Box-office. Thor 4 loveşte puternic: 302 milioane de dolari global

de Gloria Sauciuc în 11 Iul 2022
159 de milioane de dolari, în afara pieţei americane

Aventura marca Disney/Marvel Thor:Love and Thunder a ajuns la încasări de 302 milioane de dolari la box-office-ul global, datorită unui început peste aşteptări pe pieţele din afara SUA, cu 159 milioane de dolari.

Vânzările globale de bilete marchează un început bun pentru filmele inspirate din benzile Marvel dedicate lui Thor, Zeul Tunetului, jucat de Chris Hemsworth. Este şi al treilea cel mai bine cotată premieră, surclasat numai de Doctor Strange in the Multiverse of Madness şi Jurasic World Dominion.

Pe plan international, cel de-al patrulea film dedicat lui Thor este proiectat în 47 de ţări, cu excepţia Franţei, Chinei şi Rusiei.  Thor: Love and Thunder este al unsprezecelea cel mai bine clasată premieră globală, fiind cu 19% în faţa lui Thor:Ragnarok din 2017, cu 75% în faţa lui Thor:The Dark World din 2013 şi cu 156% înaintea primului Thor (2011), prima incursiune a studiourilor în lumea supereroului asgardian.

În afara Americii de Nord, Thor 4 s-a bucurat de cel mai bun start în Coreea de Sud cu 15,3 milioane de dolari încasări, urmat de Anglia cu 14,8 milioane de dolari. Filmul a avut un debut promiţător mai ales în Australia, ţara de baştină a lui Hemsworth şi de altfel locaţia de filmare, unde a încasat 13,8 milioane de dolari. Alte teritorii unde filmul a avut câştiguri semnificative au fost Mexic (11,8 milioane de dolari), India (10,3 milioane de dolari) şi Brazilia (8 milioane de dolari), scrie Variety.

Formatele noi, printre care Imax şi 3D, au contribuit la creşterea vânzărilor aducând 36% din încasările globale. În plan international, vânzările pentru 3D au fost importante în special în Argentina (48%) şi în Brazilia (33%).

Taika Waititi s-a întors să semneze regia lui Love and Thunder, care suprinde personajul lui Hemsworth, pe zeul Nordic Thor, care se alătură fostei iubite Jane Foster (Natalie Portman), ajunsă ea acum aceea care mânuieşte ciocanul zeilor pentru a-l învinge pe eroul negative Gorr Zeul Măcelar (Christian Bale), care este pe cale să îndepărteze toate fiinţele divine din lume.

Atât critica dar şi publicul au îndrăgit Love and Thunder, filmul având un rating de 68% pe Rotten Tomatoes şi B+ pe Cinema Score, deşi predecesorul său, Thor: Ragnarok a avut o primire mai favorabilă.

 

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Love and Thunder

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alex24 pe 12 iulie 2022 14:17
Cel mai slab film din acest an. O bătaie de joc la adresa tuturor. Iei doi actori cu premiul Oscar, îți bați joc de ei în ultimul hal și ai succes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells