Netflix: recomandările lunii martie 2019

de Ştefan Dobroiu în 28 Feb 2019
13 filme şi seriale de văzut pe platforma Netflix România luna aceasta

Din zecile de titluri disponibile, Cinemagia alege 13 care ţi-ar putea tenta să petreci timp pe platforma Netflix cu începere din 1 martie. O tendinţă de avut în vedere luna aceasta este faptul că Netflix investeşte tot mai mult în lungmetraje: dacă luna trecuta recomandam un singur film, Velvet Buzzsaw, iată că în martie numărul filmelor care ne-au atras atenţia este mult mai mare, şapte. Evident, trebuie precizat că această listă nu este exhaustivă şi că numărul titlurilor lansate de Netflix în martie este considerabil mai mare. Iată mai jos recomandările noastre.

Northern Rescue - 1 martie
Să fie Northern Rescue următorul This Is Us? Încă nu avem idee, dar o dramă despre dificultăţile vieţii, despre cât de greu este să mergi mai departe şi cât de diferite sunt metodele de a o face ar putea tenta publicul. William Baldwin revine în atenţie în rolul lui John, un bărbat care, după moartea soţiei, îşi ia cei trei copii şi se mută într-un orăşel din nordul SUA, luând în grijă echivalentul local al serviciului SMURD. A o lua de la capăt nu este niciodată uşor, iar Northern Rescue pare hotărât să exploreze complexitatea acestei aventuri.

The Boy Who Harnessed the Wind - 1 martie
Cu un debut în selecţia festivalului de la Sundance şi cu o poveste motivaţională, acest prim film regizat de actorul Chiwetel Ejiofor ne reaminteşte că ceea ce noi considerăm un dat, pentru alţi oameni este un lux. Filmul se inspiră din cartea cu acelaşi nume despre William Kamkwamba, un puşti de 13 ani din Malawi, ţară africană afectată de secetă. Inspirat de o carte ştiinţifică, micul William are o idee ce i-ar putea salva satul de la foamete. Dacă ne întrebi pe noi, nu am da play fără un teanc de şerveţele la îndemână...

Your Son/Tu hijo - 1 martie
Un nou film spaniol difuzat de Netflix, acest thriller violent îl are în centrul atenţiei pe Jaime Jiménez (José Coronado, starul lui Unauthorized Living/Vivir sin permiso, un serial Netflix care şi-a lansat recent al doilea sezon), un chirurg a cărui viaţă este dată peste cap când fiul său este atacat cu brutalitate în faţa unui club. Nu va trece mult până când eroul îşi va da seama că trebuie să ia dreptatea în propriile mâini, decizie ce va avea consecinţe nebănuite.

Budapest - 1 martie
Un film care le-ar putea da idei corporatiştilor plictisiţi de job din România, mai ales că Budapesta e mult mai aproape de noi decât de Franţa: eroii sunt doi francezi buni prieteni care iau decizia să-şi lase slujbele bine plătite şi să se mute la Budapesta, unde au de gând să organizeze cele mai tari petreceri ale burlacilor. Nu ştim ce părere au maghiarii despre acest film al lui Xavier Gens, dar românii s-ar putea amuza văzând avalanşa de clişee est-europene trântite de scenarişti pe ecran. Măcar o dată să fie arătaţi cu degetul şi alţii, după atâtea menţionări ale României din horror-urile şi thriller-ele de duzină ale Hollywood-ului...

The Order/Ordinul secret - 7 martie
Pentru amatorii de seriale despre organizaţii secrete, magie şi creaturi supranaturale, The Order ar putea veni la fix, deşi parcă povestea prea aduce a The Vampire Diaries, care pentru noi a fost acum mulţi ani un caz serios de binging (deşi mai nimeni nu folosea acest cuvânt în România). The Order pare a fi mai sumbru şi violent, totuşi. Protagonist este Jack (Jake Manley), un student atât de hotărât să răzbune moartea mamei sale, încât devine punctul central al unui război între vârcolaci şi o organizaţie de magicieni gata oricând să se folosească de magia neagră.

Shadow - 8 martie
Nu, nu, nu: Shadow nu este cel mai bun motiv să-i faci mamei sau mătuşii cont pe Netflix de 8 martie. Este, totuşi, un motiv excelent să descoperi Africa de Sud şi oraşul Johannesburg, unde Shadow, un fost poliţist, îi protejează pe cei lipsiţi de putere, înfruntând cei mai periculoşi gangsteri. Un detaliu îl face pe erou încă şi mai special: nu simte deloc durerea...

Immortals - 8 martie
Dacă te întrebi de ce ţi-ai pierde vremea cu un serial supranatural turcesc, îţi spunem noi: The Protector! Dacă primul serial Netflix realizat în Turcia a reuşit să ne ţină atenţia trează de-a lungul întregului sezon întâi, de ce nu ar face-o şi Immortals/Yasamayanlar? Elçin Sangu este Mia, traumatizată de experienţa transformării sale în vampir de către mult mai puternicul Dmitry. Şi oare sângele acestuia i-ar putea reda Miei umanitatea, aşa cum spune o legendă străveche? Lucrurile se complică şi mai mult atunci când devine clar că maleficul, nesăţiosul Dmitry ar putea pune mâne pe un obiect ce l-ar putea face nemuritor, condamnând-o veşnic pe Mia.

After Life - 8 martie
Dacă am fi mai practici, acest paragraf de prezentare ar trebui să conţină doar două cuvinte: Ricky Gervais. Bine, plusăm: după ce soţia îi moare şi nu mai are pentru ce trăi, Tony nu mai simte deloc nevoia să se cenzureze în relaţiile cu ceilalţi: spune tot ce-i trece prin minte, oricât de cinice, sarcastice, morbide şi ireverenţioase i-ar fi gândurile. Chiar avem ce învăţa de la sărmanul Tony...

Juanita - 8 martie
Pe Alfre Woodard am văzut-o ultima oară pe Netflix în Luke Cage, unde o interpreta pe antagonista Mariah Dillard. Actriţa schimbă tonul în filmul Juanita, a cărui eroină titulară îşi dă seama la un moment dat că s-a săturat să mai fie slujnica copiilor ei maturi, se urcă în autocar, se opreşte într-un orăşel care îi face cu ochiul şi face primul pas într-o viaţă gata să-i ofere mult mai multe satisfacţii. Spre deosebire de Shadow, Juanita ar putea fi un motiv bun ca să-i faci mamei sau mătuşii cont pe Netflix de 8 martie!

Walk. Ride. Rodeo - 8 martie
Să ai picioarele paralizate şi să concurezi în competiţii de călărie sunt două chestii care nu prea au ce căuta în acelaşi film. Nu şi în Walk. Ride. Rodeo, o dramă inspirată de evenimente petrecute în realitate. Eroina este Amberley (Spencer Locke), o campioană care rămâne paralizată de la talie în jos în urma unui accident. Cu viaţa distrusă de tragedie, Amberley ajunge să se întrebe dacă handicapul ei chiar o poate ţine departe de competiţii. Şi dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, nu-i aşa?

Triple Frontier - 13 martie
Cinci crai ai Hollywood-ului, Ben Affleck, Charlie Hunnam, Pedro Pascal, Oscar Isaac şi Garrett Hedlund, intră şi ei în echipa Netflix apărând în acest film despre cinci foşti soldaţi care pun la cale un jaf în America de Sud după ce-şi iau la revedere de la cariera militară. Netflix promite "o luptă epică pentru supravieţuire", iar distribuţia i-ar putea face pe mulţi să verifice cât de epice sunt aventurile imaginate de Mark Boal, câştigător de Oscar ca producător şi scenarist al filmului The Hurt Locker.

Turn Up Charlie - 15 martie
"Ai idee cât îmi ia să fac o dădacă să-şi dea demisia?". Nu, nu este o întrebare de bun augur atunci când te angajezi dădacă şi acesta este primul lucru pe care ţi-l spune fetiţa de care ar trebui să ai grijă. Dar când dădaca este... Idris Elba, lucrurile devin mult mai interesante pentru spectator, nu-i aşa?

The Dirt - 22 martie
Unul din marile noastre reproşuri la adresa lui Bohemian Rhapsody a fost că, pe cât de neconvenţional era Freddie Mercury, pe atât de convenţional a fost filmul biografic devenit recent cel mai oscarizat lungmetraj al lui 2018. Cu The Dirt nu ne e teamă de acelaşi pericol, în parte şi pentru că trupa Mötley Crüe a avut parte de nenumărate scandaluri în carieră, iar pe de altă parte pentru că regizorul Jeff Tremaine pare hotărât să nu le treacă neobservate...

Ce filme şi seriale vei vedea în martie pe Netflix?

Exploreaza subiecte similare:

Northern Rescue , The Boy Who Harnessed the Wind, William Baldwin, Chiwetel Ejiofor, Tu hijo , Budapest , The Order, The Protector, The Vampire Diaries, Jake Manley, Yasamayanlar , After Life, Ricky Gervais, Juanita, Alfre Woodard, Luke Cage, Walk. Ride. Rodeo., Triple Frontier, Ben Affleck, Charlie Hunnam, Pedro Pascal, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Bohemian Rhapsody, The Dirt, Idris Elba, Turn Up Charlie , This Is Us

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 17 martie 2019 11:30
Triple Frontier şi Love, Death + Monsters mi-au plăcut şi m-au interesat.
Phantom_sub pe 17 martie 2019 11:30
Pardon + Robots.
0ctavian pe 19 martie 2019 12:53
After Life mi s-a parut suprinzator de bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells