Ivana cea Groaznică, de vineri pe marile ecrane din România

de Cinemagia în 11 Mar 2020
Familia şi prietenii regizoarei sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării

Lungmetrajul Ivana cea Groaznică, proaspăt câștigător al titlului de cel mai bun film la cea de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Belgrad – FEST, va rula în cinematografele din România din 13 martie 2020.

Ivana cea Groaznică este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Actriţa sârbă Ivana lucrează şi trăieşte în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal, înconjurată de familie. Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local - festivalul de muzică Podul Prieteniei - şi, deşi nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la Bucureşti şi pe măsură ce bârfele legate de povestea ei de dragoste cu un bărbat mult mai tânăr se împrăştie în oraş, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase. Familia şi prietenii sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.

În paralel cu lansarea la cinema, filmul își continuă traseul festivalier. Pelicula este inclusă în selecțiile CPH:DOX (Danemarca, 18 - 29 martie) și Vilnius International Film Festival (Lituania, 19 martie - 2 aprilie).

După ce a fost recompensată cu Premiul special al juriului secţiunii Cineasti del Presente din cadrul Festivalului de Film de la Locarno 2019, producţia a câştigat și trofeul Golden Pram pentru cel mai bun lungmetraj la Zagreb Film Festival. Filmul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaționale, iar în România a avut avanpremiera la Les Films de Cannes à Bucarest.

Anul acesta, producția a mai fost prezentată, între altele, la Festival Premiers Plans d’Angers (Franța), Trieste Film Festival (Italia) și la Göteborg Film Festival (Suedia).

Ivana cea Groaznică, producție România-Serbia regizată de Ivana Mladenović, va rula la București, Bârlad, Botoșani, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Vaslui. Lungmetrajul va fi proiectat în avanpremieră la Cluj-Napoca la Cinema Victoria în cadrul Cinematecii TIFF joi, 12 martie, de la ora 20:00, în prezența regizoarei Ivana Mladenović și a protagonistului Andrei Dinescu. Ivana cea Groaznică va rula la Brașov joi, 12 martie, de la ora 19:00, la Visssual iar în perioada 2 – 5 aprilie, filmul va putea fi văzut la Cinema „Bela Lugosi” din Lugoj.

Rolul principal e interpretat de Ivana Mladenović, iar din distribuţie fac parte Luka Gramić, părinţii Ivanei: Gordana Mladenović şi Miodrag Mladenović, fratele Kosta Mladenović, bunica Zivka Sorejević, Andrei Dinescu şi regretata artistă Anca Pop.

Exploreaza subiecte similare:

Ivana cea Groaznică

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells