Mal de pierres

(2016)

From the Land of the Moon

Poster Mal de pierres Postere Mal de pierres

Sinopsis Mal de pierres

Mai mult
Mal de pierres clip

Gabrielle locuiește într-un sat din sudul Franței, într-o epocă în care visul ei de a-și găsi iubirea adevărată e considerată scandaloasă. Sau semn de nebunie. Părinții ei o căsătoresc cu José, un muncitor sezonier cinstit și harnic care, cred ei, o va transforma într-o femeie respectabilă. În ciuda devotamentului lui José, Gabrielle se jură că nu-l va iubi niciodată și trăiește ca o prizonieră constrânsă de regulile societății de după al doilea război mondial. Totul până în ziua în care este…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Les Productions du Trésor

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

StudioCanal

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 05 Mai 2017 15:26
X
Dupa impresionantul Un beau Dimanche, talentata regizoare Nicole Garcia se intoarce pe marele ecran cu filmul Mal de Pierres , film inspirat si adaptat dupa romanul cu acelasi titlu de Milena Agus.
Pelicula a fost prezenta in competitia pentru Palme D' Or in cadrul festivalului de film de la Cannes 2016 iar prestatia lui Marion Cotillard a fost indelung aplaudata de catre criticii de film si ovationata peste 7 minute dupa proiectie.
Intr-o cinematografie dominata de blockbustere ,filme cu supereroi si action-movies, sunt placut surprins sa aflu ca se mai fac si drame romantice frantuzesti, lipsite de stereotipiile si dulcegariile (siropurile,atentie la diabet) intalnite cel mai des in filmele mainstream americane.
Marion Cotillard (actrita mea de suflet) o interpreteaza pe Gabrielle, intr-o Franta conservatoare a anilor 50, o femeie hiperactiva sexual, pasionala,… citeşte

7 0
stricted pe 12 Aprilie 2017 06:07
Un film minunat. Iluzia unei iubiri care te tine in viata…
1 0
serban_ionescu pe 12 Aprilie 2017 02:56
Un film de dragoste cam ciudat, in care la final nimic nu pare sa fi fost ceea ce parea pana atunci.
Filmul este o ecranizare a romanului "Mal Di Pietre" de Milena Agus, pe care in conditiile in care nu l-am citit, nu pot aprecia conform acestei ecranizari, daca eroina principala Gabrielle a acestui film care se pare ca prezenta tulburari sexual-erotice de tip nimfoman si cu aspect discordant, ne arata in partea secunda a filmului ca la acestea se adauga si alte manifestari psihice mai grave, de tip halucinatoriu, ceea ce confera posibilitatea unei interpretari aparent ciudate a scenariului filmului, asociat cu un oarecare neprevazut in ceea ce priveste deznodamantul final, insuficient, brusc si cam haotic prezentat. Totusi "nota" fara echivoc pozitiva a acestui film, fara de care cred ca am fi asistat la un adevarat fiasco, o reprezinta interpretarea personajului principal Gabrielle de catre frumusica, interesanta… citeşte
1 0
margochirila24_69 pe 08 August 2017 10:56
O poveste atipica! Citind comentariile celorlalti, aflu ce e vorba de ecranizarea unei carti. Filmul, aparent e plictisitor, dar Marion Cotillard da viata personajului ei intr-un fel care te tine in fata ecranului toate cele 120 de minute! Mi-ar fi placut ca filmul sa fie in franceza, nu in germana!
0 0
razvanniculescu56_gmail_com pe 19 Iulie 2017 22:13
iubire inchipuita
Filmul surprinde prin finalul total neasteptat. E interesant, fara a rupe gura targului.
0 0
borisvultur pe 17 Iulie 2017 22:21
Marion
Totul se ordonează calitativ în jurul prestației unei actrițe excepționale (Marion Cotillard), care intră în pielea personajului dincolo de orice limite, spre un credibil durabil. Apoi finalul imprevizibil și reordonarea faptelor. Dorința de iubire a Gabriellei creează o imaginație maladivă, devastatoare.
0 0
sabinalin pe 28 Aprilie 2017 20:00
Femeia in cautarea iubirii, daca se poate chiar a iubirii perfecte, o poveste de dragoste care nu se poate termina bine, barbatul gata sa se sacrifice pentru dragostea sa, gata sa lupte pentru dragostea unei femei care il respinge. Nimic original dar nu-I necesar ca un film bun sa dea pe-afara de originalitate, ajunge cateodata sa beneficiezi de un scenariu cu cateva notabile intorsaturi de situatie bine sustinut de actorii de distributia al carei punct forte este, bineinteles, admirabila Marillon Cotillard care are parte de o noua creatie memorabila, nu chiar la nivelul din “La mome” ci mai degraba apropiata de performanta din “Deux jours, un nuit”.
0 0

Spune-ţi părerea despre Mal de pierres

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Mal de pierres
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells