Filmele lunii noiembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 1 Nov 2018
22 de filme se lansează în următoarele cinci weekend-uri

Cu un număr generos de premiere în ofertă, noiembrie are toate şansele să te atragă în următoarele cinci weekend-uri la cinema. Cele 22 de noi titluri aduse în cinematografe acoperă toate genurile şi toate vârstele. Iată mai jos recomandările noastre.

2 noiembrie
Bohemian Rhapsody sau Goosebumps 2: Haunted Halloween/Goosebumps 2: Halloween bântuit? Presiunea Halloween-ului şi faptul că este atractiv pentru toate vârstele ar putea urca Goosebumps 2 pe primul loc în topul încasărilor weekend-ului. Bohemian Rhapsody, în schimb, compensează cu faptul că explorează istoria uneia dintre cele mai populare formaţii din toate timpurile, Queen. O face, din păcate, mult prea convenţional ca să impresioneze, dar interpretarea lui Rami Malek, extrem de bine ales pentru rolul lui Freddie Mercury, şi muzica electrizantă compensează neajunsurile scenariului.

Din 2 noiembrie mai vedem Seule à mon mariage/Singură la nunta mea, un film belgian cu o actriţă româncă, Alina Şerban, în rolul principal.

9 noiembrie
Este categoric cea mai completă săptămână a lui noiembrie, cu nu mai puţin de şapte premiere. Pe lângă The Girl in the Spider's Web/Prizonieră în pânza de păianjen, cu Claire Foy în rolul celebrei hackeriţe Lisbeth Salander, avem parte de două animaţii destinate copiilor, Up and Away/Covorul zburător şi Elliot the Littlest Reindeer/Elliot: O poveste de Crăciun, dar şi de un horror neaşteptat de bine primit de critici, Overlord. Un thriller extrem de eficient este The Guilty/Vinovatul, iar amatorii de cinema românesc cu siguranţă vor aprecia Alice T., un film despre dificila maturizare a unei eleve de liceu. În sfârşit, cinema-ul bollywoodian dovedeşte că poate realiza superproducţii de epocă: Thugs of Hindostan/Rebelii din Hindostan este cea mai scumpă producţie bollywoodiană a anului.

16 noiembrie
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald/Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald
Pentru mulţi, este cea mai importantă premieră a lunii şi cu siguranţă va urca în topul anual al celor mai populare filme în România. Îl revedem pe Eddie Redmayne în rolul descurcăreţului Newt Scamander, iar Johnny Depp se dezlănţuie în cel al lui Gellert Grindewald. Acum avem ocazia să-l revedem pe Albus Dumbledore în tinereţe, în interpretarea lui Jude Law. Faptul că scenariul este scris de inegalabila J.K. Rowling face şi mai interesantă această reîntâlnire cu mitologia universului Harry Potter, iar faptul că Grindewald desconsideră oamenii obişnuiţi ar putea discuta relevant despre rasismul din ziua de azi. Cert este că filmul va fi doldora de efecte speciale.

Să fie Moromeții 2 cel mai aşteptat film românesc al anului? Influenţa primului film în cinema-ul nostru nu poate fi contestată, iar sequel-ul are toate şansele să atragă atenţia şi să umple sălile de cinema. Ne aşteptăm ca filmul să aibă cel mai bun debut pentru un film românesc în 2018. Tot din 16 noiembrie mai vedem Climax, cel mai cerut titlu de la recent încheiatul festival Les films de Cannes a Bucarest, şi drama americană Life Itself/Asta-i viaţa.

23 noiembrie
Este un nou weekend în care ne-ar fi tare greu să prevestim ce premieră va avea cele mai mari încasări. Acum se lansează Grinch, o animaţie despre iubitul personaj verde creat de Dr. Seuss. Cu vocea lui Benedict Cumberbatch, filmul reia povestea din Cum a furat Grinch Crăciunul, cu Jim Carrey în rolul principal. Evident făcută pentru o nouă generaţie, animaţia se adresează întregii familii, prevestind apropierea Crăciunului. Principalul concurent al lui Grinch este Creed II, continuarea filmului despre box şi lărgirea francizei Rocky. Faptul că un rol principal în film îl joacă, pe lângă Sylvester Stallone şi Michael B. Jordan, românul Florian Munteanu nu face decât mărească nerăbdarea publicului de la noi.

În penultimul weekend al lunii mai vedem thrillerul de acţiune Widows/Văduve şi filmul românesc Un om la locul lui.

30 noiembrie
Robin Hood
O nouă ecranizare revizionistă a legendei lui Robin Hood, filmul regizat de Otto Bathurst ni-l arată pe Taron Egerton (apreciat pentru cele două action-uri Kingsman, dar mult mai interesant în Eddie the Eagle) în rolul titular. Jamie Foxx este Little John, aghiotantul şi mentorul său, iar antagonistul, şeriful din Notthingham, este interpretat de Ben Mendelsohn. Trailerele sugerează că Bathurst a adoptat stilul ultrakinetic al lui Guy Ritchie şi tot ce putem spera este că Robin Hood va fi mai bine primit decât King Arthur: Legend of the Sword.

Acum mai vedem horror-ul The Possession of Hannah Grace/Diavolul în carne şi oase, fantasy-ul The Nutcracker and the Four Realms/Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri şi documentarul românesc Dacii Liberi, despre fascinaţia unora dintre români pentru daci.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Creed II , Bohemian Rhapsody, Goosebumps 2: Haunted Halloween, Seule à mon mariage, The Girl in the Spider's Web , Up and Away, Elliot the Littlest Reindeer, Overlord, The Guilty, Alice T., Thugs of Hindostan, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Moromeții 2, Climax, Life Itself, The Grinch, Widows , Un om la locul lui, robin hood, The Possession of Hannah Grace, The Nutcracker and the Four Realms, Dacii Liberi

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells