Recomandări TV 25-31 ianuarie. Acțiune, film biografic, aventuri

de Gloria Sauciuc în 25 Ian 2016
Duminică, 31 ianuarie, de la ora 23, la Paramount Channel, sezonul 3 din „Vele negre”, simultan cu premiera americană

Teatru TV. „Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian

luni, 25 ianuarie, ora 19.40, TVR 2

Un grup de oameni cu visuri modeste (un intelectual sărac, o fată simplă, un funcţionar umil, un licean corigent la matematică, un maior în retragere)  rup pentru o lună – luna lor de concediu – orice legătură cu societatea, cu lumea. În pensiunea izolată pe care o locuiesc, ei taie firul telefonului şi opresc venirea poştei. Jocul de-a vacanţa începe frumos. Eliberaţi de apăsarea condiţiei lor sociale, locatarii vilei Weber cunosc farmecul întăritor al demnităţii omeneşti, nesupusă umilinţelor unei lumi în care banul înlocuieşte onoarea.

În acest climat înfloreşte dragostea lui Bogoiu, Ştefan şi Jeff pentru Corina, dragoste care exprimă setea de puritate a fiecăruia. Corina, cu frumuseţea sa firească, cu vorba ei caldă, se suprapune idealului unei fericiri simple, odihnitoare, la care râvnesc aceşti oameni obosiţi – unii dintre ei prematur – de o viaţă lipsită de orizonturi. Jocul se termină apoi trist. Corina, Ştefan, Bogoiu şi ceilalţi trebuie să plece înapoi în viaţă.

Din distribuție fac parte Violeta Andrei, Florin Piersic, Matei Alexandru, Tamara Buciuceanu- Botez, Victor Moldovan, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu, Marian Hudac, Mariana Cercel, Vasile Filipescu. Adaptarea și regia TV Geo Saizescu.

Film cu  Gérard Depardieu și  Charlotte Gainsbourg. „Merci la vie

marți, 26 ianuarie,  ora 00.55,  TV 5 Monde

Versiunea feminină a filmului Les Valseuses – declinat in diferite genuri, teme și epoci – a cunoscut un succes enorm și a inspirat numeroase replici celebre. Sinopsis: Camille se pregătește pentru bacalaureat, singură, pe malul oceanului. Ea o întâlnește pe Joëlle, o fată cu experiență de viață bogată, care îi arată un alt fel de a trăi, făcând-o să descopere viața, dragostea, sexul. Regia: Bertrand Blier (Franța, 1990)

Dramă, film biografic. „Darrow

Miercuri, 27 ianuarie, ora 23.55, TVR 1

Dramă, film biografic. În America sfârşitului de secol XIX, Clarence Darrow porneşte în viaţă ca fiu de fermier şi ajunge avocat de prestigiu; implicarea lui în cazuri celebre ca greva Pullman sau procesul criminalilor Leopold şi Loeb a determinat schimbări esenţiale în sistemul judiciar american. Cu: Kevin Spacey, Chris Cooper, Erin Cressida Wilson

Acțiune SF. „The Book of Eli

vineri, 29  ianuarie, ora 20.30, ProTV

În viitorul nu foarte îndepărtat, la vreo 30 de ani după războiul catastrofal, un om străbate singur întinderile pustii ale ceea ce fusese altădată  America.  Oraşe pustiite, şosele distruse, pământ pârjolit— tot ce-l înconjoară arată catastrofa care se petrecuse.  Nu mai există nicio urmă de civilizaţie, sau lege.  Drumurile aparţin unor bande de tâlhari care sunt în stare să omoare un om pentru pantofii lui, pentru o cană de apă, sau…chiar pentru nimic. Dar ei nici nu se compară cu acest călător solitar.  În distribuție Denzel Washington, Mila Kunis, Ray Stevenson, Gary Oldman.

Film-omnibus. „New York, I Love You

vineri, 29  ianuarie, ora 23.30,  TV1000

12 scurtmetraje despre dragoste, pe fondul orașului New York, spuse de către mai mulți regizori celebri. „New York, I Love You" este o antologie compusă din scurtmetraje de câte 10 minute fiecare, ce lansează ideea că în oraşul care nu doarme niciodată, dragostea este prezentă întotdeuna în gândurile tuturor locuitorilor. Fie că este vorba de Central Park şi Manhattan sau de Tribeca şi Brooklyn, un caleidoscop de relaţii interumane spontane, electrizante şi surprinzătoare fac inima oraşului să bată cu putere.

Serie aniversară de filme cu Gene Hackman

sâmbătă,  30  ianuarie, începând cu ora 22.00,  AMC

Afacere dubioasă (1991), programat de la 22:00, după care e difuzat Pachetul (1989) , de la 23:35, seara  aniversară încheindu-se cu În Prima Linie (1983), de la 01:20.

Avem parte de acţiune non-stop şi suspans în Afacere dubioasă, cu doi spioni - unul american (Gene Hackman) și unul sovietic (Mikhail Baryshnikov) - care formează o alianţă mai puţin firească, atunci  când CIA şi KGB se unesc să îi omoare.

În Pachetul, Sergentul Gallagher este trimis să transporte un prizonier din Berlin în SUA. Deţinutul evadează la aeroport, însă sergentul primeşte ajutorul unor vechi prieteni şi al fostei soţii.

Filmul În prima linie este plasat în 1979. Celebrul fotoreporter Russel Price şi prietenii lui, reporterii Claire şi Alex, transmit de la faţa locului în timpul războiului civil împotriva preşedintelui corupt Somoza, din Nicaragua.

Serial, sezon nou. „Vele Negre

Duminică, 31 ianuarie, ora 23, Paramount Channel

Telespectatorii români pot viziona cel de-al treilea sezon al serialului Vele Negre pe canalul Paramount, simultan cu premiera americană.  Pe 24 ianuarie s-a dfuzat primul episod, iar pe 31 ianuarie cel de-al doilea episod al noului sezon.

Acțiunea celor 10 episoade are loc cu 20 de ani înaintea întâmplărilor din romanul lui Robert Louis Stevenson, „Treasure Island”. În noul sezon, publicul va face cunoștință cu o serie de personaje istorice, cum ar fi Blackbeard, unul dintre cei mai înfricoșători pirați din toate timpurile, interpretat de Ray Stevenson (Divergent, Thor).

 

Exploreaza subiecte similare:

Merci la vie, Gérard Depardieu, Charlotte Gainsbourg, Darrow, Bertrand Blier, Violeta Andrei, Florin Piersic, Matei Alexandru, Tamara Buciuceanu, Victor Moldovan, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu, Mariana Cercel, Vasile Filipescu, Geo Saizescu, Kevin Spacey, Chris Cooper, The Book of Eli, New York I Love You, Gene Hackman, Black Sails, Company Business, The Package, Under Fire, Ray Stevenson

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells