Academia Americană de Film profită de o portiță din lege ca să aibă participanți la Gala Oscar

de Marina Florea în 7 Apr 2021
Academia a scris într-o scrisoare că toți nominalizații și invitații lor vor avea statut de „angajați esențiali”

Sezonul premiilor are propriul mod de a da în vileag inechitățile de la Hollywood, mai ales din mijlocul pandemiei, scrie avclub.com. Oscarurile au avut greutăți să își organizeze prima ceremonie din perioada Covid, cerându-le inițial participanților să vină fără mască, de parcă lucrurile ar fi mers normal. 

Totuși, Academia de film a uitat un detaliu foarte important: mulți nominalizati nu locuiesc în Statele Unite și nu sunt pregătiți să își riște viața doar pentru șansa de a câștiga o statuetă, discursurile pe Zoom fiind scoase din discuție de către organizatorii galei. Variety anunță că Academia a scris într-o scrisoare că toți nominalizații și invitații lor vor avea statut de „angajați esențiali” , profitând de o portiță din lege.

După ceva controverse, organizatorii Oscarurilor au ales un spațiu în Londra în care nominalizații să participe la gală, în loc să o facă la Los Angeles. Totuși, Academia de Film încearcă cu disperare să pretindă că totul e normal, de parcă nu ar fi murit 2,8 milioane de oameni de COVID anul trecut, mai comentează publicația avclub.com.

Acum, se poartă de parcă nu ar fi în poziția aceea ingrată a persoanelor din domeniu care au fost martori la tragedia morții oamenilor din cauza COVID.

Deoarece gala Oscarurilor este o emisiune TV, toți cei implicați în producție – inclusiv invitați – sunt acoperiți de aceleași scutiri care au permis și altor emisiuni TV să continue filmarea. Academia de film a mai specificat, de asemenea, că există diferite cerințe de carantinare și de sosire în funcție de locul din care vine oaspetele - dacă vine din Statele Unite, vine din străinătate dintr-o zonă cu risc redus, sau dintr-una cu risc ridicat.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells