Premierele săptămânii 24-30 octombrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 24 Oct 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci premiere ne aşteaptă pe marile ecrane într-unul din cele mai bogate din punct de vedere cinematografic weekend-uri ale anului. Oferta din cinema este dublată de festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, care aduce la cinema Studio şi Patria o selecţie extrem de interesantă de producţii lansate anul acesta în cadrul festivalului de la Cannes. În deschidere vineri Leviathan-ul lui Andrei Zviaghinţev, iar duminică poate fi văzut Winter Sleep, câştigătorul Palme d'Or-ului.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Furia: Eroi anonimi/Fury
Despre rolul lui Brad Pitt din Fury s-a scris că este o versiune a unui alt rol cunoscut al său, cel din Inglourious Basterds. Fury, în regia lui David Ayer, ne catapultează în aprilie 1945, când echipajul unui tanc Sherman ("Furia" titulară) dă o ultimă lovitură ofensivei naziste în Europa în Al Doilea Război Mondial. Închişi în spaţiul strâmt al tancului, liderul echipajului, Wardaddy (Pitt) şi cei patru subalterni ai săi trebuie să facă totul pentru a-şi îndeplini misiunea, care are bătaie lungă în ultimele zile ale conflagraţiei mondiale. Distribuţia e completată de Shia LaBeouf, Michael Peña, Logan Lerman şi Jon Bernthal.

Serena
Ne bucură foarte faptul că actriţa Ana Ularu are parte de o rampă de lansare mondială cu Serena, filmul regizoarei daneze recompensate cu Oscar Susanne Bier. Alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, Ana Ularu formează un triunghi amoros înconjurat de era Marii crize financiare din SUA anilor '30. Cooper este George Pemberton, a cărui ambiţie pare a-i promite un viitor strălucit în afacerile cu cherestea din Carolina de Nord, doar că viaţa sa aparent perfect va fi dată peste cap când va afla că soţia sa, Serena (Lawrence), nu mai poate avea copii.

Automata
Antonio Banderas revine în atenţie în acest SF post-apocaliptic inspirat în parte de Isaac Asimov. Acţiunea are loc în 2044, după ce suprafaţa Pământului a devenit radioactivă, iar oamenii au început să construiască roboţi pentru a duce la îndeplinire munci în condiţiile periculoase. Două protocoale stau la baza programării roboţilor. Primul îi determină pe aceştia să protejeze viaţa umană cu orice preţ. Al doilea îi împiedică să se modifice sau repare singuri. Când Jacq, angajatul principalului producător de roboţi, dă peste două exemplare care au suferit modificări, devine imperios necesar să îşi dea seama cum s-a petrecut acest lucru.

Cuscrii
Comedia românească revine în atenţie cu premiera Cuscrii, în regia lui Radu Potcoavă, care vrea să ne arate cât de dificil e să organizezi o nuntă atunci când cele două perechi de cuscrii provin din medii sociale diferite. În centrul atenţiei se află Vrâncenii din Pipera şi Ungurenii (trimitere clară la Mioriţa) din Piteşti, aduşi laolaltă de marea iubire dintre Ionuţ (Paul Ipate) şi Mariana (Ioana Blaj). Faptul că cei doi cuscri (Marian Râlea, Mircea Diaconu) au avut o întâlnire cu probleme în timpul zilelor Revoluţiei din '89 va pune încă şi mai multe paie pe foc.

Off... Engleza asta/English Vinglish
Un film indian despre descoperire şi reinventare de sine care chiar ar merita o şansă din partea cinefililor din România. În centrul atenţiei este Shashi (legendara actriţă Sridevi, considerată primul superstar feminin al Bollywood-ului şi care nu pare să fi îmbătrânit nici măcar o zi în cei 20 de ani scurşi de la apogeul carierei), o casnică din India ridiculizată de familie pentru faptul că nu ştie engleză. Când Shashi trebuie să zboare la New York pentru a ajuta la organizarea nunţii nepoatei ei, va avea parte de un şoc cultural pe cinste, dar soarta face ca eroina să-şi înfrunte rezervele şi să guste cu tot mai multă poftă din noua şansă. Un film simplu, emoţionant şi sensibil, despre respectul de sine şi despre cum fiecare lungă călătorie se face pas cu pas.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Autómata, Fury, Serena, Cuscrii, English Vinglish

Alte știri din cinema

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells