10 lucruri mai puțin știute despre The Notebook

de Georgiana Stanciu în 3 Sep 2020
The Notebook (2004) a captivat publicul în ultimii 16 ani, dar chiar și fanii înrăiți s-ar putea să nu știe totul despre acest film.

La 16 ani de la lansare, The Notebook este încă unul dintre cele mai romantice filme din toate timpurile. În 1996, Nicholas Sparks a publicat prima sa carte, The Notebook. El a continuat să scrie mai multe romane de dragoste, multe dintre ele fiind adaptate în filme.

The Notebook din 2004 râmâne adaptarea cu cele mai mari încasări, câștigând 115 milioane de dolari în întreaga lume.

10 lucruri mai puțin știute despre The Notebook

1. Filmul se bazează pe romanul lui Nicholas Sparks, el inspirându-se din povestea unui cuplu real. Personajele Allie și Noah se bazează pe un cuplu adevărat.

2. Ryan Gosling a spus că a fost ales să facă parte din distribuție pentru că regizorul credea că nu este un bărbat frumos.

3. Britney Spears, Reese Witherspoon, Jessica Biel și Jessica Simpson au mers la audiție pentru a o juca pe Allie înainte ca rolul să ajungă la Rachel McAdams.

4. Gosling nu s-a înțeles întotdeauna cu McAdams. Cei doi actori au ajuns să se întâlnească pentru o perioadă de timp și în viața reală după ce au început să filmeze împreună, iar atunci când s-au despărțit în realitate, situația a fost mai încordată pe platou. Din fericire, au făcut cumva ca lucrurile să funcționeze.

5. Allie la bătrânețe a fost interpretată de mama regizorului. Cassavetes a distribuit-o pe mama sa Gena Rowlands pentru a o juca pe Allie, versiunea în vârstă.

6. Conform scenariului, în timpul celebrei dispute, Noah ar fi trebuit să îi spună lui Allie: "Poți să nu te mai gândești atât la ce vor ceilalți? Nu te mai gândi la ce vreau eu, ce vrea el, ce vor părinții tăi." Gosling a decis apoi să adauge: "Tu ce vrei? Tu ce vrei?" Cassavetes a fost cu adevărat uimit de improvizație și a decis să o păstreze în film, iar de atunci a devenit punctul culminant al unui moment bine cunoscut din film.

7. Kobe Bryant i-a dăruit odată soției sale o rochie din film de Ziua Îndrăgostiților. La comemorarea regretatului jucător de baschet Kobe Bryant, soția sa Vanessa a amintit cum Kobe a vânat rochia albastră pe care McAdams a purtat-o în timpul scenei iconice a sărutului în ploaie din The Notebook. El a vrut să i-o dea Vanessei de Ziua Îndrăgostiților cu ocazia împăcării lor din 2013. "Când l-am întrebat de ce a ales rochia albastră, a spus că a fost cea din scena când Allie se întoarce la Noah", a spus Vanessa.

8. Gosling și McAdams au câștigat premiul MTV Movie Award pentru cel mai bun sărut. La premiile MTV Movie 2005, The Notebook a câștigat premiul pentru cel mai bun sărut datorită lui Gosling și lui McAdams.

9. Nick Cassavetes nu a fost prima alegere pentru regizor. Variety relatează că Steven Spielberg, Jim Sheridan și Martin Campbell erau de asemenea interesați să regizeze filmul.

10. Rachel nu poartă pantofi în scena ploii, deoarece aceștia s-au deteriorat din cauza apei. Acest lucru s-a întâmplat cu mai multe haine ale sale. 

Exploreaza subiecte similare:

The Notebook, Ryan Gosling, Reese Witherspoon, Britney Spears, Jessica Biel, Jessica Simpson, Rachel McAdams, Steven Spielberg

Alte știri din cinema

Mălaimare, cel mai de succes operator român de la Hollywood

Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine care a filmat alături de Paul Thomas Anderson (The Master) și de Francis Ford Coppola (Youth Without Youth, Tetro) a fost invitat în prestigiosul ASC (American Society of Cinematographers / Societatea Americană a Directorilor de imagine)

Nicholas Braun vorbește despre ultimul sezon Succession

„Greg se simte foarte șmecher la începutul acestui sezon”

Air, povestea legendarului brand Air Jordan, din 5 aprilie în cinematografe

Michael Jordan a fost implicat în mod direct în producția peliculei

Interviu cu Yves Bigot, directorul TV5MONDE, despre lansarea în România a platformei gratuite de streaming TV5MONDEplus

„E gratuită, e valabilă peste tot în lume și puteți descărca aplicația de pe internet. Are 7000 de ore de conținut francez, belgian, elvețian, canadian și african. Filme, seriale, documentare, reviste, știri etc.”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 12 septembrie 2020 14:33
Frumos, dar in acelasi timp, emotionant film. Reuseste sa atinga latura sensibila din sufletul spectatorului. Un film care combina/imbina foarte bine cele doua genuri in care este incadrat:
Romantic si drama. Un film care se aseamana foarte mult cu alte doua productii la fel de celebre in lumea cinematografiei: A Walk to Remember si If Only!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells