13 lucruri mai puțin știute despre The Nun

de Gloria Sauciuc în 12 Sep 2018
The Nun a fost filmat integral în România iar acum rulează pe marile noastre ecrane

Cel mai recent capitol al universului The Conjuring, The Nun: Călugăriţa de la Mânăstire, prezintă evenimentele care preced acţiunile din filmele anterioare: Annabelle, Annabelle 2, The Conjuring şi The Conjuring 2. 

The Nun a fost filmat integral în România (cu o secvență de doar 5 minute turnată în SUA - este vorba de scena în care facem cunoștință cu personajul Taissei Farmiga, sora Irina, care se joacă cu orfanele de la o școală de fete). The Nun rulează în premieră pe marile noastre ecrane.

În primăvara și vara lui 2017, timp de 37 de zile, pe teritoriul țării noastre se filma The Nun. Filmările au avut loc la Sighişoara, oraşul unde s-a născut Vlad Ţepeş, în câteva sate din jur, la castelul Bethlen - câteva scene interioare ale mănăstirii din film. „Mi s-a părut că la castelul Bethlen am văzut aceeaşi arhitectură ca la Castelul Corvinilor din Hunedoara”, a declarat pentru Cinemagia scenografa Jennifer Spencer. Scenele de la Vatican s-au filmat la Casa Poporului, fiind „a doua cea mai mare clădire civilă din lume și cea mai grea clădire din lume”, a explicat pe platourile de filmare scenografa producției.

Iată, în continuare, câteva elemente interesante de trivia.

13 lucruri mai puțin știute sau necunoscute despre The Nun

Citind scenariul The Nun, regizorul Corin Hardy s-a gândit la călătoria lui Jonathan Harker atunci când merge să îl vadă pe Dracula.

Cu toate că întâmplările din film au loc în anii ’50, majoritatea scenelor au fost filmate în clădiri datate din secolul al 14-lea.

Regizorul Corin Hardy l-a distribuit pe Demián Bichir în rolul Părintelui Burke după ce i-a urmărit întreaga carieră cinematografică de la rolul său din Che (cel al lui Fidel Castro), în regia lui Steven Soderbergh.

Filmul conține cascadorii pe apă, sub apă, cu personaje purtând machiaj protetic. Regizorul a cerut să nu se recurgă la scene CGI, ci numai la cascadorii, pentru a crea o legătură mai puternică cu publicul. „Mie mi-au plăcut dintotdeauna micile erori şi particularităţile filmului tradiţional”, a declarat regizorul, în iunie 2017, pe platourile de filmare.

La Studiourile Castel Film a fost construit platoul „Cripta”/„The Tomb Room”. Astfel, vor putea fi observate în film o serie de măşti mortuare care au avut drept model feţele unora dintre cei mai importanţi membri ai echipei: regizorul Corin Hardy, scenaristul Gary Dauberman, directorul de imagine Maxime Alexandre, producătorul executiv Michael Clear şi asistentul de regie Harry Boyd. Publicul poate observa „cavoul” lui Dauberman atunci când camerele de filmat redau „Camera cavourilor”.

Echipa de producţie a construit o biserică în studiourile Castel Film deoarece în România este interzisă filmarea în interiorul bisericilor. Pentru referinţe vizuale suplimentare, regizorul Corin Hardy i-a sărit în ajutor scenografei Jennifer Spence pentru care a măsurat şi a realizat fotografii în biserica din Sussex, Anglia, unde a copilărit.  Rezultatul poate fi observant in film sub forma unei replici perfecte a acelei biserici reconstituite perfect de Spence. „Există două motive pentru care am construit decorul bisericii pe platou: primul, pentru că în România e interzis să filmăm într-o biserică adevărată; al doilea - nu era suficient loc pentru ca filmările să aibă loc în siguranţă. Nu puteam lega nimic de tavanul Castelului Corvinilor, deoarece este o clădire istorică. Deci, cred că aceste provocări vin cu o oportunitate de a proiecta două lucruri în unul singur. Este despre a proiecta ceva suficient de mare prin care să evolueze personajele şi care să le lase suficient loc~, a declarat scenografa Jennifer Spence, în iunie 2017, pe platourile din România ale filmului.

La Castelul Corvinilor din Hunedoara, scenografa Jennifer Spence a realizat o falsă intrare în Abaţie, pe care a sprijinit-o de unul dintre zidurile cetăţii.

Întreaga echipă de producţie a primit binecuvantarea unui preot ortodox, Părintele Cosmin, la Castelul Corvinilor.

Miile de cruci care înconjoara personajele interpretate de Demian Bichir (Părintele Burke), Taissa Farmiga (Sora Irene) şi Jonas Blouquet (Frenchie), pe măsura ce se apropie de mânăstire, au tot fost refolosite pe durata producţiei şi în alte locaţii precum: Castelul Corvinilor, Castelul Bethlen din Criş, precum şi tunelele de la Mogoşoaia.

Corin Hardy a folosit un caiet de schiţe pe întreaga durata a pre-producţiei şi producţiei, în care a desenat multe dintre personajele din film, scenele şi referinţele esenţiale, precum şi storyboard-urile pentru „The Nun”.

Pentru scena-climax a filmului, s-a construit pe platourile Castel Film un bazin cu apă, înalt de 1.60 m, cu mai multe intrări, cu o instalaţie de filmare cu monitoare. Pereții bazinului au fost special tratați pentru a da senzația de patină a timpului. Din cauza dificultății scenei, s-a recurs la cascadori.

Directorul de imagine al horror-ului „The Nun”, Maxime Alexandre, a filmat alte 8 filme în România, dintre care nici unul nu era despre această locaţie.

Echipa de producţie a folosit atât de mult material negru pentru a realiza costumele călugăriţelor, încât şi-a epuizat toate stocurile...

Exploreaza subiecte similare:

The Nun, Demián Bichir, Corin Hardy, Jennifer Spencer

Alte știri din cinema

Aquaman schimbă regulile jocului, aratând că modelul Marvel nu e imbatabil

Studiourile Warner Bros. nu vor mai pune accent pe universul cinematografic „DC Extended Universe”

Filmele Avatar 2 și 3 sunt gata

Bob Iger, CEO Disney, a relatat recent că filmele 4 și 5, care ar costa circa 1 miliard de dolari, nu au primit OK-ul

Selecție Berlinală 2019: Monștri., de Marius Olteanu, în secțiunea „Forum”

Secţiunea, aflată la cea de-a 49-a ediție, este cea mai îndrăzneaţă a Berlinalei

Premierele săptămânii 18-24 ianuarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 18 septembrie 2018 13:12
Este o mandrie sa afli ca cel mai recent capitol al universului "The Conjuring", filmul "The Nun" s-a turnat in Romania, inteleg chiar, in ciuda unor restrictii religioase...!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells