Articole Visions

(2015)

Viziuni

Despre realizatori

KEVIN GREUTERT (regia, producția, montajul) s-a născut la Pasadena, California, unde a urmat cursurile renumitei Școli politehnice. După ce a obținut diploma în producție cinematografică de la USC Film School, el a devenit cunoscut pentru montajul unor filme cum ar fi "Titanic", "Armageddon", sau "Inspector Gadget".

Kevin a realizat montajul a cinci dintre filmele de groază ale seriei "Saw" și apoi l-a regizat pe cel de-al șaselea "Saw VI", care este considerat a fi cel mai bun film al francizei, ca și pe "Saw 3D", film care a adus încasări de peste 136 milioane dolari, fiind totodată cel mai profitabil film distribuit în străinătate. El a regizat și thrillerul produs de Blumhouse/Lionsgate, "Jessabelle".

Kevin a mai realizat și montajul altor filme de groază, cum ar fi hitul lui Liv Tyler, "The Strangers". Printre alte preocupări artistice ale sale se mai numără și desenul, scrisul și muzica. Literatura sa de ficțiune a fost selectată spre publicare de către J.G. Ballard (Empire of the Sun) și a apărut în prestigiosul jurnal literar Ambit. De asemenea el a interpretat partituri muzicale pentru coloana sonoră a unor filme printre care se numără și documentarul lui Paul Bowles, "Things Gone And Things Still Here".

El trăiește alături de soția sa, Elizabeth Rowin, în localitatea Los Feliz, California.

JASON BLUM
(Producția) este un producător nominalizat la Oscar și laureat al premiului Emmy, fondator și director executiv al casei de filme Blumhouse Productions, o companie care a promovat un nou model de realizare cinematografică, producând filme de mare calitate, dar cu buget redus. Blumhouse a produs împreună cu Universal Pictures filmele de succes "Paranormal Activity", "The Purge", "Insidious", "Sinister" sau "Ouija" care au avut încasări internaționale de peste 1,4 miliarde. Primul model creat de Blumhouse a fost "Paranormal Activity", care a costat 15.000 de dolari și a avut încasări de 200 milioane în toată lumea, devenind astfel cel mai profitabil film din istoria Hollywood-ului.

Printre filmele premiate produse de Blumhouse se numără și "The Normal Heart" sau "Whiplash".

BH Tilt este numele unei departament dedicat filmelor produse de Blumhouse sau de alți producători și realizatori, care urmează să fie distribuite pe mai multe paliere, conform unei noi strategii de distribuție.

În televiziune, Blum a obținut un premiu Emmy pentru producția HBO, "The Normal Heart". Printre producțiile realizate de Blumhouse se numără "The Jinx" (HBO), "Ascension" (Syfy), "Eye Candy" (MTV), sau "South of Hell" (WEtv).

Anterior, Blumhouse s-a ocupat de producția executivă a filmelor "Stranded, "pentru canalul de televiziune Syfy și "The River", pentru ABC.

Blumhouse a produs de asemenea o multitudine de evenimente live printre care s-au numărat: The Blumhouse of Horrors, un spectacol cu case bântuite pus în scenă în inima orașului Los Angeles, The Purge: Fear the Night, un eveniment live inspirat din scenariul filmului cu același titlu și The Purge: Breakout, un joc realizat cu participarea publicului, care includea organizarea unei evadări.

Înainte de Blumhouse, Blum a fost director asociat la Departamentul de Achiziții și Co-Producții al Miramax Films din New York. La Miramax, el a contribuit la achiziția a peste 50 de filme, dintre care fac parte: "The Others", "Smoke Signals", "A Walk On the Moon" și "The House of Yes".

Printre realizările lui Blum se află: "The Reader", film pentru care Kate Winslet a obținut premiul Academiei; "Hysterical Blindness", cu Uma Thurman, care a fost difuzat la HBO aducându-i lui Thurman premiul Golden Globe; și "Hamlet" în care au jucat Ethan Hawke, Bill Murray, Sam Shepard și Kyle MacLachlan.

Blum și-a început cariera ca director de producție la compania teatrală Malaparte, care a fost înființată de Ethan Hawke.


MICHAEL FIMOGNARI (imaginea) este un operator american cunoscut pentru felul dramatic în care a folosit luminile și a executat filmările pentru filmele"Oculus", de Mike Flanagan, "Beautiful Boy", în regia lui Shawn Ku (2010 Toronto Film Festival: premiul criticii internaționale), "Au Revoir Taipei", de Arvin Chen (2010 Berlin Film Fesival: Cel mai bun film asiatic) sau "Dare", de Adam Salky (2009 Sundance Film Festival).

Cele mai recente producții ale sale includ filmele: "The Lazarus Effect" (cu Olivia Wilde și Mark Duplass) și "Before I Wake" (cu Kate Bosworth și Thomas Jane). De curând, Michael a încheiat filmările pentru thriller-ul, "Beyond Deceit" (cu Al Pacino și Anthony Hopkins).

Printre premiile obținute de Fimognari se numără premiul oferit de ASC. Abe Schrager pentru imagine, pentru filmul "Leave"; premiul pentru cea mai bună imagine la Hamptons Film Festival pentru filmul "Fighting Tommy Riley"; și un premiu Heritage din partea American Society of Cinematographers.

MELANIE JONES
(scenografia) este o scenografă premiată de la Los Angeles. Realizările sale includ reclame, filme, decoruri de teatru. Printre clienții care au apelat la ea pentru a-și face reclamă se numără: Disney, Toyota, Toshiba, sau Capital One. De asemenea ea a îndeplinit funcția de director artistic pentru lucrările fotografei Annie Leibovitz și a realizat scenografia mai multor spectacole live ale Blumhouse Productions și Cirque Du Soleil.

Realizările sale ca scenografă pot fi văzute în filmul de succes "The Purge". Alte proiecte cărora le-a asigurat scenografia sunt: "Whiplash", de Damien Chazelle, care a obținut Marele premiu al juriului și Premiul publicului la Festivalul Sundance în 2014, "Lazarus" în regia lui David Gelb, "The Darkness" de Greg Mclean, sau filmul lui Alex Winter, "Smosh - The Movie". În prezent Jones lucrează la "Hello, My Name is Doris" realizat de scenaristul și regizorul Michael Showalter.

Jones este membră a Art Director’s Guild.

Sinopsis
jinglebells