Cele mai bune 11 filme horror, în opinia lui Martin Scorsese

de Georgiana Dorobanțu în 5 Aug 2020
Martin Scorsese, un nume de referință al cinematografiei, a realizat la un moment dat lista filmelor sale horror favorite.

Scorsese, care are în palmares filme precum Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, The Wolf of Wall Street, The Irishman și multe altele, este unul dintre cei mai influenți și apreciați regizori din istoria cinematografiei. Nu mulți sunt cei care știu că Scorsese este pasionat de istoria cinematografiei.

„Prefer escapismul fanteziei, în loc de escapismul sentimentalismului incredibil”, a declarat regizorul despre abilitatea sa de a ecraniza povești memorabile. „De ce mă tem este să nu mă adresez gusturilor superficiale. Atunci nu mai există profunzime. Ceea ce pare a fi profunzime este adesea un studiu de personaj facil... Dar ei fac un produs, iar un produs trebuie să se vândă”, a declarat regizorul.

Filmele ne ating inimile, ne lărgesc viziunea și schimbă modul în care vedem lucrurile. Ne duc în locuri necunoscute și ne deschid mintea. Filmele sunt amintirile vremurilor noastre și trebuie să le menținem vii”, a mai spus regizorul și producătorul american, potrivit faroutmagazine.co.uk.

Cu o carieră ce se întinde pe o perioadă de peste 50 de ani, Scorsese folosește frecvent tehnica slow motion și scenele lungi de urmărire inspirate de idolii săi, inclusiv Alfred Hitchcock.

Martin Scorsese nu a abordat până în prezent genul horror în filmele sale, un gen care datează încă din anii 1890, perioada de început a filmului. Fiind pasionat de istoria cinematografiei, regizorul american a urmărit acest gen cu atenție de-a lungul vieții.

În cadrul unui interviu pentru Daily Beast, Scorsese a fost rugat să aleagă 11 dintre filmele sale horror favorite din toate timpurile. Era previzibil faptul că Psycho, filmul emblematic al genului, regizat în 1960 de Hitchcock, se află pe listă, alături de creații ale lui Stanley Kubrick, Lewis Allen sau Robert Wise.

„Kubrick a făcut un maiestuos film terifiant, în care ceea ce nu vezi sau nu înțelegi umbrește fiecare mișcare a personajelor”, a spus regizorul despre The Shining (1980).

Iată lista celor mai bune filme horror, în opinia lui Martin Scorsese:

The Haunting – Robert Wise (1963)

Isle of the Dead – Val Lewton (1945)

The Uninvited – Lewis Allen (1944)

The Entity – Frank de Felitta (1983)

Dead of Night – Alberto Cavalcanti, Charles Crichton, Basil Dearden, Robert Hamer (1945)

The Changeling – Peter Medak (1980)

The Shining – Stanley Kubrick (1980)

The Exorcist – William Friedkin (1973)

Night of the Demon – Jacques Tourneur (1957)

The Innocents – Jack Clayton (1961)

Psycho – Alfred Hitchcock (1960)

Exploreaza subiecte similare:

Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, The Wolf of Wall Street, The Irishman, The Haunting, Isle of the Dead, The Uninvited, The Entity, Dead of Night , The Changeling, The Shining, The Exorcist, Night of the Demon, The Innocents, Psycho

Alte știri din cinema

Tenet are rezultate bune la box-office pe măsură ce publicul se întoarce, încet-încet, în săli

China, cu 5,6 milioane de dolari la al treilea weekend de rulare al filmului, încă este pe locul 1 la încasări

Noi imagini din Moarte pe Nil. Templul de la Abu Simbel, recreat

Filmul va ajunge în săli pe 23 octombrie

Iată cum ar fi trebuit să arate, de fapt, Ultron, unul din villainii memorabili din seria Avengers

Viziunea regizorului Joss Wheedon nu a fost aprobată

Reacții la Tenet: un film de spionaj ca un cub Rubik

Sarcina protagonistului este de a investiga, și posibil de a influența, diverse arme și instrumente de luptă „inversate”, care se întorc din timp și spațiu, animate de o tehnologie necunoscută dintr-un viitor tenebros

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells