Premierele săptămânii 7-13 septembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 7 Sep 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Primul weekend al lunii septembrie sugerează că vara încă nu s-a sfârşit şi că oferta cinematografelor este în continuare amorţită de căldură. Acest sfârşit de săptămână ne oferă unul dintre cele mai aşteptate horror-uri ale anului, unul dintre cele mai proaspete filme româneşti de văzut toamna aceasta, o comedie franceză şi una maghiară. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la premierele săptămânii.

Aici detalii despre toate premierele lunii septembrie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Nun/Călugăriţa: Misterul de la mănăstire
Un horror cu acţiunea plasată în România anilor '50? Mai mult, un horror care completează mitologia din seriile The Conjuring şi Annabelle? Cu siguranţă Călugăriţa nu are nevoie de mai mult pentru a deveni atractiv pentru publicul din România, mai ales că în centrul atenţiei se află de această dată Valak, categoric cel mai înfricoşător personaj al universului horror creat de James Wan. Realizat în întregime în România, horror-ul are probleme mari de scenariu (rareori am văzut personaje principale cu poveste mai firavă), dar compensează cu inventivitatea sperieturilor, prin urmare are toate şansele să te facă să sari de pe scaunul de cinema. Printre sperieturi, scenariştii au strecurat şi replici amuzante, într-o combinaţie care îi va enerva pe fanii horror (pe noi ne-a enervat), dar care pe spectatorii mai sperioşi îi va ajuta să mai respire printre atâţia fiori.

Un prinț și jumătate
Un film extrem de personal şi onest, Un prinţ şi jumătate îi oferă primul rol principal într-un lungmetraj actorului Marius Manole şi îl accesorizează cu prieteni din viaţa reală. Chimia este astfel garantată, iar faptul că personajele principale sunt de fapt versiuni fictive ale actorilor Iris Spiridon, István Téglás, Marius Manole şi László Mátray îi poate face pe spectatori să creadă că pe ecran nu văd nişte personaje, ci persoane reale. În centrul atenţiei sunt Iris, István şi Marius, trei prieteni care împart un apartament şi a căror convieţuire este ameninţată atunci când Iris simte atracţie pentru un scriitor maghiar, Laci (Mátray), care deţine şi o fermă de cai în Transilvania, ceea ce pentru Iris îl transformă în echivalentul unui prinţ. Filmului nu-i lipsesc momentele false (provocate mai ales de actorii amatori invitaţi să ia parte la producţie) şi stângăciile, dar merită apreciat pentru onestitate şi curajul de a se îndepărta de stilul şi mizele artistice ale noului val.

Demi soeurs/Trei surori adorabile
Ce se întâmplă când trei surori vitrege care nu s-au cunoscut niciodată primesc moştenire un superb apartament în centrul Parisului de la tatăl lor pe care de asemenea nu l-au cunoscut nicidoată? Personalităţi diferite, ţeluri diferite şi interese diferite vor provoca o mulţime de situaţii amuzante în această comedie regizată de Saphia Azzeddine şi François-Régis Jeanne. Filmul explorează ce se întâmplă când suntem forţaţi să ne împărţim spaţiul cu cineva cu care nu avem nimic de împărţit şi cumva ne trezim că barierele ridicate între noi se topesc din motive variate, făcându-ne să ne apropiem unii de ceilalţi.

Lajko: Cigány az ürben/Lajkó, ţigan în cosmos
O satiră foarte bine primită în Ungaria, în care explorăm o istorie alternativă: în 1957 are loc o competiţie în blocul comunist pentru alegerea primului om care va zbura în spaţiu. În urma unui concurs de împrejurări candidatul Ungariei este ţiganul Lajkó, care ajunge în cosmodromul din Baikonur pentru ultima etapă a concursului. Filmul a fost lăudat pentru modul cum foloseşte câteva personaje emblematice pentru trecutul nostru comunist şi cum refuză capcanele corectitudinii politice, ajungând să emoţioneze şi să amuze în egală măsură.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Nun, Lajko: Cigány az ürben, Un prinț și jumătate, Demi soeurs

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells