Oscar 2024. Ce filme și care actori au șanse la statuete

de Gloria Sauciuc în 10 Iul 2023
Cea de-a 96-a ediţie a Oscarurilor va fi difuzată în noaptea de duminică, 10 martie, spre luni

Suntem aproximativ la jumătatea distanței dintre galele Oscar și, odată cu apropierea celei de-a 96-a ediţii, s-a născut întrebarea legată de filmele din 2023 ce vor rezona cu publicul votant în lumea de după Everything Everywhere All at Once.

Barbie şi Oppenheimer, două filme în antiteză, ambele cu lansare la cinema vara aceasta, fac concentrată conversaţia despre ce gen de filme mai au încă potenţialul să reuşească la box-office. Pe de altă parte, toamna aduce nişte titluri mult-aşteptate, precum Killers of the Flower Moon - al lui Scorsese, Napoleon - al lui Ridley Scott şi Maestro - al lui Bradley Cooper, ce vor fi și concurenți în sezonul premiilor, dar arată şi cum streamingul reuşeşte să se integreze în lumea Oscarurilor, scrie IndieWire.

Voturile vor avea loc între 11 ianuarie şi 16 ianuarie 2024, iar nominalizările oficiale la Oscaruri urmând să fie anunţate pe 23 ianuarie 2024. Votul final se va derula între 22 şi 27 februarie 2024. În cele din urmă, cea de-a 96-a ediţie a Oscarurilor va fi difuzată duminică, pe 10 martie şi live pe ABC la ora 8 seara ora locală (și 3 am ora României).

Un subiect fierbinte de conversaţie este cine va fi desemnat Cel mai bun actor, cu un Leonardo DiCaprio, actorul din mult-aşteptatul Killers of the Flower Moon, în cărți să ia trofeul. De-a lungul producţiei, nu a fost clar dacă actorul din Revenant urma să joace în rolul principal, sau într-unul secundar (agentul FBI Jesse Plemons avea un rol mai important în carte). Totuşi, la premiera de la Cannes, s-a subliniat că DiCaprio, câştigător al premiului pentru Cel mai bun actor în 2016, urmează să fie concurentul principal al filmului Killers of the Flower Moon, produs de Apple Original Films/Paramount Pictures.

În categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor”,  concurente ar putea fi filmele Maestro (Netflix), Rustin (Netflix) şi Napoleon (Apple Original Films/Sony Pictures), construite în jurul rolurilor lui Bradley Cooper, Colman Domingo şi Joaquin Phoenix, candidați cu șanse mari la nominalizări.

Nominalizat la Oscaruri în trecut, David Strathairn (Good Night, and Good Luck) a reapărut la Sundance cu drama de familie A Little Prayer, pe care Sony Pictures Classics o va conduce pe acelaşi traseu ce l-a dus pe Bill Nighy la o nominalizare. Alden Ehrenreich, actorul din Fair Play (Netflix), a făcut la rândul său valuri la festivalul din ianuarie. Deşi Past Lives este deja unul dintre rarele cazuri de succes la box office, provocarea este să îl aducă pe starul coreean Teo Yoo în cărţi la Oscar, notează IndieWire.

Mai consacrat decât Sundance, Festivalul de la Cannes este o rampă de lansare mai bună, iar candidaţi precum Christian Friedel (The Zone of Interest, produs de A24), Josh O'Connor - protagonist în La Chimera (produs de Neon) sau Koji Yakusho - Perfect Days (produs de Neon) sunt în cărți pentru o nominalizare la Oscar.

Cillian Murphy are rolul titular în Oppenheimer, al lui Christopher Nolan, film produs de Universal Pictures, un blockbuster de vară cu subiect grav.

Considerând succesul unor biografii precum Bohemian Rhapsody şi Elvis, Kingsley Ben-Adir pare pregătit pentru o campanie de premii, în rolul Reinaldo Marcus Green din Bob Marley: One Love de la Paramount.

Foşti nominalizaţi, precum Adam Driver şi Paul Giamatti, vor folosi premierele la Ferrari (STX Entertainment) şi The Holdovers (Focus Features) ca pe o ocazie să treacă în atenția votanților pentru Oscar.

Şi pentru Michael Fassbender 2024 ar putea fi anul cel mare, cu Next Goal Wins - al lui Taika Waititi pregătit pentru Toronto International Film Festival/TIFF şi pentru premiera generală, plus The Killer - al lui David Fincher pregătit de lansare.

sursă foto newstars.edu.vn

Exploreaza subiecte similare:

Everything Everywhere All at Once, barbie, Oppenheimer, Killers of the Flower Moon , napoleon, Maestro, Bradley Cooper, Jesse Plemons, leonardo dicaprio, David Strathairn, Colman Domingo, Joaquin Phoenix, Christian Friedel, Michael Fassbender, Next Goal Wins, Adam Driver, Paul Giamatti, Cillian Murphy, David Fincher

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 10 iulie 2023 20:13
Oscarul are relevanta doar pt cei care nu il au. s-a dus vremea cand premiul aducea si oamenii in sala de cinema
alex_il_fenomeno pe 20 octombrie 2023 17:01
Vad si nume mari, clar vor porni ca si favoriti, insa mereu au fost surprize, deci orice este posibil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells