S-au închetat filmările producției Înăuntru, „un manifest despre iubire și despre decizii”

de Cinemagia în 15 Mar 2019
Filmul este estimat să se lanseze în cinematografe anul viitor

Icon Production a încheiat de curând filmările pentru lungmetrajul Înăuntru (working title), se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Filmul reprezintă un dublu debut, cel al regizorului Eugen Jebeleanu, aflat la primul său film și al scenaristei Ioana Moraru care semnează primul său scenariu de lungmetraj.

Înăuntru surpinde o zi din viața lui Cristi, un jandarm din București în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

„Dorința de a realiza acest film a venit în primul rând dintr-o necesitate de a da voce unor indivizi încă prea puțin văzuți în cinematografia românească, a marginalilor din societatea în care trăim, cu scopul de a surpinde niște secvențe din viața unui astfel de om, într-un moment decisiv din parcursul său, și de a explora dezechilibrul emoțional provocat de presiunea indusă de sine sau de factorii exteriori care-l constrâng la tăcere și autocenzură.”, spune Eugen Jebeleanu - regizorul filmului și continuă: „Acest caz particular e revelator al unui fel de a trăi în România pentru o mare parte din persoanele aflate în minoritate. Îmi doresc ca acest film să fie un manifest despre iubire și despre decizii. Expunerea unor povești de genul acesta ca ficțiune cinematografică reprezintă pentru mine un gest artistic important în propunerea și promovarea diversității în artă.” 

Din distribuția filmului fac parte actorii: Conrad Mericoffer, Radouan Leflahi, Alexandru Potocean, Alexandru Călin, Rolando Matsangos, Ionuț Niculae, George Piștereanu, Florin Caracala, Cendana Trifan, Denis Hanganu, Valentina Zaharia, Ruxandra Maniu, Gheorghe Ifrim, Mihaela Sîrbu, Gabriel Răuță iar imaginea este semnată de Marius Panduru. 

Filmările au avut loc exclusiv în București și au durat 16 zile. „Este un proiect foarte special pentru mine. Am reușit să adunăm o echipă de oameni tineri, extrem de creativi. Am toată încrederea că povestea noastră va emoționa și va intriga și, cu puțin noroc, va ajuta pe o parte din spectatorii săi să se întrebe și, poate, să devină mai deschiși. O altă bucurie a acestui proiect este că am reușit să-l filmăm integral pe peliculă.” mărturisește Velvet Moraru, producătorul filmului.

În momentul de față proiectul întră în faza de post producție, montajul urmând să fie realizat de Cătălin Cristuțiu. Filmul este estimat să se lanseze în cinematografe în 2020

Alte știri din cinema

Quentin Tarantino va fi tată. Cineastul de 56 de ani este la prima căsnicie

Soția sa este actrița, cântăreața și fotomodelul de origine israeliană Daniella Pick

Divergențele financiare dintre Sony și Disney l-ar putea scoate pe Spider-Man din MCU

Kevin Feige l-a readus pe Spider-Man îl vârful box-office-ului, iar Sony vrea să profite de ocazie

Primul trailer Antlers, produs de Guillermo Del Toro, dă fiori

Fox Searchlight, acum deținut de către Disney, va lansa horror-ul în 2020.

E oficial. Se face și Matrix 4, cu Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss

Anunțul vine la 20 de ani de la debutul primului film Matrix

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells