Thrillerul supranatural Blestemul celor rămași, despre tineri prinși într-un oraș al fantomelor

de Cinemagia în 12 Oct 2018
Filmul cu Bella Thorne și Richard Harmon protagoniști are premiera pe 12 octombrie

Filmul Blestemul celor rămași, cu premiera la noi pe 12 octombrie, după un scenariu de Jason Fuchs (Wonder Woman, Ice Age: Continental Drift), bazat pe romanul lui Daniel Waters, Break My Heart 1,000 Times este „despre o fată care învață să renunțe și să uite. Pornind de la acest lucru povestea ajunge o cursă de roller-coaster distractivă cu fantome”, spune regizorul Scott Speer (Midnight Sun, Step Up Revolution).

Ronnie Calder (Bella Thorne), o adolescentă de 16 ani, își ia micul dejun în fiecare dimineață cu tatăl ei, de fapt, unul din „cei rămași”, un spectru al tatălui ei, care a fost ucis în urmă cu zece ani împreună cu milioane de alți oameni, când un experiment de laborator ultrasecret se termină cu un dezastru.

„Fiecare personaj din acest film a suferit o pierdere dureroasă și fiecare a făcut anumite alegeri în încercarea de a trece peste. Am considerat că aceasta ar fi o poveste ce merită să fie descoperită” (regizorul Scott Speer)...

Când un „rămas” necunoscut ei începe să o bântuie, pentru că acesta interfera cu lumea fizică în moduri despre care se credea că nu ar fi posibile, Ronnie caută ajutor la profesorul în care avea încredere, dl. Bittner (Dermot Mulroney). Dar explicația lui nu o mulțumește, așa că apelează la colegul ei de clasă Kirk, un singuratic cu un trecut misterios, pentru a încerca să-și dea seama ce vrea acel „rămas” de la ea. Pornind în căutarea unor răspunsuri, cei doi ajung la locul unde s-a produs accidentul de laborator, în Chicago, și unde văd cum unii „rămași” reconstituie o crimă sinistră. Înarmată cu informații noi, Ronnie se întoarce acasă pentru a-l confrunta pe ucigașul fantomatic care pare decis să o distrugă.

Blestemul celor rămași e un thriller supranatural bazat pe popularul roman pentru adolescenți „Break My Heart 1,000 Times”, cu o coloană sonoră incitantă, compusă de laureatul Emmy Bear McCreary.

Pentru Bella Thorne care a ajuns să cunoască faima în serialul de succes Disney Channel „Totul pentru dans”, „Blestemul celor rămași” i-a oferit șansa să lucreze la unul dintre genurile ei preferate. „Ador thrillerele, mai ales cele psihologice”, spune actrița, acum ajunsă la vârsta de 20 de ani. „De asemenea iubesc poveștile cu fantome și cred că filmul acesta a avut un fir narativ interesant.”.

Thorne, al cărei tată a murit brusc când ea avea 9 ani a fost crescută doar de mama sa. Astfel, ea a rezonat cu personajul său la un nivel profund, personal. „În film, ziua de naștere a personajului pe care îl interpretez este cu o zi înainte de cea a tatălui meu. Faptul că am suferit o pierdere la o vârstă atât de fragedă pot să spun că sunt cu siguranță obișnuită să trăiesc într-un oraș al fantomelor”...

Acum patru ani, regizorul Scott Speer a citit adaptarea nuvelei pentru tineri a lui Daniel Waters „Break My Heart 1,000 Times”, realizată de către Jason Fuchs. Acesta a știut imediat că dorește să aducă thriller-ul romantic la viață pe micile ecrane. „Am fost prieten cu Jason de ani buni, și m-am gândit că lumea pe care el a prezentat-o în acest scenariu avea o atmosferă unică.”, spune Speer. Regizorul Scott Speer și-a început cariera filmând reclame pentru televiziune și videoclipuri muzicale, câștigând premii VMA pentru acestea. Și-a făcut debutul în filmele de lungmetraj în 2012 cu filmul „Dansul Dragostei 4: Revoluția”. De curând a regizat filmul „Sub soarele nopții” în care a jucat tot Bella Thorne, film care a rulat pe marile noastre ecrane.

„Singuraticul”

Kirk Lane, neadaptatul din liceu care o ajută pe Ronnie să investigheze misterul din centrul poveștii, a fost destul de greu de găsit, după cum spune Speer. „Marea provocare a fost să găsim pe cineva care să aibă un aer misterios”, explică Speer. „Actorul ales trebuia să aibă o calitate atemporală de tipul lui James Dean. Am urmărit o groază de tipi, iar la un moment dat eram destul de descurajați pentru că genul de băiat pe care îl căutam era cumva pierdut în trecut.”

Soluția a venit în persoana lui Richard Harmon. Actorul se afla în Vancouver filmând serialul de dramă „The 100”, pentru CW, atunci când a primit scenariul.. „Pe parcurs ce continuăm să citesc am fost surprins de acțiunile personajului meu. Nu doar că îl făceau pe Kirk să pară periculos și cool, dar el chiar credea în ceva anume. Când îi conferi unui personaj o inimă bună, e cu mult mai ușor pentru public să empatizeze cu el. Chiar mi-am dorit să fiu cel care îi va da viață lui Kirk.”

În momentul în care Speer i-a văzut audiția lui Harmon, a știut că a găsit omul potrivit. „Richard a fost mix-ul perfect. Era complex și avea o latură întunecată și misterioasă”, spune Speer. „Este oare un băiat bun sau un băiat rău?”

Misteriosul Domn Bittner

Pentru a finaliza lista cu distribuția din rolurile principale, Speer l-a ales pe Dermot Mulroney să-l portretizeze pe profesorul de liceu al lui Ronnie, August Bittner. „Dermot arată bine, este șarmant, iar publicul îl știe din filme precum „Iubitul meu se însoară” unde joacă rolul unui tip de treabă.”, spune Speer.

„Mulroney a îmbrățișat proiectul din mai multe privințe. „Mi-a plăcut că acest film are elemente clasice ale unei povești cu fantome și de asemenea m-a impresionat combinația dintre elementele din investigația unei crime misterioase și personaje intrigante”, spune Mulroney.

„Pentru mine, a fost destul de interesant să îl joc pe domnul Bittner pentru că el este tip de profesor aparent ușor de manevrat, și un tată care se luptă să proceseze propria pierdere.În pregătirea rolului de instructor la o clasă de elevi, Murlroney nu a apelat decât la tatăl său pentru un sfat. „L-am întrebat pe tatăl meu, care este profesor emerit la Universitatea din Villanova, ce și cum ar trebui să fac și mi-a dat câteva indicii”, spune Mulroney.

În cele din urmă, Speer a fost cel pe care actorul s-a bazat pentru a-l ajuta să-și modeleze personajul indescriptibil. „Mi-am pus toată încrederea în Scott”, spune Mulroney.

Un peisaj canadian rece

Distribuția și restul echipei s-a adunat în Winnipeg, Manitoba în februarie 2017 pentru a demara proiectul. Peisajul canadian înghețat a jucat un rol esențial în vizualizarea poveștii de către Speer. „Am filmat în Winnipeg pentru că a fost important ca întregul peisaj să fie cufundat în zăpadă pentru a reda o lume a fantomelor.”, explică Speer. „Winnipeg avea tot ce ne era necesar”.

În timp ce filmările în mijlocul unei ierni canadiene au ajutat la evocarea unui sentiment apropiat unei povești cu fantome

Exploreaza subiecte similare:

I Still See You, Bella Thorne, Dermot Mulroney, Richard Harmon

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells