Top. Iată cele mai populare 20 de seriale ale lui 2016

de Gloria Sauciuc în 3 Ian 2017
HBO are cele mai populare seriale, urmat de AMC și Netflix

Urzeala tronurilor a fost de departe cel mai popular serial din lume în 2016, conform unei analize întreprinse de Parrot Analytics, citate de BusinessInsider. Serialul The Walking Dead a venit pe locul doi, urmat de Pretty Little Liars și Westworld. The Flash e cel mai popular supererou al micului ecran.

Parrot Analytics a luat în calcul nu doar punctele de rating, scrie Businessinsider.com, ci și partajările de tip peer-to-peer, discuțiile din mediile de socializare, și alți factori pentru estimarea cererii telespectatorilor pentru anumite seriale. Aceste măsurători combinate au dus la  determinarea cererii pentru fiecare serial în parte. Deși formula de calcul nu a fost dată publicității, clasamentul pare a fi unul dintre cele mai bune în compararea serialelor prin adunarea datelor de pe mai multe platforme. „Cererea” contabilizează atât numărul de vizualizări cât și implicarea în rețele de socializare față de un subiect. Consumatorii își exprimă cererea pentru un anumit conținut pe mai multe platforme, incluzând vizionarea tradițională (live sau reluare), streaming, discuții pe paginile de fan dedicate sau bloguri, discuții pe platformele de socializare, ratingurile generate pe platforme de tipul Rotten Tomates, căutările pe site-uri de tip wiki, download-uri și streaming via rețele de tip peer-to-peer.
Așadar, iată cifrele și clasamentul rezultate în urma cuantificării interesului zilnic prin aplicarea acestui nou instrument de măsurare, care nu are încă un echivalent românesc, așa că îl numim „expresia interesului pe zi” sau „reacții” (demand expressions per day).

1. Serialul HBO „Urzeala Tronurilor” e în fruntea clasamentului cu 7,2 milioane de „reacții”/„angajări” pe zi. Oamenii de pe tot Globul au fost disperați să afle soarta lui Jon Snow și să vadă ridicarea la putere a lui Daenerys Targaryen, cum serialul a luat-o pe un teritoriu necunoscut, de vreme ce a continuat în lipsa cărților.
2. Serialul AMC „The Walking Dead”, cu 4,7 milioane de reacții pe zi se situează pe locul 2 în clasament. Șocantul început al sezonuluii 7 a dus la o explozie de discuții și interes pe rețelele de socializare.
3. Serialul ABC „Pretty Little Liars”, cu 3,8 milioane de cereri pe zi,  ocupă locul trei în clasament. Acest serial dramatic pentru adolescenți a fost urmărit constant timp de șapte sezoane, finalul serialului având loc în luna octombrie.
4. Serialul HBO „Westworld” a avut 3,5 milioane de cereri de vizionare pe zi. E tot ceea ce canalul are nevoie, cum „Urzeala tronurilor” intră în ultim sezon anul acecsta. Cifrele ar putea să fie mai mari, cum serialul este la început, iar gradul de interes este mai ridicat la lansare, precizează realizatorii clasamentului.
5. Serialul CW „The Flash”, cu 3,1 milioane de „reacții” pe zi face totodată din acest supererou cel mai popular al micului ecran. The Flash conduce lista serialelor DC Comics.
6. Serialul CBS „The Big Bang Theory”, cu 2,9 milioane de „reacții” pe zi se află pe locul șase. Acest sitcom american aflat la al nouălea sezon dovedește o forță incredibilă de menținere în atenția publicului de pretutindeni.
7. Serialul Netflix „The OA” CU 2,8 milioane de reacții pe zi, s-a lansat în luna decembrie. Pe lângă asta, tendința de „binge watch” (binge watching e atunci când un serial ne captivează atât de mult încât urmărim episod după episod până il terminăm) a serialelor Netflix s-a răsfrânt și asupra acestei producții, prin urmare cifrele ar putea să nu reflecte realul interes față de show, scrie publicația mai sus citată. Oricum, asistăm la o lansare cu cifre uriașe, ce indică următorul mare serial de urmărit pe micul ecran.
8. Tot Netflix a adus și „Stranger Things”, ce a suscitat 2,5 milioane de „reacții” pe zi. Și în acest caz se poate vorbi de cifre gonflate, cum serialul s-a lansat doar de câteva luni. Oricum, rămâne  altă lansare explozivă marca Netflix.
9. Serialul coreean Running Man, cu 2,4 milioane de reacții pe zi, e cea mai vizionată producție non-americană de pe glob.
10. Serialul american Suits, o dramă de tribunal ce a surprins lumea de pretutindeni cu profunzimea ei, pe parcursul a șase sezoane, a „provocat” 2,4 milioane de „reacții” pe zi.

11. Serialul CW „Arrow”, cu 2,1 milioane de „reacții” pe zi, arată că încă e de interes, chiar după cinci sezoane, întârind cota de piața a serialelor DC Comics.
12. Serialul ABC „Quantico”, un thriler cu FBI-ul în prim plan, a provocat 2,1 „reacții” pe zi, asta poate și datorită starului bollywoodian, fostă Miss World Priyanka Chopra, care - cu interpretare de excepție - acum s-a propulsat la nivelul de star global.
13. Serialul „Teen Wolf” al MTV a stârnit 2 milioane de reacții pe zi. Acest serial dramatic supranatural, aflat la al șaselea sezon, are în mod cert o masă de fani.
14. Serialul japonez „One Piece” a provocat 1,9 milioane de „reacții” pe zi. Aflat la al 18-lea sezon, este seria anime cea mai vizionată a lumii.
15. Serialul Fox „Gotham”, cu 1,9 milioane de „reacții” pe zi e un alt exemplu de succes marca DC Comics, seria fiind un prequel la Batman.
16. Serialul CW supranatural „The Vampire Diaries”, cu 1,8 milioane de reacții pe zi, încheie la cote înalte cele opt sezoane.
17. Serialul Netflix „Marvel’s Luke Cage” a provocat 1,8 milioane de „reacții” pe zi.
18. Japonia revine în top cu „Naruto: Shippuden”, serial anime cu 1,8 milioane de „reacții” pe zi.
19. Serialul History „Vikingii”, a stârnit 1,7 milioane de „reacții” pe zi. Drama „Vikingii”, plină de catastrofe, răzbunare și moarte, revine în România cu alte noi zece episoade din cel de-al patrulea sezon duminică, de la ora 22:00, din 8 ianuarie. După cum spune creatorul și scenaristul Michael Hirst, aceste episoade aduc „evenimente importante și cutremuratoare”.
20. Serialul „Mr. Robot” a generat 1,7 milioane de „reacții” pe zi.

Bonus, clasamentul până la 30

21) „Grey’s Anatomy” (ABC): 1,6 milioane „reacții” pe zi
22)  „Friends” (NBC): 1.6 milioane „reacții” pe zi
23)  „American Horror Story” (FX): 1.6 milioane „reacții” pe zi
24)  „Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.” (ABC): 1.6 milioane „reacții” pe zi
25)  „Supernatural” CW: 1.5 milioane „reacții” pe zi
26)  „DC’s Legends of Tomorrow” (CW): 1.5 milioane „reacții” pe zi
27)  „House of Cards” (Netflix): 1.4 milioane „reacții” pe zi
28)  „Once Upon a Time” (ABC): 1.4 milioane „reacții” pe zi
29)  „Breaking Bad” (AMC): 1.4 milioane „reacții” pe zi
30)  „The Night Of” (HBO): 1.4 milioane „reacții” pe zi

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, The Walking Dead, Pretty Little Liars, Westworld, The Flash, The Big Bang Theory, The OA, Stranger Things, Running Man, Suits, Arrow, Quantico, Priyanka Chopra, Mr. Robot, Vikings, Luke Cage, Gotham, One Piece, The Vampire Diaries, Naruto: Shippûden, The Night Of, Breaking Bad, Once Upon a Time, House of Cards, Legends of Tomorrow, supernatural, American Horror Story, Friends, Grey's Anatomy

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 3 ianuarie 2017 17:46
Nu am vazut referire la Daredevil care de departe a foat cel mai bun serial cu supereroi.
cavallioty pe 4 ianuarie 2017 10:24
tu ai inteles ca scopul articolului nu face un clasament al celor mai bune seriale ci al celor mai comentate/urmarite seriale?
xerses pe 4 ianuarie 2017 20:43
Interesant acest clasament.
Qube86 pe 5 ianuarie 2017 03:49
Unele dintre ele le-am urmarit deja...altele nu...dar chiar este ''interesant'' clasamentul...''Game of Thrones'', este serialul meu preferat si ma bucur sa vad ca mai bifeaza un ''cap de serie'' intr-un alt clasament...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells