HBO Max se va extinde în Europa. La noi ajunge până în a doua jumătate a lui 2021

de Marina Florea în 6 Dec 2020
Totuși, abonații europeni nu vor beneficia de o serie de premiere WarnerMedia, precum Wonder Woman 1984

HBO Max va ajunge și în Europa în cursul celei de-a doua jumătăți a anului 2021, conform declarațiilor lui Andy Forssell, coordonator HBO Max Global, citat de presa internațională.

HBO Max va înlocui serviciile de streaming marca HBO în Europa Centrală și de Est, așadar și în România, dar și de nord. De asemenea, va fi disponibil în America Latină, scrie broadbandtvnews.com.

„Până la finalul anului ambele regiuni vor fi foarte active”, declara Forssell joi în cadrul Web Summit. Upgrade-ul Warner Media va însemna o dublare a conținutului către abonații europeni.

HBO Max va fi disponibil, la final, în 190 de țări: „Este doar o chestiune de timp - cât de repede putem s-o facem” , susține Forssell.

Totuși, abonații europeni nu vor beneficia de o serie de premiere WarnerMedia, precum Wonder Woman 1984, rezervate doar pentru piața americană. O excepție e reprezentată de abonații canalului de televiziune cu plată Sky, unde conținutul HBO este disponibil prin Sky Atlantic (Marea Britanie, Italia, Germania). Aceștia vor putea să vizioneze Wonder Woman în sistem pay-per-view la o lună după premieră, anticipată pentru mijlocul lui decembrie. Nu se știe dacă acordul este valabil doar în Anglia sau va fi valabil și în alte piețe, precum Germania și Italia.

Forsell a fost însoțit la Web Summit-ul online de către Casey Bloys, chief content officer pentru HBO și HBO Max, care au discutat despre motorul de căutare al HBO Max: „Nu este vorba doar de seriale. E vorba despre modul în care sunt prezentate. Pentru mine se pare că există o persoană reală în spatele serialelior, care este amuzantă, este plăcută și care are personalitate.” Forssell a adăugat că, pentru spectator, va exista o prezență mult mai umană în recomandarea programelor.

„Cu siguranță oferim recomandări realizate automat, pe baza preferințelor utilizatorului, dar avem și selecții făcute de către o persoană. Așadar, veți vedea un amestec între recomandarea de către o persoană reală și recomandările automate. Dar cred că există un echilibru care va lua în calcul și serviciile noastre care sunt strict utilitare.”

În timpul pandemiei, numărul de spectatori pentru HBO Max a crescut cu 60% comparativ cu trimestrul de înainte de pandemie.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 6 decembrie 2020 05:56
Abia aștept. Măcar nu trebuie sa așteptăm 2 ani pentru lansare, cum e în situația Disney +.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells