Woody Allen retractează declarațiile precedente, anunțând că „nu are nicio intenție să se pensioneze”

de Gloria Sauciuc în 20 Sep 2022
Allen declara pentru ziarul spaniol La Vanguardia că are de gând să se retragă
După ce, inițial, Woody Allen susținuse că nu vrea să mai facă filme și că vrea să se dedice scrisului, un reprezentant al regizorului a făcut următoarea declarație, preluată de Variety: „Woody Allen nu a declarat niciodată că urmează să se pensioneze, sau că urmează să scrie un alt roman. A spus că se gândește să nu facă filme în sensul de a nu face filme care merg direct pe streaming, ceea ce dansului nu îi place, știind că este un mare iubitor al experienței în sala de cinema. În acest moment, nu are nicio intenție să se pensioneze și se află la Paris filmand ultimul său film, al cincizecilea”.

 

Aflat în Europa cu cel de-al cincizecilea film, Allen declara pentru ziarul spaniol La Vanguardia că are de gând să se retragă din industria de cinema și că dorește să dedice mai mult timp scrisului. Ultimul său film este plasat în Paris și va fi filmat integral în limba franceză timp de mai multe săptămâni.

Allen și-a descris ultimul său film drept asemănător cu Match Point, în sensul că va fi „interesant, dramatic, dar și sinistru”.  Allen și-a scris de curând seria de piese umoristice Zero Gravity, care va fi publicată pe 27 septembrie, în Spania, de către Alianza. În Statele Unite, colecția va fi publicată de către Arcade și distribuită de către Simon & Schuster, scrie Variety.

Allen a filmat mai des în Europa după ce, în Statele Unite, susținerea de care beneficia a scăzut dramatic după acuzațiile de abuz sexual. În 2020, deschidea Festivalul de Film de la San Sebastian cu Rifkin's Festival, filmat în împrejurimile orașului San Sebastian. Relația sa cu capitala bască vine din 2004, atunci când a avut premiera Melinda & Melinda, iar apoi, în 2008, premiera lui Vicky Cristina Barcelona.

Exploreaza subiecte similare:

Woody Allen

Alte știri din cinema

Primele reacții la controversatul film Sparta, al lui Ulrich Seidl

„Ulrich Seidl, un cunoscut regizor austriac, a venit în România să facă un film despre pedofilie cu actori amatori minori, fără să îi informeze pe părinții acestora despre subiectul real al filmului”, scria jurnalista Delia Marinescu, membră a echipei care a făcut investigația pentru ziarul Der Spiegel

Legenda regizorului de la Hollywood care nu există

Alan Smithee: țapul ispășitor al cineaștilor deposedați

Cinemagia recomandă trei filme despre spirite rătăcitoare

Destinele unor oameni care nu știu că au murit

Primul trailer pentru filmul lui M. Night Shyamalan, Knock at the Cabin, e aici!

O familie are de făcut o alegere imposibilă pentru a evita Apocalipsa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells