TV: şapte filme de văzut în săptămâna 3-9 octombrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 3 Oct 2016
O săptămâna cu filme pentru toate gusturile în programul televiziunilor

Vineri am vorbit despre cele trei premiere ale săptămânii, iar astăzi îţi trecem în revistă câteva dintre titlurile cele mai promiţătoare programate pe micile ecrane. Ne luăm rămas bun de la Bud Spencer, revedem un SF clasic, dar şi pasiunea lui Michael Bay pentru explozii.

Poarta Stelară, Univers: Aer/Stargate (1994)
joi, 19.15, AMC
Cu doi ani înainte de lansarea superhitului Ziua Independenţei, Roland Emmerich realiza acest SF care s-a transformat într-un film-cult al anilor '90. Poarta stelară porneşte de la unul dintre vechile visuri ale omenirii, explorarea unor ţinuturi, dar schimbă dispozitivul care face posibilă călătoria: o invenţie extraterestră, poarta stelară deschide o gaură de vierme, permiţând călătoria oriunde în univers. Kurt Russell îl interpretează pe colonelul Jack O'Neill, care cochetează cu ideea sinuciderii după moartea tragică a fiului său. Convins că misiunea îi va aduce moartea, colonelul acceptă misiunea de a călători prin poarta stelară, aruncându-se într-o fantastică aventură ce rescrie parţial istoria omenirii.

Piedone la Hong Kong/Piedone a Hong Kong (1975)
joi, 20.00, TVR 2
În amintirea lui Bud Spencer, care a încetat din viaţă în iunie, TVR 2 programează filmele cu celebrul Piedone. Săptămâna aceasta vedem Piedone în Hong Kong, în care buclucaşul poliţist ajunge în Thailanda, Hong Kong şi Macao în investigaţiile sale. Evident, pe oriunde îl poartă paşii, Piedone va provoca prăpăd. Un favorit al publicului din România în anii '80 şi '90, marele Bud merită un ultim omagiu pentru timpurile când reprezenta una din puţinele ocazii de distracţie ale românilor.

Master and Commander: La capătul Pământului/Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
joi, 20.30, Pro Cinema
Filmul lui Peter Weir este cea mai bună dovadă că adesea nu contează cât de bun eşti, ci împotriva cui concurezi: nominalizat la zece Oscaruri în 2004, Master and Commander a câştigat doar două, pierzând în faţa mega-succesului lui The Lord of the Rings: The Return of the King. Russell Crowe îl interpretează pe căpitanul britanic Jack Aubrey, care porneşte, în timpul războaielor napoleoniene, în urmărirea unei nave franceze mai rapide şi mai rezistente, Acheron. Deşi primit excelent de critică şi de industrie, filmul a fost un succes de casă moderat, acoperindu-şi bugetul cu doar câteva zeci de milioane de dolari.

Promisiunea/The Water Diviner (2014)
vineri, 23.00, Pro TV
Îl reîntâlnim pe Russell Crowe vineri, de această dată în dublă calitate de actor principal şi debutant în regie. Aflăm povestea lui Connor, un fermier australian celebru în comunitatea sa pentru că reuşeşte întotdeauna să găsească izvoare în arida regiune. Viaţa simplă a eroului este dată peste cap când cei trei fii ai săi sunt trimişi pe front, în Primul Război Mondial, şi li se pierde urma în Turcia, după înfiorătoarea confruntare de la Gallipoli. Fără să-şi piardă speranţa, Connor porneşte pe urma lor în Turcia...

Transformers: Exterminarea/Transformers: Age of Extinction (2014)
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Este probabil cel mai spectaculos film din seria regizată de Michael Bay, acesta nefăcând deloc economie la efecte speciale. În centrul atenţiei este inventatorul falit Cade Yeager (Mark Wahlberg), care nu ştie că, atunci când descoperă un camion prăfuit şi îl aduce în hambar în speranţa că îl va transforma în piese de vândut la mâna a doua, tocmai a spus mâna pe biletul de intrare într-un război mondial între oameni şi Transformeri. Michael Bay ridică miza cu noul film şi lărgeşte foarte mult fundalul, aducând în scenă preistoria Terrei, dar şi invadatori din spaţiu. Mai mult, Transformers 4 aşază interesant piesele pentru viitoare continuări. Încasări globale de 1,1 miliarde de dolari.

Hercule/Hercules (2014)
duminică, 20.30, Pro TV
Cu popularul Dwayne Johnson în rolul titular, filmul lui Brett Ratner reia povestea fiului lui Zeus după ce semizeul a dus la bun sfârşit legendarele sale munci şi ni-l arată la maturitate, dezorientat de o tragedie personală. Când prinţesa Ergenia (Rebecca Ferguson, de văzut în octombrie în thrillerul Fata din tren) îi cere ajutorul pentru a-şi apăra Tracia natală, Hercule nu are niciun motiv să refuze, iar de aici urmează o încleştare pe viaţă şi pe moarte cu inamici nenumăraţi... Un film intens şi mult mai bine gândit decât Legenda lui Hercule, film lansat tot în 2014, cu Kellan Lutz în rolul semizeului.

Django dezlănţuit/Django Unchained (2012)
duminică, 22.30, Pro TV
Sclavul Django (Jamie Foxx) este eliberat de vânătorul de recompense (şi fost dentist) King Schultz (Christoph Waltz) pentru a-i fi aghiotant la prinderea răufăcătorilor. Amuzant, intens, violent şi sângeros, filmul subliniază din nou cât de imprevizibil este Quentin Tarantino şi, deşi este mai lung decât ar fi trebuit, are toate şansele să te ţină în priză.

Ce alt film vei vedea săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Bud Spencer, Piedone a Hong Kong, stargate, Master and Commander: The Far Side of the World, The Water Diviner, Russell Crowe, Michael Bay, Dwayne Johnson, Quentin Tarantino, Hercules, Django Unchained

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 3 octombrie 2016 18:26
Cred ca niciunul.
Theodor2011 pe 3 octombrie 2016 20:45
The Water Diviner, Master and Commander si Django Unchained, sunt cele mai bune filme de vazut la TV in aceasta saptamana
xerses pe 3 octombrie 2016 22:16
Voi spune "pas".Le-am vazut, sunt bune, dar vreau ceva nou....
mihnea_aspru95 pe 4 octombrie 2016 03:02
Django şi Transformers (aş fi preferat Dark of the Moon, dar e bunicel şi Age of Extinction).
marius93 pe 4 octombrie 2016 20:27
M-as uita la Hercule.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells