Totul despre Pietrele Infinitului

de Ştefan Dobroiu în 14 Sep 2015
Află unde se află şi de ce sunt esenţiale pentru următoarele filme Marvel!

Din 2008, când făceam pentru prima oară cunoştinţă cu Iron Man, studiourile Marvel au reuşit să lanseze mai multe blockbustere construind un univers cinematografic ce va deveni şi mai complex până la sfârşitul acestui deceniu. Totul este conectat, iar câteva dintre cele mai puternice fire de legătură dintre filme sunt celebrele Pietre sau Giuvaeruri ale Infinitului, pe care antagoniştii din producţiile Marvel tot încearcă să pună mână şi să le folosească pentru planurile lor malefice.

Iată mai jos mai multe detalii despre Giuvaerurile Infinitului, cum au apărut ele, care le sunt puterile, câte au fost descoperite până în acest moment şi încotro se îndreaptă prezenţa lor în Universul Cinematografic Marvel (MCU). Atenţie, pornim de la premisa că ai văzut toate filmele Marvel lansate până acum. Dacă nu, s-ar putea ca acest articol să conţină spoilere.

Deşi nu este prima oară când ne întâlnim cu ele, aflăm povestea originii celor şase nestemate în Gardienii galaxiei, când Colecţionarul (Benicio Del Toro) explică: "Înaintea creaţiei, erau şase singularităţi, apoi universul a apărut în urma unei explozii, iar rămăşiţele sistemului dinaintea lui s-au concentrat în lingouri... Pietrele Infinitului".

Cele şase giuvaeruri controlează spaţiul, mintea, realitatea, puterea, sufletul şi timpul. Practic, posesorul Pietrei Timpului poate grăbi curgerea timpului sau "derula" istoria până la momentul pe care vrea să-l exploreze. De asemenea, poate fi conştient de întreaga hartă a timpului, de parcă fiecare acţiune din istorie ar avea loc simultan în faţa ochilor săi. Fiecare piatră oferă noi puteri, iar împreună îi acordă posesorului său omnipotenţă şi omniscienţă. De unde şi obsesia titanului Thanos (ce va fi interpretat de Josh Brolin) de a obţine toate pietrele, într-unul din cele mai ambiţioase şi distrugătoare planuri ţesute vreodată în istoria benzilor desenate.

Scenariştii Marvel au avut inspiraţia de a schimba numele Pietrelor şi de a modifica aspectele prezenţei lor în aventurile supereroilor. De exemplu, Piatra Spaţiului este Tesseract-ul din Căpitanul America: Primul Răzbunător şi The Avengers. În al doilea film, Loki (Tom Hiddleston) foloseşte Tesseract-ul pentru a permite invazia chitauri, provocând o ruptură în continuum-ul spaţiu-timp. Thor ia Piatra pe Asgard la sfârşitul lui The Avengers.

Cei de la The Verge au identificat Piatra Realităţii, de culoare roşie, cu Aether-ul aflat în mijlocul poveştii din Thor: The Dark World. Piatra Realităţii ajunge la Colecţionar la sfârşitul filmului şi niciun personaj nu mai pomeneşte de ea ulterior. Piatra Puterii, de culoare violet, este în centrul atenţiei în Gardienii Galaxiei, rămânând în grija Nova Corps, forţa politică intergalactică. În Avengers: Age of Ultron, Piatra Minţii, de culoare galbenă, va fi principalul mijloc al creării lui Vision (Paul Bettany).

Două pietre se vor lăsa descoperite în următoarele filme Marvel, până la reunirea lor, întru distrugerea universului în punctul culminant al francizei, cele două producţii Infinity War. Piatra Sufletului, de culoare verde, ar putea apărea în Doctor Strange (premiera pe 4 noiembrie 2016, cu Benedict Cumberbatch în rolul titular). Piatra Timpului, de culoare portocalie, este şi cea mai misterioasă dintre suratele ei. În benzile desenate Marvel, a fost deţinută pe rând de Thor, Iron Man şi Văduva neagră. Posibilităţile de folosire a ei în viitoarele filme sunt nenumărate, The Verge pariind pe Guardians of the Galaxy 2 (5 mai 2017) şi Thor: Ragnarok (3 noiembrie 2017) ca cele mai probabile puncte de primă întâlnire cu Piatra Timpului.

Ce ştim cu siguranţă este că cele şase pietre vor fi reunite în mănuşa lui Thanos. Zeci de supereroi Marvel, inclusiv membri X-Men şi Fantastic Four, vor organiza o ofensivă galactică împotriva titanului hotărât să schimbe faţa universului o dată pentru totdeauna.

Exploreaza subiecte similare:

Benicio del Toro, iron man, Guardians of the Galaxy, Thor: The Dark World, Doctor Strange, Benedict Cumberbatch, Josh Brolin, Captain America: The First Avenger, Thor: Ragnarok, Guardians of the Galaxy 2, Tom Hiddleston, The Avengers, The Avengers: Age of Ultron, Paul Bettany

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 14 septembrie 2015 10:03
Adica x-man si fantastic four sunt in acelasi univers cu the avengers si gardienii galaxiei?
StefanDo pe 14 septembrie 2015 10:23
da. faptul ca drepturile de ecranizare sunt ale altor studiouri nu inseamna ca in benzile desenate aceste echipe nu au colaborat
alin9314 pe 14 septembrie 2015 20:39
SI nu uitati de Spiderman. Din ce am auzit paianjenul v-a aparea in Captain America civil war, asta inseamna ca studiourile au lasat capriciile deoparte si s-au 'aliat',pana la urma este vorba de interesul comercial care e urias.Cel mai slab dintre productiile Marvel par fantastic four(s-a vazut si la incasari), nu stiu DR strange si captain marvel, dar in urmatorii 4-5 ani Marvell o sa isi umple buzunarele cu cateva miliarde de euro incasari,si expedierea noastra in copilarie,unde am vazut app fiecare personaj marvell in varianta animata

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells