Articole Wonder Park

(2019)

Parcul de distracţii

Viața din parcul de distracții

Să-i întâlnim pe Boomer, Steve, Greta, Gus și Cooper, animăluțele care se autointitulează „Minunile din Parcul de distracții”      

BOOMER

Este cunoscut și sub numele de „Ursulețul îndrăzneț”. Este un ursuleț albastru foarte timid și mereu visează cu ochii deschiși.  Știe să gătească foarte bine calzone de ciuperci, însă are o tulburare în ceea ce privește hibernarea: adoarme mai mereu. Își dorește de la ceilalți să fie cele mai bune versiuni ale lor și se teme de aproape orice. Replica lui preferată e: „Va fi o zi grozavă!”

Cum ai descrie „Parcul de distracții” pentru cineva care nu a fost niciodată aici?

Omule, este grozav! Sunt tobogane și plimbări și... (Boomer adoarme)

Hei, Boomer. Dormi?

Oh, scuze. Am o tulburare de hibernare. Pe scurt, adorm mai mereu, mai ales când sunt stresat, exact ca atunci când am rămas blocat în marele rollercoaster și... (adoarme din nou).

Ne povesteai despre cum ai rămas blocat în rollercoaster. Sună înfricoșător. Ce s-a întâmplat?

A fost groaznic! Sunt speriat de înălțimi. Oh, și de păsări. Eram fix în vârful rollercoaster-ului și s-a așezat o pasăre pe mine. Păsările sunt îngrozitoare, cu ciocurile și ghearele lor! Să-ți spun sincer, aia nu a fost cea mai grozavă zi a mea!”

Sunt anumite curse pe care le faci în „Parcul de distracții” care te pasionează?

Nu, cursele mari nu sunt pentru mine. Sunt mai mult genul care preferă să fie cu picioarele pe Pământ. Îmi place însă nespus de mult întregul parc și îmi ador prietenii de aici, Steve, Greta, Cooper și Gus. Ah, da, ador să gătesc calzones de ciuperci. Le ador! Ador să le și visez chiar...”

Boomer, înainte să adormi iar, te rog, termină propoziția: „Parcul de distracții este...”

Un loc unde fiecare zi va fi o zi grozavă! Îmi dau cuvântul de onoare că așa e!

STEVE

E cunoscut și sub numele de „Trăgătorul de elită”. Este un porcușor pe care îl întâlnești mai mereu plin de noroi. Trece repede peste orice, însă are un sentiment de groază existențială. Speranța care nu moare niciodată pentru el constă în ideea că Greta îl va iubi la rândul ei într-o zi. Urăște orice nerespectare intenționată a procedurii oficiale de siguranță. Replica lui curentă este: „Nu sunt perna cu țepi a nimănui”

Bună, Steve. Care este slujba ta la „Parcul de distracții?”

E amuzant că întrebi, pentru că, de fapt, am cel mai important job în parc – sunt ofițerul însărcinat cu siguranța. Fără siguranță, lumea aceasta ar fi nesăbuită. E așa cum îmi place mie să spun: „Ai auzit gluma despre deshidratare? Nu, nu ai auzit-o? Așa e. Pentru că nu e nimic amuzant în legătură cu deshidratarea.” Trebuie să fii mereu pregătit, ăsta e motto-ul meu.

Asta așa e. Cu toate astea, poți spune că „Parcul de distracții” poate fi periculos uneori?

Pot crede că te referi doar la cimpanzombii. Dacă așa e, te-am prins. Sunt atât de drăgălași, dar sunt atât de obraznici. Și sunt atââât de mulți!

De unde vin cimpanzombii?

Oh, unul dintre puzzle-urile eterne ale vieții... Unii ar putea spune că e una dintre enigmele existențiale. De unde vin acei agenți provocatori care și-au propus demiterea noastră neprevăzută? Acele nenumărate maimuțe malefice, pline de furie... Sincer? Nu am nicio idee, dar cred că Greta ar putea știe.

Chiar voiam să te întrebăm de Greta. Nu am putut să nu observăm felul în care o privești...

Oh, e o femeie deosebită. Toți cei care vin aici sunt fermecați de ea. Greta e o femeie care nu merită să treacă singură prin lumea asta. E strălucitoare!

Termină propoziția: „Parcul de distracții este...”

O fantasmagorie de magie, distracție și o adevărată familie plină de bucurie. De asemenea avem maimuțe mortale. Uneori poți da de obiecte ascuțite pe care poți călca, așa că trebuie să fii atent. Dacă sunt eu acolo te vei simți perfect! Tra-la-la-la-la-la-LAAA!

GRETA

Mai e cunoscută sub numele de „șefa”. Este și ea tot un porcușor. Este un sergent antrenat, mamă (nicio diferență). Urăște nonsensurile. Are un talent când vine vorba de găsit porecle și sforăie, atât în sensul literar al cuvântului cât și în cel metaforic. Dorința ei cea mai mare este să își păstreze familia în siguranță, în timp ce teama ei cea mai mare este o eventuală apocalipsă a cimpanzombilor. Replica ei preferată e: „Ei bine, ai un nume, frizură?”.

Am vorbit cu Steve. Are foarte multe lucruri frumoase de spus despre tine. Ai vrea să-i transmiți ceva înapoi?

(Sforăind) Dragule? Calitățile lui pot fi folositoare în lupta împotriva cimpanzombilor, cred eu.

Steve crede că ai putea avea vreo idee în legătură cu locul din care acești cimpanzombi vin?

Tot ce știu e că vin atunci când întunericul se lasă, atunci când norii întunecați apar peste întreg parcul și transformă totul în ceață. Credeam că acești nori nu vor mai dispărea niciodată. Asta până să apară June. Înainte să apară ea doar încercam să ne salvăm.

Cine este June?

Ea este cea care a creat „Parcul de distracții” în imaginația sa inițial.. A inventat acest loc nebunesc atunci când se juca împreună cu mama ei, acasă. (sforăie). Este fetița care ne-a creat pe noi toți.

Cum v-ați descrie pe voi cinci – tu, Boomer, Steve, Gus și Cooper?

Asta e ușoară! Noi suntem minunile din „Parcul de distracții”! Acești papă-lapte trebuie să aibă grijă de toate (sforăie), dar sunt toți ca o familie pentru mine.

Termină propoziția: „Parcul de distracții este...”

Un loc în care visele devin realitate, iar lumina este mai puternică decât întunericul. E de ajuns pentru tine, frizură?

GUS ȘI COOPER

Sunt cunoscuți și sub numele de Castor și Cap-pătrat. Sunt doi castori sarcastici. Cea mai mare calitate a lor este coada cu care de obicei se salută, lovindu-se reciproc. Mai mereu se ciondănesc și distrug lucruri. Speră să rămână mereu apropiați și se tem de o zi în care nu ar mai putea fi splendizi. Replica lor preferată e: „Frații castori s-au activat!”

Bună, băieți! Care este cel mai frumos lucru când vine vorba de faptul că lucrați în „Parcul de distracții”?

Gus: Cel mai bun lucru e faptul că ne distrăm împreună, boom-shaka-boom!, nu-i așa Coop?

Cooper: Bate coada pentru asta!

Okey... Ce înseamnă asta de fapt?

Gus: Oh, Dumnezeule! E ceva cu care fie te naști, fie nu-l ai!”

Cooper: Cred că tipul ăsta nu e înzestrat!

Cine e cel mai bun prieten al vostru în „Parcul de distracții”?

Gus: Boomer, probabil! El e omul!

Cooper: El e omul urs!

Gus: Face niște calzone cu ciuperci incredibile atunci când nu doarme!

Cooper: Mi s-a făcut foame. Să mergem să-i dăm deșteptarea!”

Ce ne puteți spune despre cursele din „Parcul de distracții”? Unele sunt imense. E vreo una pe care vă e teamă să o încercați?

Cooper: Ce naiba? Să fim speriați de asta? Uau, omule. În niciun caz! Niciuna dintre ele nu este înfricoșătoare!

Gus (în timp ce-l pocnește pe Cooper): Coadă în fațăăă! Asta e linia mea!

Cooper: Oh, m-ai pocnit!

Băieți, încetați să vă mai loviți pentru o secundă și terminați propoziția următoare: „Parcul de distracții este...”

Gus: Este un loc în care trebuie mai mereu să venim cu planuri grozave pentru a salva oamenii din necazuri. În mare parte trebuie să îi ferim de cimpanzombi.

Cooper: Da, așa e, gemenii castori s-au activat! Mereu vom exploda boom-shaka-boom!

Gus: Bineînțeles, nu toate planurile funcționează.

Cooper: Deseori niciunul dintre ele...

Gus: Într-o zi poate reușim, nu-i așa Coop?

Cooper: Așa e. Poate într-o zi...

Sinopsis
jinglebells