mai bune filme romanesti.
3 1
shooter pe 25 Iunie 2010 18:41
filmul ne demonstreaza ce s-a intamplat atunci din cauza neprofesionalismului unor institutii:armata si militia.confuzia ,frica ,excesul de zel .....si de ce nu prostia au ingrosat randurile celor morti. ne expune cu o precizie chirurgicala adevarul despre teroristii din decembrie 89.acest film este foarte simplu ,nu are simbolistici tampite din care vezi doamne ...noi ar trebui sa intelegem nu stiuce...substraturi conspirative...ale fostului regim impotriva poporului.pentru cine nu la vazut il recomand.
2 1
liviuneagu pe 01 Iunie 2013 02:06
Care hârtie...
Suntem hăituiți şi acum de sentimentul transpunerii unor evenimente care nu trădează nici emoții, nici bucurii; Acestea deja nu mai sunt sentimente: sunt doar paleativele comoției naționale! Q.E.D.
2 4
justiceman pe 12 Iunie 2009 16:49
O pagina de istorie vazuta din perspectiva unui tanar nevinovat prins in vartejul faptelor.Dezinformarea si haosul se intrepatrund pentru a crea acea stare de nesiguranta.Merita vazut !
1 0
popy Nick pe 06 Iulie 2007 22:25
super film... super sad......

p.s. stiu ca e o intrebare retardata dar... stie cineva cum se numeste melodia de la sfarsit?

1 1
negrean pe 10 decembrie 2009 23:47
nu am văzut filmul, dar dacă te referi la melodia din trailer, se numeşte Corul israeliţilor din Nabucco (nu conducta de gaz) - de G. Verdi.
Piratu pe 22 Decembrie 2010 14:24
Surprinzator de bun
Un film extoardinar cu o poveste bine inchegata unde actori stiu sa interpreteze foarte bine momentele revolutiei,crearea atmosferei cat mai fidele vremei este posibila si datorita conflictului care a avut loc nu mult timp in urma si cu o baza de filmari ale televiziuni romane in acel rastimp.
1 2
adi pe 15 Octombrie 2006 10:54
foarte ciudat
1 3
Horatiucrisan pe 11 Mai 2020 13:40
Un film care surprinde foarte bine atmosfera din perioada loviturii de stat din 89, lovitura orchestrată de noua putere instaurata pentru a-și justifica prezenta la conducere. Luptele intre militari si civili, dezorientarea, mesajele alarmate, toate doreau să inducă tuturor sentimentul de insecuritate, de paranoie care au dus la miile de morți și răniți. O radiografie a acelor vremuri în care fiecare suspecta pe fiecare datorită neîncrederii generale din perioada comunistă când nu stiai cine e securist sau turnător. De remarcat distributia foarte buna, în film apărând o mare parte din noua generație de actori care s-au afirmat dupa anii 2000.
0 0
carmen_angelus_romila pe 10 Septembrie 2018 09:46
Premiat pe plan national. filmul trateaza aspecte, din pacate aproape de realitate, ce s-au petrecut in timpul revolutiei din decembrie si mai ales starea de confuzie in care se aflau toti in legatura cu eventualii teroristi.
0 0
balta67verde pe 23 Octombrie 2016 14:52
Un film bun, un film indraznet. Ne arata realitatea din timpul revolutiei, adica anarhie si haos total. Din erou, crezandu te Rambo, puteai sa te trezesti arestat si tratat ca un terorist. In cel mai nefericit caz erai ucis si cadavrul tau era expus, ca "terorist arab", ca sa fie filmat de televiziunile straine.
0 0
MrJuVe pe 24 Octombrie 2011 00:18
Hirtia va fi albastra este un film foarte firesc. Nimic mai mult sau mai putin!
0 0
ciocovaga pe 03 Iunie 2011 02:44
Film romanesc cu scor atat de mare pe IMDB? Uau. Am fost nascut la 5 ani dupa sfarsitul comunismului, deci nu am trecut prin revlutie, deci nu imi pot spune parerea despre asta, dar pana si eu imi pot da seama ca cel ce a scris in review pe IMDB are mare dreptate.
"this is the end of Communism in Romania and the start of Capitalism ?"

0 0

Spune-ţi părerea despre Hârtia va fi albastră

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Hârtia va fi albastră
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells