Noul film de acțiune Monkey Man, comparat cu John Wick

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2024
Cu Dev Patel în rol principal, se lansează în România pe 5 aprilie

Filmul de acțiune al lui Dev Patel, Monkey Man, a fost întâmpinat cu elogii la debutul pe ecranele de la SXSW (Conferința „South by Southwest” din Texas), fiind comparat cu clasicele de acțiune moderne precum John Wick și The Raid. În România filmul vine pe 5 aprilie. Publicul și criticii au lăudat debutul lui Dev Patel ca erou de acțiune și regizor în Monkey Man, action-ul obținând 91% cronici pozitive pe RottenTomatoes.com. Despre ce alte filme de acțiune se lansează la noi anul acesta puteți citi aici.

Monkey Man îl urmărește pe Kid (Patel) în căutarea unei răzbunări brutale, cu o distribuție plină de vedete, printre care Sharlto Copley și Sobhita Dhulipala, scrie MovieWeb. Patel a fost lăudat pentru abilitățile sale.

Regizat de Patel, la debutul în această calitate, și pornind de la un scenariu scris împreună cu Paul Angunawela și John Collee, Monkey Man „este un film de acțiune și răzbunare spectaculos din punct de vedere vizual, care se inspiră din Bruce Lee, cinematograful coreean, The Raid și John Wick”, conform relatărilor unui spectator, citat de MovieWeb. Un altul numește filmul „absolut fenomenal”, în timp ce alte comentarii spun: „Dev Patel iese învingător, înjunghiind și pulverizând totul în jur în acest debut al său dur”.

The Hollywood Reporter a lăudat debutul lui Patel ca erou de acțiune și regizor, declarând că actorul „nu a făcut decât să crească” de la începutul carierei sale. „Patel construiește un erou bun. Actorul este o prezență constant fermecătoare ale cărei capacități nu au făcut decât să crească de la Skins și de la rolul său revoluționar din Slumdog”, scrie publicația.

Brian Tallerico de la RogerEbert.com numește Monkey Man „povestea de origine” a lui Patel ca viitor star de acțiune și cineast. „Monkey Man ar putea fi o poveste de origine pentru un viitor personaj de franciză de acțiune, dar mie mi se pare mai degrabă o poveste de origine pentru un viitor star de acțiune și regizor”, au fost cuvintele cronicarului.

Comparațiile cu John Wick continuă și în publicația TheWrap, care scrie că Patel ar putea fi următorul erou de acțiune. „La fel cum Kid renaște în film, la fel și Patel. Necesită să ducă o luptă sângeroasă, dar ce priveliște! Uitați de John Wick, să nu se mai îndoiască nimeni de puterea starului de acțiune numit Dev Patel”.

Totuși, Perri Nemiroff de la Collider scrie că uneori experiența „dezumflă” spectatorul: „Monkey Man este un film amestecat. Acțiunea este uluitor de impresionantă, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al poveștii, dar materialul dintre ele riscă să dezumfle experiența prin probleme de ritm și confuzie narativă.

Iată sinopsisul oficial al filmului Monkey Man:

Inspirat de legenda lui Hanuman, un erou care întruchipează puterea și curajul, Monkey Man îl are în rolul lui Kid pe Dev Patel, un tânăr anonim care își câștigă traiul sărăcăcios într-un club de lupte clandestin unde, noapte de noapte, purtând o mască de gorilă, este bătut cu sânge rece de către luptători populari.

După ani de furie reprimată, Kid descoperă o modalitate de a se infiltra în enclava elitei sinistre a orașului. Pe măsură ce traumele copilăriei sale dau în clocot, mâinile sale cu cicatrici misterioase declanșează o campanie explozivă de răzbunare pentru a regla conturile cu cei care i-au luat totul....

Exploreaza subiecte similare:

Monkey Man, John Wick, Dev Patel

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells