David Lynch și Pharrell Williams deschid un club în Ibiza?

de Mihai Șerban în 15 Sep 2021
De câteva zile tot circulă pe internet o „știre-bombă”, cum că David Lynch și cu Pharrell Williams au deschis un club, El Silencio, pe insula Ibiza.

Sună plauzibil, cel puțin Lynch e suficient de expansiv și de imprevizibil. La 75 de ani, cineastul e consacrat și ca artist plastic, și ca muzician, și ca guru iar, mai nou, și ca vlogger. Mai mult, el nu e străin nici unei astfel de inițiative, fiindcă a mai deschis un club în Paris în 2011, botezat după Club Silencio din Mulholland Drive și amenajat într-o atmosferă similară. 

Chiar și la filmări, Lynch e un om-orchestră. Modelează totul cu mâinile lui, de la decoruri și machiaj, până la efecte speciale. Iar dacă-i știți muzica, piesa „I'm Waiting Here” făcută împreună cu Lykke Li ne sugerează posibilitatea unei noi colaborări neașteptate. 

Anunțul publicat mai întâi de TimeOut e însoțit de fotografiile de pe contul de instagram al actriței-designerițe Miranda Makaroff, care a și realizat decorul pentru clubul El Silencio.

foto: @Miranda Makaroff/ Instagram

În mijlocul instalației Mirandei, postările de pe instagram ne arată că o noapte la club în Ibiza e dincolo de ce ți-ai putea inchipui. Doar că imensul picior roz cu o manichiură de căpcăun fatal e mai degrabă ceva ce visezi după o noapte petrecută cu piesa „Happy” a lui Pharrell drept coloană sonoră la Twin Peaks.

Până acum, nu au fost semne cum că Lynch și Pharrell ar fi prieteni sau colaboratori iar misterul unei afaceri comune nu ni-l elucidează nici TimeOut și nu ni-l elucidează nici celelalte zeci de publicații care au preluat știrea în toate limbile, devreme ce au ignorat actualizarea făcută de Collider

După ce Collider s-a interesat în legătură cu știrea de la TimeOut, echipa lui Lynch a confirmat oficial că regizorul nu are nicio afiliere cu acest proiect și că știrea raportată e eronată”. (tr. ns.)

Nu știu cum au reacționat proprietarii clubului Silencio din Ibiza la știrea asta, poate că se așteptau; până la urmă, numele clubului ior face o trimitere directă la filmul lui Lynch.

Așadar, știrile false pot fi inocente și inofensive. (Oare cum ar fi arătat un club în Saint Tropez deschis de Wes Anderson și Lady Gaga?) 

foto: @Miranda Makaroff/ Instagram

Dacă vei căuta pe google sau chiar pe trip advisor clubul Silencio din Paris, o să vezi cum și-a asumat Lynch amenajarea unui astfel de spațiu. 

Într-un interviu luat de către Paola Genone și citat pe The Guardian acum zece ani, la deschiderea clubului Silencio din Paris, Lynch relatează: „Mai întâi, am început cu pictura. În ultimii trei ani am lucrat în studioul litografic din Montparnasse în care au lucrat Picasso și Miró, folosind aceeași piatră pe care au folosit-o și ei. Apoi, în ultimii doi ani, am lucrat la Silencio.” (tr. ns.)

Exploreaza subiecte similare:

David Lynch, Pharrell Williams, Mulholland Drive, Wes Anderson, Lady Gaga, Miranda Makaroff

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 scurtmetraje inedite de pe Youtube

Trei scurtmetraje multipremiate, disponibile gratis, online: Wasp, Casus Belli, Plastic Bag

Retrospectiva 007: desecretizarea dosarului lui James Bond

Săptămâna viitoare, pe 1 octombrie, are loc lansarea ultimului film James Bond, No Time to Die/Nu e vreme de murit. Nu e vreme de pierdut, așa că hai să încheiem turul muzeului virtual James Bond.

România Sălbatică ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

Documentarul este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu

Otto Barbarul: cronica unei sinucideri anunțate

Debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghițescu aduce în discuție posibilitatea unei punți între generații, dar atinge și o temă-capcană: fantezia sinuciderii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells