Încep înscrierile la Romanian Short Waves, ediția a 12-a

de Cinemagia în 11 Mar 2019
Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes

Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves 12 . Programul va fi prezentat în perioada 14 – 25 mai 2019, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, fiind prevăzută și o proiecție într-una din sălile Palatului Festivalului.

Companiile care au experiență în producția de scurtmetraje și au obținut rezultate la marile festivaluri pot propune un titlu care va fi selectat automat, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Pentru filmele de școala și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc. Romanian Short Waves acceptă și scurtmetraje documentare.

Cei interesați sunt invitați să trimită, până la data de 15 martie 2017, filmele printr-un link vimeo youtube cu parola, sau webtransfer pe adresa asociatiei asoc.secvente@gmail.com

Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1. Ficțiune - durată maximă de 20 de minute (un singur scurtmetraj/ regizor)
2. Documentar - durata maximă de 24 minute
2. Produse după data de 1 ianuarie 2018
3. Subtitrate în limba engleză sau franceză

Anunțul scurtmetrajelor selecționate se va face până pe data de 15 martie 2019.

Realizatorii scurtmetrajelor selecționate vor trebui să prezinte, până cel târziu la data de 3 aprilie, o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor români posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor şi cumpărătorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

La ediţia din 2018 au fost înscrise 2.800 de scurtmetraje din 102 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 32.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale.

Alături de participarea la Short Film Corner, scurt-metrajele selecționate la edițiile din anii trecuți au fost proiectate și Noaptea Institutelor Culturale si alte evenimente destinate promovarii scurt metrajelor.

Alte știri din cinema

Kit Harington a avut nevoie de terapie după moartea personajului său din Game of Thrones

Atenţia sporită primită din partea presei şi a publicului după finalul abrupt al sezonului 5 l-a afectat pe interpretul lui Jon Snow

Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

Fuziunea va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

Netflix lansează în premieră trailerul extins pentru documentarul Planeta noastră

Serialul de istorie naturală care cuprinde opt părți va fi lansat pe 5 aprilie în toată lumea

The Order: vrăji, vârcolaci şi angst adolescentin

Noul serial Netflix combină tonul sprinţar cu teme macabre

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells