Iată ce gafă a făcut regizoarea Jane Campion în discursul de mulțumire de la Critics Choice Awards

de Marina Florea în 15 Mar 2022
Jane Campion a avut un comentariu controversat la adresa celor două legende ale tenisului, Venus și Serena Williams

Regizoarea Jane Campion, al cărei film - The Power of the Dog - este principalul favorit la Oscar, a primit critici pentru comentariile la adresa lui Venus și a Serenei Williams în timpul discursului de premiere la Critics Choice Awards, scrie Variety.

Luni dimineața, Jane Campion și-a cerut scuze pentru comentariile la adresa lui Venus și a Serenei Williams la Critics Choice Awards, declarând: „Am făcut un comentariu neinspirat prin care mi-am comparat propriile mele realizări cu acelea ale Serenei Williams și ale lui Venus Williams. Nu am avut de gând să minimalizez cele două legende de culoare și două atlete de talie globală”.

În timpul discursului de premiere pentru cel mai bun regizor în timpul ceremoniei de sâmbătă, Jane Campion a avut un comentariu controversat la adresa celor două legende ale tenisului, Venus și Serena Williams.

Cele două jucătoare de tenis sunt personajele filmului din 2021 King Richard – titlul face aluzie la numele tatălui celor două jucătoare, care a avut un rol crucial în formarea lor. Salutându-și colegii regizori bărbați din categoria ei de premii: anume pe Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza), Kenneth Branagh (Belfast), Guillermo del Toro (Nightmare Alley), Steven Spielberg (West Side Story) și Denis Villeneuve (Dune), regizoarea a făcut o referire la cele două jucatoare de tenis: „Venus și Serena, sunteți adevărate minuni. Totuși, nu jucați împotriva bărbaților, ca mine”.

Comentariul a stârnit urale puternice, însă a fost criticat pe social media, unde a fost descris drept „nepotrivit” în cel mai bun caz, sau „arogant și ignorant”.

Exploreaza subiecte similare:

Jane Campion, The Power of the Dog, King Richard

Alte știri din cinema

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells