Jason Bourne, revenire cu succes încurajator la box-office

de Cristina Grigore în 1 Aug 2016
Pelicula a obţinut 60 de milioane de dolari în clasamentul nord-american

Matt Damon şi Paul Greengrass au făcut din nou echipă pentru continuarea aventurilor lui Jason Bourne, astfel încât, la nouă ani de la „Ultimatum”, fanii au avut ocazia să se bucure din nou de conflictul plin de tensiune şi adrenalină pe care asasinul CIA îl are cu foştii săi angajatori. Pelicula a debutat pe primul loc în box-office-ul american, cu 60 de milioane de dolari. Suma a asigurat aproape jumătate din încasările internaţionale, care au ajuns acum la 110 milioane de dolari, în condiţiile în care bugetul de producţie a fost de 120 de milioane.

Relansarea francizei de dovedeşte astfel un succes. Cât priveşte evoluţia francizei în box office-ul american, Jason Bourne nu a reuşit să depăşească The Bourne Ultimatum, care a obţinut în 2007, la debut, 69,2 milioane de dolari.
Star Trek Beyond trece pe locul doi în clasament, cu 24 de milioane de dolari (în vreme ce încasările internaţionale se apropie de 161 milioane, iar pe trei debutează Bad Moms (comedia în care le revedem pe Milla Kunis, Kristen Bell şi Christina Applegate) cu 23,4 milioane (o reuşită, având în vedere bugetul, de numai 20 de milioane).

Locul patru îi revine animăluţelor de casă trăsnite ale Illumination Entertainment din The Secret Life of Pets, o animaţie ce a strâns în week-end 18,1 milioane şi se bucură de un succes internaţional de avengură (a strâns până acum 395,1 milioane de dolari la un buget de producţie de 75 de milioane).

Pe cinci găsim un alt hit al verii – din categoria genului horrorLights Out. Pelicula a ajuns la 63 milioane de dolari internaţional, la un buget aproape 5 milioane. Doar încasările din acest sfârşit de săptămână au fost de 10,8 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Bourne, Star Trek Beyond, Bad Moms, The Secret Life of Pets, Lights Out

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells