Emisiunea Cinemagia cu numărul 6: predicții Oscar 2024, cu Irina-Margareta Nistor, Toni Grecu și vloggerul Marius

de Gloria Sauciuc în 5 Mar 2024
Cea de-a 96-a gală Oscar va avea loc în noaptea dintre duminică, 10 martie, spre luni, 11 martie, începând cu ora 1, până la 4 dimineața

O săptămână ne mai desparte de Gala Oscar, iar cea de-a șasea emisiune Cinemagia se concentrează pe subiectul momentului, anume predicțiile pentru cele mai importante premii din industria cinematografică, invitații ediției fiind Irina-Margareta Nistor, Toni Grecu și vloggerul Marius. Gojira își trece invitații prin toate categoriile non-tehnice ale Oscarurilor și invitații fac propriile presupuneri despre cum va arăta palmaresul, întreaga discuție fiind presărată cu vorbe de duh si afirmații cu potențial de a deveni antologice, dar și cu mărturisiri și dezvăluiri emoționante.

Legat de un nominalizat anterior la Oscar - anume filmul Dunkirk - aflăm că Irina Margareta Nistor a simțit că „trăiește războiul alături de tatăl ei”, care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Irina Margreta Nistor mai dezvăluie că a avut în vedere să facă o lucrare de doctorat despre cum subiectele filmelor de Oscar seamănă cu tot ce s-a întâmplat în anul respectiv. Gojira ne atrage atenția că Anatomie d'une chute face referire la Anatomy of a Murder (1959), al lui Otto Preminger, iar Irina-Margareta Nistor spune că în competiția de la Cannes de anul trecut au fost filme mai bune decât Anatomie d'une chute, care „nu avea ce căuta în lista nominalizaților la Oscar 2024”. Iar printre afirmațiile cu potențial de a deveni antologice, vloggerul Marius spune că „Dacă ar citi toată lumea Marc Aureliu, ar muri TikTok-ul mâine”. Tot în cadrul discuției, criticul de film face o afirmație curajoasă, anume că action-ul The Beekeeper: Răzbunare iminentă, acum în cinematografe, este „fermecător, mai bun decât un James Bond”.

Cea de-a șasea emisiune Cinemagia începe cu un subiect spinos - „mai sunt relevante Oscarurile în 2024?” și continuă într-o notă mai lejeră, despre filmele de Oscar care i-au făcut pe invitați „să adoarmă”, după care s-a revenit la un ton grav, discuția concentrându-se pe filmele „ideologice” din competiția de anul acesta. „Barbie are ironie, glume foarte inteligente, dar nu e activist, deși e catalogat ca feminist”, spune Toni Grecu, după care Gojira afirmă că The Zone of Interest este „cel mai politic”, „din cauza evenimentelor actuale”, completează Marius, după care Irina Margareta Nistor concluzionează despre filmul lui Jonathan Glazer că „are șanse la premiul pentru film internațional”. Toni Grecu prezintă subiectul filmului The Zone of Interest și ce l-a impresionat la concepția regizorală. Discuția continuă despre filmul preferat, la care Toni Grecu spune că „The Holdovers este singurul film din lista asta care m-a emoționat”, referindu-se la „scena când profesorul îi spune băiatului 'în ochiul ăsta trebuie să te uiți`”, pe care o cataloghează ca fiind „un amestec de bunătate și umor”. Irina Margareta Nistor spune că filmul Holdovers „ar trebui văzut de toți profesorii și toți elevii, ca să își dorească să aibă astfel de profesori și să observe cum funcționează relațiile dintre oameni”.

Irina Margareta Nistor mărturisește că ar da Oscarul ex aequo lui Oppenheimer, al lui Christopher Nolan, și The Holdovers, al lui Alexander Payne. Tot criticul de film spune că la interpretare masculină, la Oscarul pentru rol principal, „mergeam pe Cillian Murphy, dar când l-am văzut pe Giamatti în Holdovers”...

Invitații pariază pe Oppenheimer ca marele câștigător al galei Oscar din data de 11 martie, la interpretare feminină oscilând între Lily Gladstone și Emma Stone, iar la regie - oscilând între Christopher Nolan și Martin Scorsese. Robert Downey Jr. pare un pariu sigur la categoriile interpretative, rol secundar.

Premiile Oscar 2024 se pot urmări live în țara noastră! Voyo transmite online, în exclusivitate pentru România, gala Oscar 2024, pe 11 martie, dimineața, de la ora 1:00.

Exploreaza subiecte similare:

Irina Margareta Nistor, Toni Grecu, Dunkirk, The Holdovers, Oppenheimer, The Zone of Interest, Lily Gladstone, Emma Stone, Martin Scorsese, Christopher Nolan, barbie, Anatomie d'une chute, Robert Downey Jr., Paul Giamatti, The Beekeeper

Alte știri din cinema

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells