Împăratul Muștelor va beneficia de un remake. La cârmă va sta regizorul lui Call Me By Your Name

de Cristina Grigore în 1 Aug 2019
Adaptarea din 1990 l-a avut în distribuție pe James Badge Dale

Regizorul Luca Guadagnino, cunoscut pentru drama Call Me by Your Name, și-a găsit următorul proiect. Potrivit Variety.com, el se află în discuții pentru regia unei adaptări Warner Bros după celebrul roman Lord of the Flies (Împăratul Muștelor), al autorului William Golding.

Cartea spune povestea unui grup de băieți naufragiați pe o insulă pustie, în mijlocul Pacificului. Departe de adulți și de regulile acestora, lucrurile nu mai sunt la fel de grozave cum păreau la început, căci ura și violența pun stăpânire pe mințile lor și îi transformă în sălbatici.

Studiourile Warner au mai încercat să aducă filmul pe marile ecrane și în 2017, când au recâștigat drepturile de producție, însă planul nu s-a fructificat. Potrivit unor surse apropiate producției, Guandagnino va încerca să râmână cât mai fidel romanului, aducând însă acțiunea într-un cadru ceva mai contemporan.

Până acum, au existat două adaptări ale cărții – filmul din 1963, în regia lui Peter Brook și cel din 1990, în regia lui Harry Hook, ce l-a avut în distribuție și pe James Badge Dale.

Exploreaza subiecte similare:

Luca Guadagnino, Call Me by Your Name, James Badge Dale

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells