Netflix: zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020

de Ştefan Dobroiu în 29 Ian 2020
Fantasy, romantism şi puternice influenţe latino pe platforma Netflix

Februarie, luna cu temperaturi neaşteptat de ridicate afară, va fi de-a dreptul incandescentă pe platforma Netflix. Avem două coordonate evidente: mai întâi filme şi seriale cu un puternic substrat romantic, dar şi o ofensivă latino. Încheiem luna în forţă cu revenirea unuia dintre serialele noastre favorite din 2018, Altered Carbon. Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Locke & Key
7 februarie
Categoric cea mai ambiţioasă producţie Netflix a lunii, Locke & Key se bazează pe o serie de romane grafice scrise de Joe Hill (un scriitor care şi-a făcut propriul nume şi care ar trebui să nu mai fie prezentat drept "fiul lui Stephen King"). Planuri de ecranizare s-au ţesut încă din 2009, iar Hill a anunţat recent că un nou roman grafic este în curs de scriere, prin urmare serialul Netflix ar putea lansa sezon după sezon mult timp de acum înainte. Povestea are în centrul atenţiei trei fraţi care, după asasinarea tatălui lor, se reîntorc în conacul familiei din orăşelul Lovecraft. O serie de chei cu puteri magice şi istoria fantezistă a familiei îi vor arunca pe adolescenţi într-o mulţime de aventuri.

My Holo Love
7 februarie
După cum v-am obişnuit, în fiecare lună alegem şi "porţia de sirop" de pe Netflix, iar acum a venit rândul producţiei sud-coreene My Holo Love. Protagonistă este Han, o tânără care suferă de o afecţiune cerebrală ce îi provoacă dificultăţi în recunoaşterea feţelor celor dragi. Pentru o mai bună integrare în societate, Han începe să folosească Holo, un program de inteligenţă artificială revoluţionar. Dar ce te faci când Han îl întâlneşte şi pe Go, asistentul creatorului lui Holo şi proprietar în carne şi oase al trăsăturilor mai mult decât dezirabile ale hologramei? Pornind de la această premisă, serialul discută dependenţa de tehnologie, dar şi fascinaţia unei versiuni idealizate a oamenilor.

The Coldest Game
8 februarie
Thriller cu spioni cu acţiunea plasată în timpul Războiului Rece, The Coldest Game ni-l arată pe Bill Pullman în rolul lui Joshua Mansky, un matematician genial răpit de serviciile secrete americane şi forţat să participe la o competiţie de şah împotriva campionului sovietic en titre. Filmul, realizat în limba engleză, este de fapt o producţie 100% poloneză întâmpinată cu cronici foarte bune la premiera mondială din luna septembrie.

Isi & Ossi
14 februarie
Ok, pentru că în februarie este şi Ziua Îndrăgostiţilor, iată a doua porţie de sirop a lunii. Cu o lansare exact pe 14 februarie, comedia romantică germană Isi & Ossi nu reinventează genul, dar are câţiva aşi în mânecă pentru a binedispune. Pe scurt, eroii Isi şi Ossi vin din două lumi foarte diferite: ea e odraslă de milionari, iar el vine dintr-o familie plină de datorii. Ea visează la o carieră în gastronomie şi, pentru că babacilor plini de ifose acest vis li se pare prea pedestru, îl foloseşte pe tânărul mardeiaş de suburbie ca să le forţeze mâna. Dar ştii cum se zice, cine sapă groapa altuia cade singur în ea.

La trinchera infinita
20 februarie
Schimbăm drastic tonul (dar nu şi sentimentul) cu acest film spaniol recompensat recent cu premiul Goya pentru cea mai bună actriţă (Belén Cuesta) şi cu nu mai puţin de şase trofee anul trecut la festivalul de la San Sebastian, inclusiv pentru regie, scenariu şi trofeul FIPRESCI. Acţiunea are loc în 1936, când Spania cade pradă fascismului, iar această perioadă tulbure este explorată din perspectiva unui bărbat (Antonio de la Torre) pus pe lista neagră de fascişti şi ascuns în propria casă, timp de trei decenii, de soţia lui...

Gentefied
21 februarie
Rămânem pe teritoriu latin, dar schimbăm continentul cu Gentefied, un serial despre trei veri din Los Angeles gata de orice pentru a salva bodega de tacos a bunicului lor, mai ales când cartierul unde se află aceasta se schimbă din temelii şi chiriile cresc substanţial. Serialul are o poveste mai mult decât interesantă, după ce un grup de cineaşti a lansat acum câţiva ani direct online o versiune făcută pe genunchi, ultra independent. Versiunea s-a bucurat imediat de aprecierea comunităţii latino, ceea ce a determinat Netflix să refacă de la zero povestea.

Puerta 7
21 februarie
Realizat de Martin Zimmerman (Ozark, Narcos), serialul argentinian Puerta 7 porneşte de la o premisă interesantă: în ţara în care locuitorii mănâncă fotbal pe pâine o echipă populară, dar prea strâns legată de activităţile lumii interlope locale, este refăcută din temelii. Ce îi şochează pe fani este că la conducerea echipei este numită o femeie (Dolores Fonzi). Va cădea pe umerii ei să despartă lumea plină de testosteron a fotbalului de cea la fel de plină de testosteron a infractorilor. Până se lansează Puerta 7, recomandăm un alt serial inteligent cu premisă fotbalistică, Heimebane/Home Ground (Norvegia), în care Ane Dahl Torp o interpretează pe Helena, noua antrenoare a unei echipe de fotbal de provincie, iar Axel Bøyum pe Adrian, jucătorul-vedetă al echipei.

The Last Thing He Wanted
21 februarie
Într-o lună surprinzător de lipsită de producţii cu afişul plin de staruri globale, iată că avem parte şi de filmul The Last Thing He Wanted, cu Anne Hathaway şi Ben Affleck. Filmul este inspirat de romanul omonim al lui Joan Didion şi are în centrul atenţiei o jurnalistă de succes din Washington care investighează în 1984 o afacere de arme din America de Sud. Totul se schimbă când eroina îşi descoperă propriul tată (Willem Dafoe) fix în mijlocul afacerii. Pentru a-l scăpa cu faţa curată, face exact ce nu trebuie şi anume trece de cealaltă parte a legii, punându-şi viitorul şi viaţa în pericol.

I Am Not Okay with This
26 februarie
A doua poveste cu elemente supranaturale despre adolescenţi şi maturizare a lui februarie, acest serial explorează provocările din viaţa lui Syd (Sophia Lillis, cunoscută mai ales pentru rolul lui Beverly din cele două filme It), o adolescentă care, pe lângă sentimente pentru cea mai bună prietenă a ei, descoperă că dezvoltă şi superputeri. Mai pune mici drame zilnice de la liceu şi crize în familie şi ai tot ce trebuie pentru un serial pe care Netflix îl prezintă drept "cinic şi ireverenţios".

Altered Carbon: sezonul 2
27 februarie
E de ajuns să citeşti cronica noastră pentru primul sezon Altered Carbon, pentru a descoperi de ce l-am considerat unul dintre cele mai curajoase proiecte de televiziune ale deceniului. Anthony Mackie preia rolul principal, cel al sarcasticului şi letalului Takeshi Kovacs, de la Joel Kinnaman. Deşi îl ştim pe Mackie doar din rolul său relativ anost din producţiile Marvel, poate că actorul va reuşi să se adapteze corect la atmosfera sumbră, violentă şi sexuzalizată a serialului creat de Laeta Kalogridis. În sezonul doi îl vedem pe Kovacs pe o nouă planetă şi dezlegând un nou mister, dar şi căutând-o din răsputeri pe multiubita sa Quellcrist (Renée Elise Goldsberry). Altered Carbon este, fără îndoială, cea mai aşteptată revenire a lunii februarie, cel puţin în opinia noastră.

Ce filme şi seriale vei vedea în februarie pe Netflix?

Exploreaza subiecte similare:

Locke & Key, My Holo Love, Altered Carbon, The Last Thing He Wanted , It, Bill Pullman, Belén Cuesta, Antonio de la Torre, Dolores Fonzi, Heimebane , Joel Kinnaman, Anthony Mackie, Renée Elise Goldsberry, The Coldest Game, Isi & Ossi, La trinchera infinita , Gentefied, Puerta 7, I Am Not Okay with This, Axel Bøyum, Ane Dahl Torp

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
saintmitz pe 30 ianuarie 2020 07:30
cum puteti sa treceti cu vederea peste narcos mexico s2?!?!?!?!!?!?!?!?!!!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! still.... ?!?!?!!?
Phantom_sub pe 30 ianuarie 2020 11:05
Altered Carbon sezonul 2. Prea bun. Şi Outlander sezonul 2
Cretzulynne pe 15 februarie 2020 02:55
Recomand și Horse Girl (2020).
:D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells