Premierele săptămânii 6-12 martie 2015

de Ştefan Dobroiu în 6 Mar 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

SF cu inteligenţă artificială, remake american după un thriller olandez şi film inclus anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes, iată oferta acestui weekend în ceea ce priveşte premierele din cinema. Află-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Chappie
Al treilea lungmetraj al lui Neill Blomkamp, devenit celebru cu District 9 şi intrat în "grupa mare" de la Hollywood cu Elysium, discută despre pericolele inteligenţei artificiale, dar şi despre motivele pentru care ea este atât de fascinantă. Cu ajutorul unui robot, Chappie, care capătă conştiinţă şi învaţă din propriile experienţe, Blomkamp evadează din graniţele unui SF de acţiune şi comentează pe seama unei teme mai mult decât relevante: ce ne face umani. Pe lângă Chappie, interpretat de Sharlto Copley cu ajutorul tehnologiei motion capture, filmul îi are pe afiş pe Hugh Jackman, Sigourney Weaver şi Dev Patel.

Ispita/The Loft
Ispita este un remake al regizorului Erik Van Looy după propriul film, producţia belgiană din 2008 Loft. Povestea îi are în centrul atenţiei pe cinci prieteni care folosesc un apartament pentru aventuri amoroase. Totul se schimbă când în apartament este descoperit cadavrul unei femei, iar cei cinci, singurii care au acces în apartament, încep să se suspecteze că ar fi implicaţi în oribila crimă. Din distribuţia originală este păstrat actorul belgian Matthias Shoenaerts, căruia i se alătură Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller şi Eric Stonestreet, mai cunoscut datorită savurosului său rol din sitcom-ul Modern Family.

Salonul lui Jimmy/Jimmy's Hall
Un omagiu luptei împotriva prejudecăţilor, acest film proiectat anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes este inspirat dintr-o poveste adevărată. În centrul atenţiei este Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se întoarce din America în satul natal și deschide un centru cultural pentru tineri. Aducând de peste Ocean jazz-ul și discuțiile pe teme politice, liberale, el stârnește reacția agresivă a Bisericii și a statului conservator.

Care ţi se pare cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Chappie, Jimmy's Hall, The Loft

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
geo_gabi pe 6 martie 2015 11:30
Cel mai asteptat indiscutabil este Chappie pe care cu siguranta nu-l voi rata .......
XShadowX pe 6 martie 2015 11:35
Cu siguranta Chappie e cel mai tare si mai asteptat ;)
Dragomara pe 6 martie 2015 17:50
Salonul lui Jimmy mi se pare cel mai interesant, dar nu cred că rulează încă în Constanța... :D
Alex_Paun_Valentin pe 7 martie 2015 09:52
Cea mai interesanta premiera este de departe Chappie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells