7.5 / 10
38 voturi
Poza Adi Carauleanu
Locul naşterii: Calafat, jud. Dolj · Data naşterii: 08.03.1957 (67 ani) · Ocupaţie: Actor · Zodia: Pesti

Biografie

Adi Carauleanu s-a nascut la 8 martie 1957 la Calafat, judetul Dolj. In 1981 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Bucuresti, iar in acelasi an debuteaza la Teatrul V.I. Popa cu rolul Ruzante din Moscheta de Angelo Beolco Ruzante in regia lui Matei Varodi. Este actor al Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi din 1984, iar din 1987 este si director artistic al Teatrului.

Adi Carauleanu a jucat in numeroase piese de teatru: Casa Nebunilor,...

mai mult
A contribuit la această pagină: margott Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
XShadowX pe 08 Martie 2015 10:19
L-am vazut doar in super filmul lui Mungiu : 4 luni , 3 saptamani si 2 zile unde a jucat rolul doctorului , am auzit insa ca e foarte bun in piese de teatru si am sa merg sa il vad o data daca vine si in Arad , ii urez LA MULTI ANI de ziua lui !
0 0
margott pe 06 Martie 2012 20:09
Adi Carauleanu e un actor care a activat mai des pe scena de teatru decat pe platoul de filmare. Este actor la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi din 1984. In afara de cele 4 filme care sunt scrise deja aici, a mai jucat in Wilhelm Cuceritorul (1982) in regia lui Sergiu Nicolaescu, Dreptate in lanturi (1983) in regia lui Dan Pita si Întunecare (1985) in regia lui Alexandru Tatos.
Adi Carauleanu despre rolul sau din "Hirtia va fi albastra", locotenentul Neagu : **Mai intai a fost numele. "Furiosul" (vezi "Furia") regizor Radu Muntean ! Perfect ! Apoi a fost scenariul. Unul excelent ! Directorul de imagine : profesionist. In sfarsit, locotenentul Neagu, un personaj "pe muchie de cutit". Este un om al... timpului sau ! Cu nimic iesit din comun. El vrea sa-si duca misiunea la bun sfarsit. Un... militian.** (sursa : site-ul oficial al filmului).

0 0

Spune-ţi părerea despre Adi Carauleanu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells