Achiziție istorică: Disney va deveni acţionar majoritar la Pinewood Studios, „casa” lui James Bond

de Gloria Sauciuc în 10 Sep 2019
Studiourile vor pune la dispoziţia Disney 20 de platouri şi alte facilităţi la Buckinghamshare, locul unde au fost turnate filmele din seria James Bond

Disney va prelua pachetul majoritar de acţiuni la Pinewood, ceea ce poate crea un val de noi locuri de muncă pentru angajaţii britanici ai studiourilor. Studioul este cel mai mare de acest tip din lume şi este baza pentru producţii Marvel, LucasFilm, Pixar şi 20th Century Fox, scrie metro.co.uk.

Studiourile vor pune la dispoziţia Disney 20 de platouri şi alte facilităţi la Buckinghamshare, locul unde au fost turnate filmele din seria James Bond.

Doisprezece dintre ultimele 22 de filme Marvel au fost filmate la Pinewood Studios, atât în locaţia din Buckinghamshire cât şi în altele.

„De multă vreme facem împreună filme reuşite, şi faptul că vor să mai filmeze în continuare aici este dovada nu doar a calităţii echipelor şi a infrastructurii de la Pinewood dar şi a celei a industriei britanice de film per total”, relata preşedintele Pinewood Group Paul Golding. Compania a confirmat că angajamentele Pinewood vizavi de alte companii de producţie vor fi onorate în continuare.

Mai recent, Disney a filmat la Pinewood noul lungmetraj Marvel Black Widow. Şi alte producţii, Star Wars:The Rise of Skywalker, Maleficent: Mistress of Evil şi Mary Poppins Returns au fost, de asemenea, filmate aici.

Studioul a dus în vârful-ul box office-ului global de patru ori mai multe filme decât orice alt studio în primele şase luni din 2019. Nu se ştie clar dacă James Bond va fi filmat în continuare la Pinewood, însă în orice caz majoritatea filmelor din serie au fost filmate acolo iar studiourile au un platou dedicat pentru 007, construit încă din 1976, pentru The Spy Who Loved Me.

Alte știri din cinema

Cum arată mașina lui James Bond din No Time to Die

Pelicula se va lansa la noi pe se va lansa la noi pe 10 aprilie 2020

Sylvester Stallone a confirmat încă un film cu Rocky Balboa

Starul va reveni pe marele ecran din 20 septembrie în Rambo: Last Blood

The Lighthouse, în exclusivitate în România la Dracula Film Festival

Cea de-a șaptea ediție a festivalului dedicat filmelor fantasy și de groază va avea loc între 16 și 20 octombrie 2019 la Brașov

Drama medicală The Good Doctor, cu Freddie Highmore, din 3 octombrie, la AXN

Actorul a fost nominalizat în 2018 la Globurile de Aur, categoria „Cel mai bun actor într-o dramă TV”.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells