Serialul Outlander/Străina continuă pe AXN White din luna mai

de Gloria Sauciuc în 10 Apr 2015
Premiera părții a doua a serialului Outlander va fi difuzată pe AXN White pe 27 mai

Serialul Outlander se încadrează în mai multe genuri: dragoste, science-fiction, istorie și aventură, urmărind-o pe Claire Randall, o asistentă căsătorită din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care se întoarece din greșeală înapoi în timp, în 1743.

Pe masură ce sezonul continuă, relația dintre Claire și Jamie este testată și Claire trebuie să-şi adapteze gândirea ei modernă la această lume a secolului al XVIII-lea. Soldaţii nemiloşi, politica volatilă de clan și un proces brutal al unei vrăjitoare îi forţează pe Jamie și Claire să evadeze spre un cămin nou.

Chiar atunci când viața lor de cuplu căsătorit începe să prindă contur, Jamie este din nou atras în întunericul căpitanului Randall. În cele din urmă, Claire descoperă că există o soartă mai rea decât moartea pe măsură ce se luptăsă salveze inima lui Jamie, dar și sufletul său.

Descrierea personajelor

Claire Randall (Caitriona Balfe)

În 1945, Claire Randall era o asistentă a armatei britanice, cu o căsnicie fericită alături de Frank Randall. După război, Claire călătoreşte cu soțul ei în Scoția, unde viața ia o întorsătură dramatică. În timp ce vizitează nişte megaliți, Claire este în mod misterios aruncată înapoi în anul 1743. Luată de către puternicul clan MacKenzie, ea trebuie să se adapteze la viaţa din Castelul Leoch și la cultura de la mijlocul secolului al XVIII-lea. Claire se trezeşte prinsă între scoțienii care o vedeau ca pe o „Sassenach” sau străină/venetică– și soldaţii britanici, suspicioşi în privinţa identităţii ei şi a locului din care a venit. Determinarea lui Claire de a găsi drumul înapoi spre megaliți și înapoi la Frank. Totul se complică atunci când îl întâlneşte pe Jamie Fraser, un tânăr cavaler scoţian, care devine protectorul și prietenul ei. Cei doi sunt obligați să se căsătorească pentru a o salva pe Claire de viciosul căpitan „Black Jack” Randall, care se întâmplă să fie și strămoș al lui Frank. Dar pasiunea se aprinde între Claire și Jamie și ea se trezeşte profund îndrăgostită. Iar atunci când are șansa de a călători înapoi la fosta ei viață, Claire trebuie să ia o decizie chinuitoare cu privire la pe care viața vrea să o ducă - și cu care dintre cei doi bărbați foarte diferiţi pe care îi iubeşte...

Jamie Fraser (Sam Heughan)

Jamie Fraser este un tânăr războinic scoțian proscris, care fuge de soldaţii britanici. Viața lui ia o întorsătură neașteptată când întâlneşte o englezoaică frumoasă și misterioasă Claire Randall. Claire este atrasăde frumuseţea lui izbitoare, inteligența și dezarmantul lui simț al umorului, iar tânărul scoţian devine atras și extrem de protector faţă de Claire. Când Claire este amenințată de ura căpitanului „Black Jack” Randall, un om care odată îl biciuise pe Jamie, Jamie se căsătoreşte cueaca să-i salveze viața. Lider înnăscut, Jamie navighează pe apele tulburi ale politicii locale şi ale Rebeliunii Iacobite crescânde. Dar tot ce-şi dorește cu adevărat este să se întoarcă cu noua lui soție la Lallybroch, casa lui strămoşească. El încă nu ştie că soția lui este călător în timp și că obsesia perversă a lui Black Jack Randall îl va duce la limita raţiunii și îi amenință iubirea și viața cu Claire.

Frank Randall (Tobias Menzies)

Iubitul soț al lui Claire, Frank a servit în Serviciul Secret Britanic și a supravieţuit celui al doilea război mondial doar pentru a-şi da viaţa peste cap în timpul celei de-a doua luni de miere cu Claire, când ea dispare pur şi simplu. Refuzând să creadă că l-apărăsit pentru un alt bărbat, Frank petrece luni de zile căutând, neştiind că frumoasa Claire a călătorit în timp 200 ani şi se îndrăgosteşte de Jamie, un tânăr scoțian, exact opusul său. Frank este liniștit și introspectiv, un universitar profund interesatde istorie și genealogie, ale cărui flash-uri de furie și violență trădează legătura lui cu strămoșul său, căpitanul „Black Jack” Randall.

Black Jack (Tobias Menzies)

Căpitan în armata engleză în 1743, Jack e trimis în Scoția într-o perioadă când răzvrătirea pluteşte în aer. Ca ofițer în armată de ocupație, a văzut și a făcut lucruri teribile în războiul nedeclarat mpotriva scoţienilor. Jack este capabil de acte monstruoase, pe care şi le justifică sieşi ca fiind necesare pentru punerea în aplicare a dominației britanice. El este, de asemenea, un sadic care găsește bucurie în durerea altora. Randall are o obsesie nesănătoasă pentru Jamie, care reușește să-l păcălească de mai multe ori în timpul serialului – într-un joc întunecat şi nefiresc de-a şoarecele şi pisica.

Dougal Mackenzie (Graham McTavish)

Un războinic priceput şi experimentat, Dougal este geeralul de război al Clanului MacKenzie. Fratele lui mai mare, Colum, este moşierul/stăpânul care conduce, dar Dougal este mâna dreaptă loială și adevărata forţă. Este curajos pe câmpul de luptă și temut de mulți; genul de om care obţine ce vrea, indiferent de ce (sau cine) îi stă în cale. Deși este un tactician viclean, uneori îşi lasă temperamentul și caracterul impetuos să-l controleze. Spre deosebire de fratele său, Dougal susține în secret cauza rebelilor iacobiţi împotriva britanicilor și lucrează pentru a strânge fonduri pentru a restabili un rege scoțian pe tron.

Colum Mackenzie (Gary Lewis)

Şeful clanului MacKenzie, Column este unchiul matern lui Jamie și frate cu Dougal. Colum suferă de ceea ce este cunoscut în secolul XX ca sindromul Toulouse-Lautrec, o boală degenerativă care îi paralizează picioarele din când în când și îi umple zilele cu multă durere. Incapabil  să conducă prin forţă, trebuie să se bazeze pe viclenie și inteligenţă. Deloc surprinzător, există o tristețe liniștită în el şi depinde de fratele său Dougal ca să-şi impună voinţa. Dar mai presus de toate, el este profund și aspru; un lider puternic care se teme în secret pentru viitorul clanului său și conducerea acestuia.

Geillis Duncan (Lotte Verbeek)

Soția procuratorului fiscal și bună prietenă cu Claire, cunoștințele avansate ale lui Geillis despre ierburi și plante fac pe mulți să creadă că este o vrăjitoare. Geillis este o maestră a manipulării, capabilă să-şi facă soțul – printre alţii - să se supună voinței ei. Este şi inteligentă, senzuală și misterioasă – tipul de caracter în care știi că nu poți avea încredere, dar care continuă să te fascineze.

Murtagh Fraser (Duncan Lacroix)

Misterios și întunecat, ca un vultur ascuns în fundal, Murtagh veghează loial pe finul său Jamie. Deși este un om rezervat, e foarte loial și îşi trăiește viața după un cod strict. Și e mai mult decât fericit să-şi lase reputația, iar dacă este necesar, pumnii să vorbească. La fel casemenii din clanul său, el este sceptic faţă de Claire la început. Dar în cele din urmă o îndrăgeşte, deoarece, ca întotdeauna, el va face tot ce este mai bine pentru tânărul Jamie.

Angus Mhor (Stephen Walters)

Un alt membru al Clanului MacKenzie, Angus este un mare consumator de alcool, mereu în căutarea unei lupte. Deși e mai puțin verbal decât Rupert, Angus nu are nicio problemă să vorbească atunci când este necesar, mai ales dacă este vorba de „acei englezi blestemaţi!” Ura sa pentru britanicii este palpabilă,  iar în ceea ce-l priveşte, Claire poate să se ducă înapoi de unde a venit – moartă sau vie. Rareori văzut fără o sticlă în mână, Angus este, totuși, un luptător extrem de proceput, precum și un membru loial al clanului, ceea ce îl face valoros pentru Column și Dougal.

Rupert MacKenzie (Grant O’Rourke)

Un membru loial al Clanului MacKenzie, al doilea văr a lui Jamie, Rupert, este un pescar mereu în căutare de oportunități. Este, de asemenea, cunoscut ca un mic maniac sex. Rupert este mâna dreaptă a lui Dougal; Dougal are putere și Rupert şi-ar fi dorit să aibă şi el. Rupert e încântat să o urmărească pe Claire cu un ochi vigilent și să raporteze lui Dougal, dar, în același timp, nu e nimic personal: Claire este doar un mijloc pentru un scop, un mod de a câștiga puncte faţă de Dougal.

Willie (Finn Den Hertog) 

Tânăr și sperios, Willie este un scoţian care mereu încearcă să se afirme, loial și mereu cu cele mai bune intenții – dacă Dougal e lup alfa, Willie este omeg, partea de jos a ierarhiei.

Jenny Frasesr Murray (Laura Donnelly)

Sora mai mare a lui Jamie împărtășește multe dintre trăsăturile puternice ale fratelui ei. Încăpățânată și temperamentală, Jenny este inteligentă, experimentată și pricepută şi conduce Lallybroch (căminul ancestral al familiei Fraser) când Jamie este departe. Jenny este căsătorită cu Ian Murray; ei au un copil (Wee Jamie) și un al doilea copil pe drum.

Cine sunt actorii?

Caitriona Balfe/Claire Randall

Actriță irlandeză Caitriona Balfe va putea fi văzută iîn Money Monster, thrillerul financiar al companiei TriStar, regizat de Jodie Foster. Balfe va juca alături de George Clooney, Julia Roberts și Jack O'Connell și interpretează rolul șefului de PR al unei companii a cărei rezervă a scăzut, provocând pierderea economiilor de o viață a personajului lui O'Connell. Balfe a fost văzută cel mai recent în Escape Plan al Summit/Lionsgate, alături de Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Rolurile anterioare includ producţia Warner Bros. Now You See Me, regizat de Louis Leterrier, Super 8 regizat de JJ Abrams (Paramount), precum și H+,serialuldigital limitat al lui Bryan Singer și Jason Taylor. Balfe locuiește în prezent în Los Angeles, California.

Sam Heughan/Jamie Fraser

Sam Heughan este absolvent al Academiei Regale Scoțiene de Muzică şi Teatru. În 2003, a fost nominalizat ls premiul Laurence Olivier pentru Cea mai promițătoare performanță pentru rolul său din Outlying Islands de David Greig la Curtea Regală şi Teatrul Traverse.

În 2011, Sam a interpretat rolul lui Batman în producția  DC/Warner Bros și Waterlane –Batmanlive, un turneu internațional care a avut deschiderea la Staples Center din Los Angeles și a trecut prin Las Vegas, America de Sud, Marea Britanie și Europa. În 2010, Sam a fost nominalizat la British Soap Award pentru „răufăcătorul anului”, pentru rolul lui Scott Neilson în telenovela BBC Doctorii.

El a avut, de asemenea, roluri în multe seriale de televiziune, inclusiv River City, Island at War,The Wild West, Party Animals, Crimele din Midsomer, Rebus şi, cel mai recent, Any Human Heart în rolul locotenentului McStay.

Roulrile sale de telviziuen includ Breaking the Mould pentru BBC Television, A Very British Sex Scandal pentru Channel 4 și First Light  pentru BBC Two, o adaptare al cărții, unde a jucat personajul principal Geoffrey Wellum. A fost nominalizat la un premiu Grace pentru interpretarea Prinţului Ashton, fiul lui Sir Roger Moore, în A Princess for Christmas/Crăciunul la castel pentru Hallmark Channel.

Filmografia lui cuprinde filmul de scurtmetraj Small Moments și filmele de lungmetraj Young Alexander the Great și Emulsion. El va fi, de asemenea, văzut în viitoarelefilme Heart of Lightness  Lightness – filmat în Norvegia în Cercul Arctic – și joacă rolul principal în When the Starlight Ends, un film independent filmat în Los Angeles, pentru IntellectualFilms.

Pe scenă, Sam a jucat pentru multe teatre din Marea Britanie, în diverse piese clasice și noi, plus London West End, inclusiv producţii precumKing John, Romeo şi Julieta, The Vortex, Hamlet, Macbeth, Talentatul domn Ripley, Plague Over England și multe altele.

La Academia Scoțiană de Film, Sam a jucat în producții precum Crimă și pedeapsă, Pescărușul și Prometeu înlănţuit.

Sam a creat My Peak Challenge, marcă şi eveniment caritabil de fitness. În colaborare cu Leukemia Lymphoma Research, Bear Strength Clothing şi Fight Camp Glasgow, a strânsmulţi bani în scopuri caritabile.

Tobias Menzies/Frank Randall/Jonathan „Black Jack” Randall

Actorul britanic Tobias Menzies as fost cel mai recent văzut în producţia HBO Urzeala tronurilor ca moştenitor al lui Riverrun, Edmure Tully. La nivel internațional, este cel mai bine cunoscut pentru rolul lui Brutus dinproducţia HBORoma. Printre filmele sale de televiziune se numără The Shadow Line alături de Chiwetel Ejiofor și Stephen Rea, Black Mirror al lui Charlie Brooker, satira politică The Thick of Itși cu Maggie Gyllenhaal în miniseria The Honourable Woman creată de Hugo Blick.

Tobias a marcat un rol important de film alături de Dame Judi Dench, în 2006, în franciza James Bond, Casino Royale, iar printre rolurile ce au urmat se numără Atonement/Remuşcare, The Duel și Finding Neverland/În căutarea Tărâmului de Nicăieri.

A lucrat mult şi pe scena teatrului, jucând la Londra Donmar Warehouse și Teatrul Național Regal în The Recruiting Officer și respectivThe History Boys, precum și rolul lui Edgar înRegele Learal lui Pete Postlethwaite, logodnicul lui Keira Knightley în The Children’s Hour, Hamlet în regia lui Rupert Goold și cel mai recent în The Fever,monologul dramatic al lui Wallace Shawn regizat de Robert Icke. Este absolvent al Academiei Regale de Artă Teatrală.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Outlander

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 10 aprilie 2015 12:06
un serial foarte bun pe care vi-l recomand cu caldura , are de toate : dragoste , science-fiction, istorie si aventuri...
Eufimia pe 10 aprilie 2015 16:27
De-acord! Am vazut cele 9 episoade de pana acum saptamana asta si sunt incantata. Multitudinea de genuri face acest serial si mai atractiv, pe langa locurile de filmare superbe, costume si evident, actorii care se descurca foarte bine.
unkn0wn pe 11 aprilie 2015 20:27
Caini husky nu-s prin film ? :))
Manusa pe 11 aprilie 2015 21:16
E chiar bun serialul si merita vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells