Să-i cunoaștem pe Cei patru fantastici!

de Gloria Sauciuc în 6 Aug 2015
Iată o prezentare a fantasticilor supereroi, pe care îi vedem la cinema de vineri, 7 august

The Fantastic Four, o re-imaginare contemporană a celei mai longevive şi originale echipe de supereroi Marvel, se concentrează pe patru tineri neadaptaţi care se teleportează într-un univers alternativ și periculos, ce le modifică forma fizică în moduri șocante. Viețile lor se schimbă irevocabil, echipa trebuie să învețe să-şi valorifice noile lor abilități intimidante și să lucreze împreună pentru a salva Pământul de un fost prieten transformat în dușman. Amplasat în New York-ul contemporan, această repovestire se concentrează pe cei patru înainte de a deveni o echipă – pe când erau patru tineri aventurieri idealiști care fac un salt încăpățânat în necunoscut. Cei patru fantastici se concentrează pe drama umană a personajelor care, la început, nu percep noile lor abilități fizice ca pe avantaje, ci ca pe probleme descurajatoare, dacă nu imposibilă.

Cum au devenit Cei patru fantastici

Cei patru fantastici au o poziție de invidiat în istoria venerabilă a Marvel Comics. Creat de legendarii Stan Lee și Jack Kirby, primul număr Fantastic Four a debutat în noiembrie 1961. Revoluţionara creaţie a primei echipe Marvel de super-eroi a umanizat și a adus umor benzilor desenate, inaugurând Epoca Marvel în care s-au născut şi alte personaje iconice precum Spider-Man, The Incredible Hulk şi X-Men, se vede în caietul cu notele de producție ofert presei.

În acea perioadă istorică de creativitate de la începutul anilor 1960, Lee și Kirby au fost inspiraţi de teama de bombele atomice, care a făcut parte din spiritul timpului în perioada Războiului Rece. Efectele speculative ale radiațiilor generate de aceste bombe nucleare au devenit rădăcina superputerilor posedate de multe dintre personajele iconice.

Poveștile Fantastic Four sunt despre personaje care nu trebuie să poarte măști, și care, uneori, s-au ciocnit unul de altul. Benzile desenate erau amplasate în lumea reală, astfel încât cititorii să se poată identifica chiar mai uşor cu cei patru. O actualizare contemporană, „Ultimate Fantastic Four”, o serie de 60 de numere publicată în 2004, reimaginează originile celor patru. Pe lângă diverse povestiri și teme din benzile originale Fantastic Four, seria Ultimate este inspirația pentru scenariul noului film Fantastic Four.

Să-i cunoaștem, acum, pe cei patru fantastici! „Răsfoiți” paginile de mai sus pentru a citi despre fiecare supererou fantastic în parte.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

The Fantastic Four

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bogdann13 pe 7 august 2015 00:51
Am scris si eu ceva despre film + Misiune: Imposibila 5

http://bogdan-cinefil.blogspot.ro/2015/08/doua-blockbustere-de-vara-sau-doar-unul.html

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells