Poveste de succes: Dwayne Johnson, sportiv falit în 1995, cel mai bine plătit actor în 2016

de Ştefan Dobroiu în 29 Aug 2016
Află aventurosul itinerariu al fostului wrestler

S-a lansat în lumea filmului în 2002, când căpăta un rol consistent în The Scorpion King, spin-off al francizei Mumia. Pentru rolul din moderatul succes de casă al lui Chuck Russell, Johnson a primit 5,5 milioane de dolari, o sumă record pentru un actor debutant. Dar povestea în showbiz a celui cocoţat de revista Forbes pe prima poziţie în topul actorilor cel mai bine plătiţi de la Hollywood nu a început aici. Iată traseul celui ce pare hotărât să facă istorie la Hollywood.

În 2011, Dawyne Johnson posta următorul mesaj pe twitter: "1995. $7 dolari în buzunar. Ştiam două lucruri: că nu am un ban şi că într-o zi acest lucru se va schimba". Cinci ani mai târziu, fostul wrestler are un câştig cumulat de 64,5 milioane de dolari, întrecându-i pe Jackie Chan, Matt Damon, Tom Cruise şi Johnny Depp. Ascensiunea sa a avut loc parcă pe nesimţite.

În 1995, Johnson se antrenează intens, pentru a-şi urma bunicul, Peter Maivia, şi tatăl, Rocky Johnson, în ringul de wrestling. Fizicul impresionant (aproape doi metri înălţime şi 120 de kilograme) şi faptul că era primul wrestler la a treia generaţie din campionatul World Wrestling Entertainment (WWE) îl transformă imediat într-un star al acestui sport violent, în care teatrul, aptitudinile fizice şi tehnica sunt egale ca importanţă. Este perioada când pozează pentru celebra fotografie în care apare îmbrăcat în helancă, blugi de sexagenară, cu lanţ la gât şi borsetă la brâu. Două decenii mai târziu, actorul este primul care se amuză pe seama acestui moment discutabil din cariera sa fashion: postează pe twitter imaginea, cu explicaţia "#90sRock #WTF #BuffLesbian".

Lansat ca Rocky Maivia, nume ce îi omagiază tatăl şi bunicul, Dwayne Johnson îşi va petrece următorii ani făcând istorie în WWE: devine campionul absolut al competiţiei şi repetă de suficiente ori performanţa pentru ca alţi wrestleri celebri precum Hulk Hogan să îl declare "cel mai mare superstar al wrestling-ului". Dar în anul 2000 The Rock ia microbul actoriei după ce apare în secvenţa de început din The Mummy Returns, secvenţă ce s-a bucurat de un imens succes printre fanii francizei, ceea ce a generat realizarea spin-off-ului The Scorpion King.

În 2003 joacă în comedia de acţiune The Rundown, lăudat pentru "extraordinara chimie comică dintre Dwayne Johnson şi Seann William Scott" şi îşi încordează muşchii în Walking Tall. Trece de la roluri secundare la cele negative şi apoi la cele comice, cu o flexibilitate care îi face pe cei ce îl considerau doar un alt Hulk Hogan să aibă din ce în ce mai mare încredere în viitorul său la Hollywood. În acelaşi an, Johnson este considerat principalul ingredient care a dus la succesul de casă al lui G.I. Joe: Retaliation.

În 2011 este cooptat într-una din cele mai populare francize ale momentului, Furios şi iute, ceea ce îl face transformă în 2013 în actorul cu cele mai mari încasări ale anului: conform Forbes, filmele sale din 2013 acumulează 1,3 miliarde de dolari încasări. De aici la prima poziţie în topul actorilor cu cele mai mari venituri nu a fost decât un pas.

Şi Dwayne Johnson nu pare deloc gata să apese pe frână. La anul va apărea în Fast 8 şi Baywatch. Un sequel al lui San Andreas se află acum în dezvoltare, ca şi un remake după Jumanji. Actorul a semnat deja pentru două sequel-uri ale francizei Călătorie spre centrul pământului, iar în 2019 îl va interpreta pe Black Adam, antagonistul filmului DC Comics Shazam!.

Exploreaza subiecte similare:

Dwayne Johnson, Matt Damon, Jackie Chan, Tom Cruise, Johnny Depp, The Scorpion King, The Mummy Returns, The Rundown, Walking Tall, G.I. Joe: Retaliation

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 30 august 2016 08:27
tot in acelasi an,adica 2003 a aparut The Rise of Cobra si nu 6 ani mai tarziu dar el este considerat motivul pentru incasarile filmului desi a ajucat in sequelul filmului:Retaliation ci nu in filmul original,vad ca se molipseste prosionalismul cristinei
cavallioty pe 31 august 2016 15:03
am vazut ca ai modificat,acum mai ramane sa tai si partea cu "in acelasi an" si e totul in regula
DarkRazor pe 30 august 2016 16:02
Dwayne Johnson nu e actor, asta sa va fie clar. El e bine platit din cauza oamenilor care se duc la cinema sa vada filme de duzine cum e Fast and Furious 7( si sa nu ma bata cineva la cap ca e un film grozav fiindca nu am sa va bag in seama si am sa consider ca nu stiti ce e un film). Doar uitat-iva la rolurile sale si va rog sa observati cum se joaca pe sine insusi in toate filmele. Pur si simplu nu poate sa ma convinga ca el chiar joaca pe altcineva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells