BIFF sărbătorește 15 ani printr-o ediție specială

de Cinemagia în 16 Apr 2019
Programatorii Bucharest International Film Festival (BIFF) sunt Sylvain Azou, fost director artistic al secțiunii Venice Days din cadrul Festivalului de la Veneția și criticul de film Ionuț Mareș

Festivalul Internațional de Film București sărbătorește 15 ani de existență în 2019, printr-o ediție specială care va avea loc între 24 și 30 iunie, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Cel mai longeviv festival competițional de filme de lungmetraj din capitală, BIFF (Bucharest International Film Festival) va continua tradiția de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate titluri recente din întrega lume, cu participarea unor invitați de marcă.

Cea de-a 15-a ediție a BIFF va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din București

Competiția internațională va propune opt filme foarte noi și îndrăznețe, prezente în mari festivaluri și realizate de cineaști extrem de apreciați – unii consacrați, alții la început de drum, se mai vede în comunicat. Ele vor fi evaluate de un juriu internațional format din cinci personalități din lumea cinematografiei. Premiile vor fi asigurate de către Institutul Cultural Român (ICR).

În secțiunea Panorama, care cuprinde de asemenea galele de deschidere și de închidere, vor fi programate câteva dintre cele mai premiate și discutate filme din ultimul an, realizate de regizori-cult. Secțiunea Focus va fi dedicată în acest an cinematografiei franceze și este inclusă în Sezonul Cultural România – Franța 2019.

Un cunoscut cineast francez va fi prezent la București pentru a discuta cu publicul român despre câteva dintre filmele sale. Începând cu această ediție, BIFF va omagia și câte un important cineast român, care va alege trei filme pentru a le prezenta spectatorilor și va susține de asemenea un masterclass.

Programatorii Bucharest International Film Festival (BIFF) sunt Sylvain Azou, fost director artistic al secțiunii Venice Days din cadrul Festivalului de la Veneția, și criticul de film Ionuț Mareș. BIFF are din acest an și un nou site, https://biff.ro și o pagină de Facebook (https://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival), unde vor putea fi găsite treptat, în următoarea perioadă, toate informațiile despre invitați, selecție și program.

Printre invitații speciali de la edițiile precedente se numără Vanessa Redgrave, Jerzy Skolimowski, Andrei Koncealovski, Amos Gitai, Manoel de Oliveira, Danis Tanovic și Rutger Hauer. Festivalul este organizat de Fundația Charta. Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019. Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Institutul Cultural Român (ICR), Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). Cu sprijinul: Institutul Francez, Muzeul Țăranului Român, Creart – Centrul de creație, artă și tradiție al Municipiului București, DHL.

Alte știri din cinema

Horror-ul Blestemul femeii care plânge aduce teroarea în cinematografe, din 19 aprilie

Ferește-te de groaznicul ei voal!

Un nou film Thor este în cărţi, cu Taika Waititi la cârmă

Informaţia vine de la interpreta lui Walkyrie, Tessa Thompson

Avengers: Endgame are cel mai bun final din MCU, spune Robert Downey Jr.

Downey Jr. este singurul actor din distribuţie care a primit integral scenariul înainte de începerea filmărilor

Serialul Netflix The Witcher se lansează spre finalul anului

Henry Cavill este Geralt de Rivia, un vânător de monştri mutant într-o lume fantastică

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells