Cupluri cu probleme, în filme

de Gloria Sauciuc în 19 Sep 2012

Meryl Streep şi Tommy Lee Jones vor face Terapie de cuplu cu ajutorul lui Steve Carell în filmul Hope Springs, cu premiera în România pe 21 septembrie. Asta ne duce cu gândul şi la alte căsnicii cu probleme care s-au derulat pe marele ecran. Iată, mai jos, câteva exemple.

Afișează:
1 din 6
Scene dintr-o casnicie/Scener ur ett aktenskap (1973)

Unul dintre cele mai bune filme ale lui Ingmar Bergman, e despre un cuplu aparent fericit din Suedia: aparenţele înşală, şi de-a lungul câtorva ani căsnicia lor se destramă. Marianne (Liv Ullmann) şi Johan (Erland Josephson) se distrug unul pe celălalt, se distanţează unul de altul şi în cele din urmă ajung să se vadă cu alţi parteneri, şi totuşi sunt legaţi, intrinesc, unul de altul. Bergman este neabătut şi fără compromisuri în examinarea psihologiei acestei relaţii imperfecte, dar - de altfel - foarte umane.

Jocul actorilor frizează perfecţiunea: prezentat iniţial ca un miniserial TV compus din şase episoade, filmul a devenit un lungmetraj de aproape trei ore, care surprinde emoţia fiecărui moment al cuplului. Directorul de imagine a fost Sven Nyqvist, colaboratorul lui Bergman pe termen lung.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 19 septembrie 2012 13:54
Cum e vorba de ceva filme bune , cum nu mai posteaza nimeni , nimik , doar eu..Sa le iau pe rand Scener ur ett aktenskap o capodopera a maestrului Ingmar Bergman cu actori adevarati : Liv Ulmann , ce mare actrita , Who's Afraid of Virginia Woolf? ce film , ce actori , cu 13 nominalizari la oscar si pe atunci nu ajungea nominalizat asa oricine , ca acum , The War of the Roses un film usurel dar placut , Io sono l'amore este dupa parea mea filmul cu cea mai buna imagine din cate au existat vreodata ,Blue Valentine iese in evidenta prin prestatia lui Michelle Williams , cat despre Hope Springs nu cred in succesul lui , filme de genul asta au facut americanii foarte multe , nici macarprezenta a 3 mari actori , nu cred ca va transforma rahatul in bici .Nu-i vorba ca nici precedentul film de gen cu Meryl Streep ( It's Complicated ) nu a rupt gura targului, ba din contra. Multumesc Gloria ca mi-ai adus aminte de niste filme adevarate. Se pare insa ca doar eu le apreciez :))
alex_il_fenomeno pe 12 octombrie 2012 15:33
foarte multe, mai toate se constituie pe astfel de lucruri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells