Blue Jasmine

(2013)

Jasmine e tristă

Poster Blue Jasmine Postere Blue Jasmine

Sinopsis Blue Jasmine

Mai mult
Blue Jasmine

După ce totul se prăbușește în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăți din New York - se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-și pună viața în ordine. Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deși își poate păstra, încă, aparența…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Un premiu şi 2 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Sinine Jasmiin

Produs de

Perdido Productions

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Forum Cinemas

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000 , Prorom

Țara

SUA

Box office Blue Jasmine

Weekend premieră (02.09.2013)
  • Loc 7
  • Spectatori 4.558
  • Încasări (RON) 92.751,76
Total
  • Spectatori 19.487
  • Încasări (RON) 358.563,85
  • Încasări (USD) 107.135,94

Părerea criticului

Gloria pe 11 Septembrie 2013 13:09
„Blue” este culoarea anului
Nu ştiu cum vedeţi voi lucrurile, dar Midnight in Paris (2011) este preferatul meu dintre filmele ultimilor ani ale lui Woody Allen, deşi nu e atât de „woody-allen”-esc precum producţiile sale de până în anii 1990 inclusiv. Însă, cu Blue Jasmine, premiera cu ştaif a săptămânii, Woody Allen se întoarce, este el în cea mai pură formă, la fel de efervescent în a face glume despre fricile oamenilor, chiar mai cinic. Ce e schimbat, însă, este tonul reflexiv-melancolic din final, când şugubăţul Woody Allen nu mai e dispus să facă haz de necaz.

Woody Alen se arată din nou pe sine, angoasa lui (de moarte?) fiind văzută aici ca încheierea vieţii (luxoase a) lui Jasmine... După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăţi din New… citeşte

9 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 04 Septembrie 2013 22:35
x
Un film foarte bun ce atinge niste subiecte delicate si profunde ce privesc degradarea umana surprinsa de marea actrita Cate Blanchett.
Woody Allen m-a surprins placut cu acest film. Nu ma asteptam sa fie asa bun dar Woody a schimbat registrul .Dupa comedii penibile si ridicole fara nici o noima si logica a trecut la aceasta drama interesanta, care este cu siguranta cel mai bun film al sau de la Vicky Christina Barcelona incoace.(Nu m-am dat asa tare in vant dupa Midnight in Paris).
Cate Blanchett cred ca face rolul vietii ei si sunt sigur ca va primi o nominalizare la Oscar pt ca joaca fabulos si surprinde o sumedenie de stari psihice de la depresie, psihoza pana la anxietate si atacuri de panica.In acelasi timp te face sa empatizezi cu personajul ei demn de mila dar si sa intelegi de ce o urasc majoritatea personajelor din film.
Ideea peliculei este una simpla: in… citeşte

17 10
movie_fan77 pe 2 octombrie 2013 16:03
o vita incaltata si betiva, ce film deprimant...
doddydeea pe 19 februarie 2018 11:24
Daca e deprimant nu inseamna ca nu e bun. Nu e capodopera, merita vazut totusi.
cezarika21 pe 03 Februarie 2014 20:40
O lume snoabă pentru nişte cinefili snobi
Ani de zile Woody Allen ne-a încântat cu producţiile sale cinematografice. De o bucată de vreme însă, probabil ca urmare a influenţei companiilor producătoare, filmele lui au început să devină din ce în ce mai comerciale, să semene tot mai mult unele cu altele, iar personajele să pară identice. Ultimele sale filme explorează problemele superficiale ce macină înalta societate şi nu mă pot opri să mă întreb de unde o cunoaşte atât de bine introvertitul regizor de a făcut rost de materiale pentru mai multe filme. Woody Allen nu a fost niciodată sărac şi nici bogat, a dus dintotdeauna un trai înstărit, fără a cunoaşte excese. Personal eu nu îl consider capabil să vorbească nici despre sărăcie şi nici despre bogăţie. În decursul timpului, fanii filmelor lui Allen s-au schimbat mult, iar mulţi dintre fanii actuali provin din categoria snobilor.
citeşte

12 3
lili22 pe 11 Septembrie 2013 19:30
nu m-a impresionat
Este o adaptare a piesei "Un tramvai numit dorinta" a lui Tennessee Williams, numai ca Blanche devine Jasmine, iar Stella , atrasa de clasa muncitoare este botezata si ea, Gilda. Cate Blanchet joaca bine, nimic de spus , dar nu vad unde e contributia regizorului.Finalul e previzibil daca cunoasteti piesa de unde s-a inspirat scenaristul, cine o fi fost..
Sa nu va asteptati la vreo capodopera.Daca nu puteti vedea filmul sa nu fiti distrusi.

12 13
camichu pe 20 ianuarie 2014 21:56
sunt intru totul de acord.asta a fost si opinia mea dar cu alte cuvinte despre acest film
Mishu25 pe 07 Septembrie 2013 18:07
Eu apreciez (aproape) tot ce face Woody Allen, chiar si comediile usoare..acest film insa este mult mai profund decat ce a facut in ultimul timp, are dialoguri si situatii autentice si dureroase de multe ori, dar nu lipseste nici umorul. Un mare rol pentru Cate Blanchett, de mare efect fiind si Alec Baldwin, Sally Hawkins(din Happy-go-lucky) si, cel mai surprinzator, Andrew Dice Clay..care are o prestatie emotionanta.
7 3
GabrielaSirbu pe 10 Octombrie 2013 15:19
Dupa ce vezi filmul asta incepi sa nu te mai uiti cu atata mila la nefericitii care vorbesc singuri pe starda, pentru ca s-ar putea sa-ti dai seama ca au ajuns asa pentru ca nu si-au asumat niciodata greselile proprii, drept pentru care spun o poveste numai din perspectiva lor "nevinovata", adica toti ceilalti au fost candva de vina, iar ei au devenit victime. De aia si Jasmine devine blue...
Excelenta Cate Blanchett plus resul actorilor iar per total un film obligatoriu de vazut.

7 7
sigalia pe 10 Septembrie 2013 22:57
Pe mine nu m-a impresionat asa tare.E drept ca dupa ''Midnigh in Paris'' si dupa ''To Rome with Love'' - acest ultim film da o senzatie revigoranta de revenire ,dar in opinia mea ramane departe de ''Viky Christina Barcelona'' si chiar de ''You Will Meet a Tall Dark Stranger'',filme care mi-au placut mai mult,mai pline de nerv , de substanta comica si mai inspirat lucrate.
Desi are faze bune in care cu ironia si umorul caracteristice lui Woody Allen, sanctioneaza reusit derapajele si alienarea la care ne condamnam singuri,pe ansamblu ''Blue Jasmine'' nu a avut suficient combustibil pentru a-mi asigura satisfactie maxima.Voiam mai mult de la Allen.

6 9
wildinthecountry pe 11 septembrie 2013 09:25
You will meet a tall dark stranger e chiar penibil Plus ca Blanchett o sa se aleaga cu nominalizare la Oscar( si eu cred ca are sanse si sa castige marea statueta) pt rolul din Blue Jasmine
marillion pe 2 noiembrie 2013 02:50
Amice, eşti chiar...inconsecvent. Spui despre You Will Meet a Tall Dark Stranger că e penibil, dar îi acorzi 7 stele? Cu ce unităţi de măsură apreciezi un film şi pentru câţi ani?
nelloti pe 17 Ianuarie 2014 21:32
E un film bun, iar Cate Blanchett joaca exceptional.
5 3
aayana pe 25 Martie 2014 20:51
Anonima cu pretenții de prințesă
Cred că am amânat vreo două luni vizionarea celui mai recent film a lui Woody Allen. Văzând numai trailer-ul, îmi părea o poveste obosită, banală, cu multă vorbăraie fără sens. Singura atracție erau personajele simpatico-nervoase, cu care regizorul ne-a obișnuit de-a lungul anilor. Și, surpriză, e mai mult de-atât! În rolul lui Jasmine, Cate Blanchett te lasă cu un singur cuvânt pe buze: bravo! Povestea ei este un episod ce poate fi rupt din orice societate aristocrată, unde aerul de superioritate este semnătura omului care vrea să iasă în evidență cu ceva. Succesul lui Jasmine pornește de la mentalitatea:

But that’s all history boys, I met someone, I’m a new person.

Woody Allen are curajul de a vorbi despre femeile care mizează pe frumusețe și minciunele pentru a se îmbogăți. Vorbește despre acele femei cu statut social… citeşte

4 3
marta.b pe 14 septembrie 2014 22:05
Foarte pertiinent comentariul tau! Dar de ce ti s-a parut exagerat finalul? Era oarecum consecinta fireasca a autodistrugerii celei de-a doua sanse care-ar fi putut-o ajuta sa-si refaca viata. Cum era deja labila dupa suferinta pricinuita de Hal, spulberarea viitorului de care se agatase a aruncat-o si mai adanc in hățișul depresiei.
mihaelatb pe 30 Ianuarie 2014 18:21
Jasmine / Janette isi ascunde lenea, prostia, lasitatea, neputinta in spatele unui mariaj. Se imbata cu iluzia ca totul este perfect, luxul si comoditatea o fac sa inchida ochii la sursa bogatiei. Nu vrea sa-si mai aduca aminte de sora ei- adoptata ca si ea - de care se rusineaza, dar la care apeleaza atunci cand totul a fost pierdut. Ifosele de de femeie superioara, combinate cu pastilele si bautura nu m-au facut sa am compasiune pentru ea. Caci nu bea orice, desi nu este ea cea care plateste, nu concepe ideea ca este ruinata, asa ca pastreaza aparentele bunastarii, zbor la clasa I, valize Vuitton, haine de firma si un trecut inventat.
Nu consider filmul foarte bun, poate ca sunt subiectiva, eu nefiind o admiratoare a lui Woody Allen, iar Cate Blanchett are sanse sa castige Oscarul, doar daca membrii Academiei s-au saturat sa-i mai dea din nou premiu lui Meryl Streep..

4 3
l.u.v pe 13 Ianuarie 2014 23:58
Incepuse promitator..
De retinut jocul bun al lui Cate Blanchett cit si forma ei fizica!
In rest o aiureala fara cap si coada cu titulatura de drama, dar in care regizorul a inghesuit atatea ghinioane incat desfasurarea si actiunea filmului a devenit penibila, culmimand cu sfarsitul. Nu mi-a placut in mod deosebit niciun film al lui Woody Allen, dar asta-i de departe cel mai prost dintre toate!

4 9
mariuszmeu pe 22 ianuarie 2014 20:52
subscriu la tot ce spui . sunt de acord 100% . un rahat de film ,care se evidentiaza doar prin jocul actorilor . parc-ar fi un film romanesc !!!
emy_sinaia pe 25 Ianuarie 2014 01:08
Amprenta Woody Allen
Trebuie sa recunosc ca nu sunt un fan Woody Allen, dar nici nu-l critic pentru filmele sale, acesta e stilul lui de film simplu in care isi pune in valuare actorii prin rolurile lor, iar Cate Blanchett joaca un rol magnific.
3 3
FunnyX pe 08 Martie 2014 03:54
Am avut asteptari mai mari de la acest film. Cate Blanchett face un rol mare, insa nu stiu cu ce a fost mai buna decit Sandra Bullock in Gravity...E drept insa ca nici nu sint vreun expert in domeniu. Filmul in sine nu e cine stie ce. Actiunea...am mai vazut-o in The Artist. Cum se comporta o persoana atunci cind cade de sus.
2 1
CINEFILUL DE SERVICIU pe 29 Ianuarie 2014 01:03
Blue Jasmine (2013)
Nu-i prima și cu siguranță nici ultima oară când Woody ne amăgește cu supă la plic, lucru oarecum normal ținând cont că nu trece un an fără să facă un film. De data asta însă, crutoanele nu se mai găsesc și nici măcar zeama nu-i suficientă încât să-ți potolești, pentru moment, foamea.  Altfel spus, avem … Continue reading → citeşte
2 2
xerses pe 18 Ianuarie 2014 13:14
Un film care pune o problema delicata in discutie: ce se poate intampla cand nu vedem niste evidente decat atunci cand e prea tarziu?
2 3
sabinalin pe 28 Martie 2014 17:10
Eternele variatii pe aceeasi tema ale domnului Allen, si de asta data face exact ce stie mai bine, un film despre complexitatea omului, cu bunele si relele sale, nimeni nu e bun sau rau pana la capat, cu totii facem greseli, important e cat de tare ii afecteaza pe altii, important e cat putem repara, cat de mult avem puterea de a ne cere iertare... Da, vedeta incontestabila a filmului e Cate Blanchett, da, e un rol foarte bun pe care il duce la capat cu brio insa anul acesta, daca ar fi trebuit sa votez la Oscar, as fi votat Judi Dench la categoria "cea mai buna actrita in rol principal"...
2 4

Spune-ţi părerea despre Blue Jasmine

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Blue Jasmine
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells